Kreftedes
- In Griekenland wordt een gehaktbal een kefte genoemd. Meestal spreekt men van keftedes, meerdere gehaktballen of keftedakia (gehaktballetjes). Deze zijn gekruid met oregano en peterselie en uiteraard zout en peper. Er zijn varianten waarbij munt, tijm, rozemarijn en/of paprikapoeder worden gebruikt. Ook voegt men olijfolie toe en traditioneel worden ze in een tomatensaus geserveerd. Keftedes kunnen zowel gebakken als gegrild worden. Er bestaat een variant, souzouki genaamd, die van lamsvlees wordt gemaakt.
Deze Griekse gehaktballen zijn officieel gehakt staven. Echter er zijn vele streken in Griekenland dus of verschillende recepten. Uit al die recepten heb ik er een Hollandse twist aangegeven. en ik beloof u een heerlijk gerecht.
Een gerecht dat u, uw tong doet strelen kijk maar snel naar deze smaak explosie
Kreftedes Griekse gehaktballen in tomatensaus
Kreftedes Griekse gehaktballen in tomatensaus met een Hollandse twist
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 15 minutes mins
Total Time 25 minutes mins
Course voorgerecht
Cuisine Grieks, Hollands
Servings 2 personen
Calories 350 kcal
Equipment
- steelpan
- bak pannetje
Ingredients
- 1 pak gahaktballetjes
- 2 pakken Tovino Tomatensaus van Heinz
- 1 stuk ui
- 4 takjes verse munt
- 1/2 eetlepel peterselie kruiden
- 1/2 eetlepel oregano kruiden
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 eetlepel paprika poeder
Instructions
- KEFTEDES
- snipper de ui
- Maak de twee pakken Frito open
- doe ze in de steelpan en zet het vuur half hoog
- snipper de knoflook
- Haal de blaadjes van de 5 takjes munt eraf en snij deze fijn (Takjes gooi je weg)
- doe de uien en de knoflook in de pan en bak deze lekker bruinig
- voeg later de munt erbij
- Doe het geheel in de Frito saus
- doe 1/2 eetlepel peterselie erbij
- Doe een 1/2 eetlepel oregano erbij
- doe een 1/2 lepel paprika poeder erbi
- doe de gehaktballetjes in de sauspan erbij
- Laat het geheel zachtjes pruttelen voor minstens een kwartier
- Voeg peper en zout toe
- eet smakelijk
Deel dit recept