cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Mosterdsaus

Jouw winkel pagina

Website en recepten GRATIS. Maar wil je ons helpen doe dan en kleine donatie

Mosterd

 (soms ook mostaard) is zowel de naam voor een plant (de mosterdplant), als voor een in de keuken gebruikt condiment met meestal een scherpe smaak. Het condiment wordt gemaakt uit gemalen mosterdzadenazijnwater en zout. Ook worden vaak suiker respectievelijk honing, kruiden en/of specerijen toegevoegd, zoals pepermierikswortelrozemarijnknoflook of zelfs lavendel. In navolging van Britse mosterdmakers wordt regelmatig kurkuma toegevoegd voor een intensere gele kleur. De naam komt vermoedelijk van most, het halfvergiste druivensap dat bij de bereiding werd gebruikt

Mosterd

Mosterd

eigen gemaakte mosterd
5 from 1 vote
Cook Time 20 minutes
Total Time 20 minutes
Course saus
Cuisine wereld
Servings 25 personen
Calories 70 kcal

Equipment

  • foodprocessor

Ingredients
  

  • 180 gram mosterdzaad
  • 250 Ml wijnazijn
  • 1/2 eetlepel kurkuma poeder
  • 200 ml water

Instructions
 

  • Zowel de Egyptenaren, de oude Grieken als de Romeinen kenden mosterd. De Grieken vanaf de 4e eeuw voor Christus alleen als geneesmiddel. De Romeinen beschreven de mosterdbereiding in de eerste eeuw na Christus. De farao's kauwden voor het eten op mosterdzaad om de spijsvertering te bevorderen.Ik heb voor de mosterd een foodprcessor gebruikt
  • Doe de mosterdzaad 180 gram in een kom
  • voeg 250 milliliter wijnazijn toe
  • laat minimaal 2 uur tot 24 uur staan
  • de mosterd zaad zuigt de azijn op
  • Dee het geheel in de foodprocessor en vermaal het
  • als de mosterd te droog is doe wijnazijn erbij
  • voeg kurkuma toe voor de mooie gele kleur
  • voor zoet smaak kunt u honing of suiker toevoegen
  • je mosterd is klaar echter hij is ruw dik en niet echt goed smeerbaar
  • voeg tijdens het draaiproces wat water toe tot dat je de juiste mosterd krijgt die je wil.
Keyword mosterd, mosterdzaad
4 1 vote
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
2 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hanny
Hanny
4 jaren geleden

Lekker hoor heel apart

Patatas brava
26 december 2024
Patatas bravas is een typisch Spaans tapasgerecht. Vooral in grote steden als Valencia, Barcelona en...
Roy's pittige nasi goreng
20 oktober 2024
Ontdek een spannende kijk op traditionele nasi goreng met Roy's pittige recept, perfect voor liefhebbers...
Gepaneerde karbonaden
10 mei 2024
Heerlijk gepaneerde karbonaden.gebraden vanuit de pan
Tortilla Boursin,salami en veldsla
07 oktober 2023
Heerlijke Tortilla Boursin en salami
Gyoza Japans dumpling
16 augustus 2023
Gyoza Japans dumpling
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
05 augustus 2023
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
slagroom knoflookboter
02 augustus 2023
Heerlijke slagroom knoflookboter voor op toast of stokbrood
Rookworst spek shots
05 juli 2023
rook worst met boursin en ontbijtspek
Gevulde kippenbol
28 juni 2023
Gevulde kippenbol Heerlijke gevulde kipfilet met gehakt en groenten. Een leuke nieuwe presentatie waarin...
Pickled eggs
29 april 2023
Pickled eggs, gepekelde uien
2
0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x