Macaroni is een soort pasta, die oorspronkelijk uit Italië komt en gemaakt is van harde tarwe (durum tarwe) en water. Deze wordt onder hoge druk door een matrijs geperst. Macaroni bevat normaal gezien geen eieren en is kort en hol van vorm. Macaroni kan recht zijn, maar ook gebogen en wordt dan elleboogjes genoemd. De elleboogjes krijgen deze typische vorm doordat de pastasliert middels een scheefgeplaatste ring aan een zijde wordt afgeremd. Er bestaan ook keukenmachines waarmee zelf verse macaroni kan worden gemaakt, maar macaroni wordt eerder in grote hoeveelheden aangemaakt. De naam ‘macaroni’ komt van het Italiaanse maccheroni. Een eventuele andere naam is chifferi of lumaconi, die verwijzen naar de grotere maten van de elleboogjes. In Italië is maccherone een overkoepelende naam voor gedroogde holle pastasoorten, zoals penne.
In Vlaanderen wordt de naam macaroni gebruikt voor lange rechte holle pastastengels, die beduidend dikker zijn dan spaghetti. Door hun buisvorm houden ze meer spoelwater vast en koelen ze beter af, zodat ze beter geschikt zijn voor koude schotels dan de spaghetti.Bron wikipedia ,
Macaroni hanny
Macaroni Hanny is één van de familie recepten .Ieder vind zijn eigen macaroni het lekkerste en natuurlijk zijn er vele varianten
Echter wij vinden de macaroni van Hanny het lekkerste
Macaroni Hanny
Hanny hinskensEquipment
- braadpan
Ingredients
- 1/2 zakje slagerskruiden gehakt slagers recept verstegen
- 1 pak Roerbakgroenten
- 1 pak basis voor macaronie en spaghetti Honig
- 850 gram rundergehakt
- 1 pak Macaroni vlugkokend Honig
- 1 zakje geraspte kaas parfano
- 1 scheut tomaten ketchup of Currysaus Heinz of Hela
Instructions
- Bak de 850 gram gehakt in een grote braadpan tot hij lekker lichtbruin is.
- Verdeel een half pakje Gehakt slagersrecept er aan toe.
- Voeg de roerbakgroenten toe.
- Voeg de gehele inhoud uit zakje van Basis voor Macaroni en spaghetti van Honig toe.
- Roer alles goed om en zet de pan een paar minuten op laag vuur een minut of 8
- Zet het vuur uit en laat het staan. het liefst voor een uurtje
- Zet een pan met water op het vuur en voeg er zout aan toe. niet te veel maar ongeveer een halve eetlepel. Het zout zorgt ervoor dat je macaroni niet plakt en de macaroni wordt iets minder flauw groenten bouillon blokje kan ook.
- Voeg als het water kookt de snel kook macaroni toe ,en laat het 5 minuten koken ondertussen zet je de pan weer aan met ingrediënten. voor 4 personen ongeveer 3/4 pak
- Als de macaroni klaar is.Giet het in een vergiet en laat het even uitlekken
- Voeg de macaroni toe en schep de pan in zijn geheel om totdat de macaroni verkleurd naar oranje.
- klaar serveren aan tafel
- als de macaroni is uitgeserveerd. Kunt u naar gelang uw smaak wat strooikaas,ketchup of curry toevoegen
- eet smakelijk
Gaan we een keer uitproberen?
🙂 moet je zeker doen
De kinderen zijn er dol op