cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Mosterdsaus

Jouw winkel pagina

Mosterd

 (soms ook mostaard) is zowel de naam voor een plant (de mosterdplant), als voor een in de keuken gebruikt condiment met meestal een scherpe smaak. Het condiment wordt gemaakt uit gemalen mosterdzadenazijnwater en zout. Ook worden vaak suiker respectievelijk honing, kruiden en/of specerijen toegevoegd, zoals pepermierikswortelrozemarijnknoflook of zelfs lavendel. In navolging van Britse mosterdmakers wordt regelmatig kurkuma toegevoegd voor een intensere gele kleur. De naam komt vermoedelijk van most, het halfvergiste druivensap dat bij de bereiding werd gebruikt.

Mosterdsaus 1

Mosterdsaus

mosterdsaus met honing
5 from 1 vote
Prep Time 10 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 20 mins
Course Bijgerecht
Cuisine Hollands
Servings 4 personen
Calories 42 kcal

Equipment

  • steelpan

Ingredients
  

  • 1 stuk ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels water
  • 3 eetlepels Grove mosterd
  • 2 eetlepels scherpe mosterd Dijon
  • 4 eetlepels Honing
  • 1 spin peper en zout

Instructions
 

  • Zet alles gereed
    Mosterdsaus 2
  • sniper de ui zo fijn mogelijk
    uien
  • hak de knoflook fijn
    knoflook
  • beetje olie in de pan
  • Fruit de ui en de knoflook glazig
  • voeg drie eetlepels water toe
  • doe de mosterd erbij
  • goed mengen
  • We voegen nu de Honing erbij LET OP!
    Doe eerst 1 lepel erbij daarna proeven
    de tweede lepel honing proeven
    De derde lepel honing proeven
    Tot je op een moment komt ik proef mosterd he en honing enz.
    indien hele scherpe mosterd kan je nog een vierde toevoegen
  • goed laten pruttelen op half hoog vuur
  • peper en zout erbij
  • Saus te dik ? doe er wat water bij totdat u denkt zo wil ik heb hebben
  • Heerlijk voor over het vlees eet smakelijk

Website en recepten GRATIS. Maar wil je ons helpen doen dan en kleine donatie

2
0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x