Pastasaus
Pastasaus is saus voor pastagerechten. Pastasauzen kunnen in eigen keuken worden bereid of kant-en-klaar aangeschaft in een zakje of een potje. Er zijn honderden recepten die uiteenlopen van een simpele tomatensaus tot een groentesaus, kaassaus of een gehaktsaus. Vaak vormen tomaten de basis. Een bekende pastasaus is de Italiaanse Bolognesesaus.
pastasaus
pastasaus voor over de spaghetti, pasta mie pennen
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 15 minutes mins
Course Bijgerecht
Cuisine Italiaans
Servings 4 personen
Calories 45 kcal
Equipment
- steelpan
Ingredients
- 1 stuk ui
- 1 stuk paprika rood
- 1 bosje bieslook
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 1 pak tomaten frito
- 1 pak tomatenblokjes
- 1 blikje tomaten puree
- 3 eetlepels olijf olie
- 5 tenen knoflook
Instructions
- doe 3 eetlepels olijf olie in de steelpanhak de ui, paprika, knoflook in kleine stukje zo fijn mogelijklekker aanfruiten
- doe de italiaanse kruiden erbij en de bieslook ook gesneden in kleine stukjes
- voeg de frito toe
- en de tomatenblokjes
- laat voor 15 minuten op laag vuur doorgaren heerlijk voor bij de pasta, spaghetti, of mie
Keyword lente ui saus, pasta