advanced divider

Sinds 2010

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Pastinaak friet

Berichtje achter laten lukt niet ?
Druk op F5 indien box niet laat
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
advanced divider

pastinaak friet

pastinaak friet
Course Bijgerecht
Cuisine Hollands
Keyword friet, pastinaak, pastinaak friet
Prep Time 10 minutes
Cook Time 17 minutes
Servings 3 personen
Calories 142kcal
Cost 2

Equipment

  • air fryer of oven
  • kom

Ingredients

  • 3 stuk pastinaak
  • 30 ml olijf olie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder

Instructions

  • schil de pastinaken met en dunschiller
  • wassen
  • friet snijden (kort en dik is beter dan dun en lang)
  • doe in een schaaltje de olie,en de kruiden
  • goed mengen
  • Giet de over de friet
  • goed mengen dat de pastinaak heerlijk verkleurd
  • in de airfryer 180 graden 18 minuten of hete luchtoven voor 30 minuten 200 graden

De pastinaak komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied. De plant was al bekend bij de Oude Grieken en de Romeinen. De plant was oorspronkelijk zo groot als een gewone wortel (peen). Bij hun trek naar het noorden namen de Romeinse soldaten de pastinaak mee. Daar bleek dat de pastinaak in koudere gebieden veel groter werd. De pastinaak kwam in de Middeleeuwen naar West-Europa en was vóór de introductie van de aardappel een belangrijk volksvoedsel. In Groot-Brittannië en Ierland is de “witte wortel” populair gebleven. In de Verenigde Staten aten de immigranten aanvankelijk ook pastinaak, meegebracht door de Engelsen. Net als elders is ook daar de pastinaak vervangen door de aardappel.

4 1 vote
Article Rating

Deel het met vrienden en familie

0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x
()
x
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Instagram