advanced divider

Sinds 2010

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Mini rijst tafel 2

Berichtje achter laten lukt niet ?
Druk op F5 indien box niet laat
Abonneer
Abonneren op
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
patricia
patricia
5 dagen geleden

5 stars
Echt een aanrader licht pittig maar zo lekker en makkelijk te maken prima voor door de weeks

advanced divider

Hete boontjes

hete boontjes
5 from 1 vote
Prep Time 4 mins
Cook Time 6 mins
Total Time 10 mins
Course Bijgerecht
Cuisine aziatisch
Servings 2 personen
Calories 15 kcal

Equipment

  • 1 steelpan

Ingredients
  

  • 1 potje sperziebonen
  • 4 eetlepels zoete chillisaus
  • 2 koffielepels sambal oelek

Instructions
 

  • giet het vocht ui het potje en gooi dit weg
  • doe de boontjes in het pannetje
  • besprenkel dit met zoet chilliesaus ongeveer 4 eetlepels
  • 2 flink koffie lepels sambal oelek
  • doe 1 gesnipperd ui erbij kleien ui
  • goed door roeren en verwarmen
  • eet smakelijk
Keyword hete boontjes

Tjap Tjoy

Gemengde groente
5 from 1 vote
Prep Time 3 mins
Cook Time 8 mins
Total Time 11 mins
Course Bijgerecht
Cuisine aziatisch
Servings 2 personen
Calories 15 kcal

Equipment

  • steelpan

Ingredients
  

  • 1 zak Chinese wolkgroente
  • 1 stuk groentebouillon blokje
  • 400 ml water

Instructions
 

  • los 1 groentebouillon blokje op in 400 ml water
  • doe de de wok groente in de pan
  • lekker koken tot alles beet gaar is
  • Tjaptjoi is een Chinees gerecht van gemengde groente.
    De naam tjaptjoi komt van de twee Kantonese woorden: tjap, dat 'gemengd' betekent, en tjoi, dat 'groente' betekent. In het Hokkien betekent tjap echter 'tien' en tjoi ook groente, dus in deze taal betekent het 'tien groenten'. In Vlaanderen noemen ze dit chop choy, in de Verenigde StatenFrankrijk en Duitsland noemen ze dit gerecht ook wel chop suey. In MaleisiëSingapore en Indonesië wordt een soortgelijk gerecht cap cai genoemd. De benaming cap cai is afkomstig uit het Minnanyu en betekent eveneens 'gemengde groente'.
    Omdat tjaptjoi puur een benaming is voor gemengde groente, wordt dit vaak op de kaart benadrukt met extra ingrediënten zoals kip, rundvlees, varkensvlees of garnalen.
  • giet de helft van de bouilion af en serveer op tafel
    Eet smakelijk
Keyword gemengde groenten, tjap tjou,

Koriaanse gehakt

kereaanse beef
5 from 1 vote
Prep Time 10 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 20 mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine aziatisch, koriaans
Servings 2 personen
Calories 40 kcal

Ingredients
  

  • 500 gram runder gehakt
  • 1/2 zakje slagers gehakt kruiden
  • 1 stuk ui
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 koffie lepels gemberpoeder
  • 2 eetlepels honing
  • 2 koffielepels sambal oelek
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 2 koffielepels knoflook poeder

Instructions
 

  • doe de gahakt in de pan
  • doe een half zakje slagersgehakt kruiden toevoegen
  • als het rode bijna weg is voeg 4 eetlepels sojasaus toe
  • voeg 2 eetlepels honing toe
  • voeg 1 koffie lepel gember poeder toe goed omroeren vuur laag zetten nu
  • voeg 2 koffie lepels sambal oelek toe
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 3 koffie lepels knoflook poeder
  • serveer met rijst
    eet smakelijk
Keyword korean beef koreaans gehakt

leg wat rijst in het midden doe de verdeling gehakt, en groente rondom

schep alles om zodat er een heerlijke maaltijd ontstaat

Eet smakelijk
0 0 vote
Article Rating

Deel het met vrienden en familie

1
0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x
()
x
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Instagram