advanced divider

Sinds 2010

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

lasagne gehakt

Berichtje achter laten lukt niet ?
Druk op F5 indien box niet laat
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
advanced divider

Lasagne

Lasagne gehakt
Course Hoofdgerecht
Cuisine Italiaans
Keyword gehakt, lawsagne
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 4 personen
Calories 134kcal
Author Paul
Cost 12

Equipment

  • braadpan
  • oven
  • ovenschaal

Ingredients

  • 1 kilo runder gehakt
  • 1 zakje gehakt kruiden
  • 1 zakje Honig lasagne saus
  • 1 zakje lasagne bladeren
  • 900 cl water
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel sambal
  • 1 pak Fijn gesneden roerbakgroenten

Instructions

  • Doe de gehakt in de pan en braad dit net gaar.voeg gelijk het zakje gehakt kruiden toe
  • Voeg de fijn gesneden roerbakgroenten toe
  • goed vermengen en even door bakken
  • voeg het zakje honig saus toe
  • voeg 900 cl water toe
  • goed omroeren en even laten koken
  • voeg ketjap manis toe rondje in de pan maken of 1 eetlepel
  • voeg een theelepel sambal toe
  • schep een laag gehakt in de ovenschaal
  • verdeel de lasagna bladeren
  • voeg gehakt toe
  • verdeel de lasagna bladeren
  • voeg gehakt toe
  • schaal in de oven 200 graden voor 30 minuten


Lasagne is ontstaan ​​in Italië tijdens de middeleeuwen en wordt traditioneel toegeschreven aan de stad Napels. Het eerste geregistreerde recept dateert uit het begin van de 14e eeuw in Liber de Coquina (Het kookboek). [3] Het vertoonde weinig overeenkomsten met de latere traditionele vorm van lasagne, met een gefermenteerd deeg dat tot dunne vellen (lasagne) was afgeplat, gekookt, bestrooid met kaas en kruiden, en vervolgens gegeten met een kleine spitse stok. Recepten geschreven in de eeuw na de Liber de Coquina raadden aan om de pasta in kippenbouillon te koken en deze met kaas en kippenvet te kleden. In een recept aangepast voor de vastentijd, werden walnoten aanbevolen. De traditionele lasagne van Napels, lasagne di carnevale, is gelaagd met lokale worst, kleine gefrituurde gehaktballetjes, hardgekookte eieren, ricotta en mozzarella-kazen en overgoten met een Napolitaanse ragù, een vleessaus. Lasagne al forno, gelaagd met een dikkere ragù en bechamelsaus, en die overeenkomt met de meest voorkomende versie van het gerecht buiten Italië, wordt traditioneel geassocieerd met de regio Emilia-Romagna in Italië. In andere regio’s kan lasagne worden gemaakt met verschillende combinaties van ricotta of mozzarella, tomatensaus, vlees (bijv. Rundergehakt, varkensvlees of kip) en groenten (bijv. Spinazie, courgette, olijven, champignons) en het gerecht is meestal op smaak gebracht met wijn, knoflook, ui en oregano. In alle gevallen wordt de lasagne in de oven gebakken (al forno). Traditioneel gebruikte pastadeeg bereid in Zuid-Italië griesmeel en water; in de noordelijke regio’s, waar griesmeel niet beschikbaar was, werden meel en eieren gebruikt. Aangezien het enige type tarwe dat voor commercieel verkochte pasta is toegestaan ​​in het moderne Italië durumtarwe is, worden commerciële lasagne gemaakt van griesmeel van durumtarwe. [6] In de Noord-Italiaanse regio Emilia-Romagna, en vooral in de hoofdstad Bologna, zijn de lasagnelagen traditioneel groen (de kleur wordt verkregen door spinazie of andere groenten in het deeg te mengen) en geserveerd met ragù (een dikke saus gemaakt van uien) , wortelen, selderij, fijngemalen varkensvlees en rundvlees, boter en tomaten), bechamel en Parmigiano-Reggiano-kaas.

0 0 vote
Article Rating

Deel het met vrienden en familie

0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x
()
x
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Instagram