Startpagina

Sinds 2010

Paul’s Burger

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Paul’s Burger

Een hamburger is een schijf gebakken of gegrild gemalen vlees (meestal rundergehakt). Vaak wordt ‘hamburger’ ook als pars pro toto gebruikt voor een broodje dat met deze schijf belegd is. Vaak worden hier sla, tomaat, ui, spek, ei, augurken en kaas aan toegevoegd en sauzen als mosterdmayonaiseketchup of chilisaus. Dit gerecht kent verschillende nationale en regionale varianten.

Herkomst

Er zijn verschillende mensen geweest die geclaimd hebben dat ze de eerste waren. Volgens het Library of Congress diende de Deense kok Louis Lassen in zijn lunchkraam Louis’ Lunch in New Haven (Connecticut) in 1900 de eerste hamburger op. Anderen claimden hier al eerder mee begonnen te zijn, maar mogelijk ging het hier om broodjes gehaktbal. De hamburger werd snel populair en verspreidde zich over de Verenigde Staten. Het succes was deels te danken aan het feit dat men nu een vleesgerecht had dat staand of lopend gegeten kon worden, zonder bord en zonder bestek. Tijdens de Louisiana Purchase Exposition in 1904 kreeg het broodje pas echt bekendheid doordat het daar op grote schaal verkocht werd aan een internationaal publiek. Hier deed de naam hamburger definitief zijn intrede.

Na verloop van tijd ontstonden de zogenaamde greasy spoons. Dit waren goedkope restaurants waar alleen gefrituurd en gebakken werd. Hier stonden dan ook met name de hamburgers op het menu. Het voordeel was dat hamburgers makkelijk te bereiden zijn en je relatief veel hamburgers tegelijk op een bakplaat kwijt kunt waardoor één kok een groot aantal gasten kan bedienen. Hetzelfde gold voor de frituur waar men ook niet veel werk aan had. Deze restaurants zorgden ervoor dat steeds meer Amerikanen goedkoop uit eten konden en met het gerecht in aanraking kon komen.

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen de fastfood– en drive-inrestaurants en werd de hamburger niet meer zozeer geassocieerd met armoede. Het is een populair product dat bijna overal ter wereld geserveerd word bron wikipedia

Paul’s burger is een mooie variant naar eigen recept

Paul's Burger

Paul's Burger

Broodje hamburger / met kaas sla tomaat
Prep Time 15 mins
Cook Time 15 mins
Course Tussendoortje
Cuisine Amerikaans
Servings 4 personen
Calories 228 kcal

Equipment

  • grillpan

Ingredients
  

  • 4 stk Verse hamburgers
  • 1 stk Tomaat
  • 1 zakje ijsbergsla
  • 2 plak kaas
  • 1 scheut Madesaus
  • 1 scheut slasaus
  • 1 toefje mosterd
  • 4 stk Hamburger broodjes
  • 1 koffie lepel olijf olie

Instructions
 

  • Paul's Burger
  • zet uw ingrediënten klaar
  • Nemen we het eerste broodje als voorbeeld
  • snij het broodje doormidden
  • maak een mix van amerikaan saus ,slasaus en mosterd
    1 eetlepel amerikaan
    1 eetlepel slasaus
    1 toefje mosterd
    smeer de boven en onderkant in
  • bedek het met ijsberg sla
  • 1 schijfje tomaat erop
  • Druk met een lepeltje in het midden van de hamburger
  • Hierdoor ontstaat er een kuiltje. dit is belangrijk als u een platte burger wil
    Bij het bakken gaat een burger bollen hiermee voorkomt u het
  • smeer de hamburger in met wat olie beide kanten
  • Verhit de grilpan en leg de hamburger erop
  • Bak de hamburger op hoog vuur 1 minuut en 1 minuut andere zijde
  • zet vervolgens het gas op half / laag vuur
  • laat de Hamburgers beide zijde op half laag vuur rustig doorbakken
  • Halveer een plak kaas een halve plak is genoeg
  • plak kaas erop ik heb gekozen voor oude kaas old Amsterdam dan is het wat lekkerder jonge kaas kan ook
  • Na 1 minut is de kaas gesmolten
  • doe de overig saus erop en ijsbergsla
  • Eet smakelijk
Keyword Broodje Hamburger kaas
Paul's Burger
5 1 vote
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

De recepten van Mijn-keuken zijn gratis.
Ook de website is gratis. Doneer een kop koffie voor de moeite

Fit chef family,

het kookboek voor het hele gezin.leuke recepten leuk om te doen

fit chef family