Startpagina

Sinds 2010

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Kreftedes griekse gehaktballetjes in tomatensaus

Kreftedes

  • In Griekenland wordt een gehaktbal een kefte genoemd. Meestal spreekt men van keftedes, meerdere gehaktballen of keftedakia (gehaktballetjes). Deze zijn gekruid met oregano en peterselie en uiteraard zout en peper. Er zijn varianten waarbij munttijmrozemarijn en/of paprikapoeder worden gebruikt. Ook voegt men olijfolie toe en traditioneel worden ze in een tomatensaus geserveerd. Keftedes kunnen zowel gebakken als gegrild worden. Er bestaat een variant, souzouki genaamd, die van lamsvlees wordt gemaakt.
  • Deze Griekse gehaktballen  zijn officieel gehakt staven. Echter er zijn vele streken in Griekenland dus of verschillende recepten. Uit al die recepten heb ik er een Hollandse twist aangegeven. en ik beloof u een heerlijk gerecht.

    Een gerecht dat u, uw tong doet strelen kijk maar snel naar deze smaak explosie

Kreftedes

Kreftedes Griekse gehaktballen in tomatensaus

Kreftedes Griekse gehaktballen in tomatensaus met een Hollandse twist
Prep Time 10 mins
Cook Time 15 mins
Total Time 25 mins
Course voorgerecht
Cuisine Grieks, Hollands
Servings 2 personen
Calories 350 kcal

Equipment

  • steelpan
  • bak pannetje

Ingredients
  

  • 1 pak gahaktballetjes
  • 2 pakken Tovino Tomatensaus van Heinz
  • 1 stuk ui
  • 4 takjes verse munt
  • 1/2 eetlepel peterselie kruiden
  • 1/2 eetlepel oregano kruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 eetlepel paprika poeder

Instructions
 

  • KEFTEDES
    Kreftedes
  • snipper de ui
    uien
  • Maak de twee pakken Frito open
    frito olijven
  • doe ze in de steelpan en zet het vuur half hoog
    szauzen
  • snipper de knoflook
    knoflook
  • Haal de blaadjes van de 5 takjes munt eraf en snij deze fijn (Takjes gooi je weg)
    munt
  • doe de uien en de knoflook in de pan en bak deze lekker bruinig
  • voeg later de munt erbij
  • Doe het geheel in de Frito saus
  • doe 1/2 eetlepel peterselie erbij
    peter selie
  • Doe een 1/2 eetlepel oregano erbij
    organo
  • doe een 1/2 lepel paprika poeder erbi
    papr
  • doe de gehaktballetjes in de sauspan erbij
    Kreftedes griekse gehaktballetjes in tomatensaus 1
  • Laat het geheel zachtjes pruttelen voor minstens een kwartier
  • Voeg peper en zout toe
  • eet smakelijk
    Kreftedes

Deel dit recept

Kreftedes
0 0 vote
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments