advanced divider

Sinds 2010

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Mosterd

Berichtje achter laten lukt niet ?
Druk op F5 indien box niet laat
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
advanced divider

Mosterd

eigen gemaakte mosterd
Course saus
Cuisine wereld
Keyword mosterd, mosterdzaad
Cook Time 20 minutes
Total Time 20 minutes
Servings 25 personen
Calories 70kcal
Cost 4

Equipment

  • foodprocessor

Ingredients

  • 180 gram mosterdzaad
  • 250 Ml wijnazijn
  • 1/2 eetlepel kurkuma poeder
  • 200 ml water

Instructions

  • Zowel de Egyptenaren, de oude Grieken als de Romeinen kenden mosterd. De Grieken vanaf de 4e eeuw voor Christus alleen als geneesmiddel. De Romeinen beschreven de mosterdbereiding in de eerste eeuw na Christus. De farao's kauwden voor het eten op mosterdzaad om de spijsvertering te bevorderen.Ik heb voor de mosterd een foodprcessor gebruikt
  • Doe de mosterdzaad 180 gram in een kom
  • voeg 250 milliliter wijnazijn toe
  • laat minimaal 2 uur tot 24 uur staan
  • de mosterd zaad zuigt de azijn op
  • Dee het geheel in de foodprocessor en vermaal het
  • als de mosterd te droog is doe wijnazijn erbij
  • voeg kurkuma toe voor de mooie gele kleur
  • voor zoet smaak kunt u honing of suiker toevoegen
  • je mosterd is klaar echter hij is ruw dik en niet echt goed smeerbaar
  • voeg tijdens het draaiproces wat water toe tot dat je de juiste mosterd krijgt die je wil.
0 0 vote
Article Rating

Deel het met vrienden en familie

0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x
()
x
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Instagram