cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Paul’s Burger

Jouw winkel pagina

Website en recepten GRATIS. Maar wil je ons helpen doe dan en kleine donatie
Heerlijk broodje hamburger of cheesburger

Een hamburger is een schijf gebakken of gegrild gemalen vlees (meestal rundergehakt). Vaak wordt ‘hamburger’ ook als pars pro toto gebruikt voor een broodje dat met deze schijf belegd is. Vaak worden hier sla, tomaat, ui, spek, ei, augurken en kaas aan toegevoegd en sauzen als mosterdmayonaiseketchup of chilisaus. Dit gerecht kent verschillende nationale en regionale varianten.

Herkomst

Er zijn verschillende mensen geweest die geclaimd hebben dat ze de eerste waren. Volgens het Library of Congress diende de Deense kok Louis Lassen in zijn lunchkraam Louis’ Lunch in New Haven (Connecticut) in 1900 de eerste hamburger op. Anderen claimden hier al eerder mee begonnen te zijn, maar mogelijk ging het hier om broodjes gehaktbal. De hamburger werd snel populair en verspreidde zich over de Verenigde Staten. Het succes was deels te danken aan het feit dat men nu een vleesgerecht had dat staand of lopend gegeten kon worden, zonder bord en zonder bestek. Tijdens de Louisiana Purchase Exposition in 1904 kreeg het broodje pas echt bekendheid doordat het daar op grote schaal verkocht werd aan een internationaal publiek. Hier deed de naam hamburger definitief zijn intrede.

Na verloop van tijd ontstonden de zogenaamde greasy spoons. Dit waren goedkope restaurants waar alleen gefrituurd en gebakken werd. Hier stonden dan ook met name de hamburgers op het menu. Het voordeel was dat hamburgers makkelijk te bereiden zijn en je relatief veel hamburgers tegelijk op een bakplaat kwijt kunt waardoor één kok een groot aantal gasten kan bedienen. Hetzelfde gold voor de frituur waar men ook niet veel werk aan had. Deze restaurants zorgden ervoor dat steeds meer Amerikanen goedkoop uit eten konden en met het gerecht in aanraking kon komen.

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen de fastfood– en drive-inrestaurants en werd de hamburger niet meer zozeer geassocieerd met armoede. Het is een populair product dat bijna overal ter wereld geserveerd word bron wikipedia

Paul’s burger is een mooie variant naar eigen recept

Paul's Burger

Paul's Burger

Broodje hamburger / met kaas sla tomaat
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Course Tussendoortje
Cuisine Amerikaans
Servings 4 personen
Calories 228 kcal

Equipment

  • grillpan

Ingredients
  

  • 4 stk Verse hamburgers
  • 1 stk Tomaat
  • 1 zakje ijsbergsla
  • 2 plak kaas
  • 1 scheut Madesaus
  • 1 scheut slasaus
  • 1 toefje mosterd
  • 4 stk Hamburger broodjes
  • 1 koffie lepel olijf olie

Instructions
 

  • Paul's Burger
  • zet uw ingrediënten klaar
  • Nemen we het eerste broodje als voorbeeld
  • snij het broodje doormidden
  • maak een mix van amerikaan saus ,slasaus en mosterd
    1 eetlepel amerikaan
    1 eetlepel slasaus
    1 toefje mosterd
    smeer de boven en onderkant in
  • bedek het met ijsberg sla
  • 1 schijfje tomaat erop
  • Druk met een lepeltje in het midden van de hamburger
  • Hierdoor ontstaat er een kuiltje. dit is belangrijk als u een platte burger wil
    Bij het bakken gaat een burger bollen hiermee voorkomt u het
  • smeer de hamburger in met wat olie beide kanten
  • Verhit de grilpan en leg de hamburger erop
  • Bak de hamburger op hoog vuur 1 minuut en 1 minuut andere zijde
  • zet vervolgens het gas op half / laag vuur
  • laat de Hamburgers beide zijde op half laag vuur rustig doorbakken
  • Halveer een plak kaas een halve plak is genoeg
  • plak kaas erop ik heb gekozen voor oude kaas old Amsterdam dan is het wat lekkerder jonge kaas kan ook
  • Na 1 minut is de kaas gesmolten
  • doe de overig saus erop en ijsbergsla
  • Eet smakelijk
Keyword Broodje Hamburger kaas
5 1 vote
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Gyoza Japans dumpling
16 augustus 2023
Gyoza Japans dumpling
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
05 augustus 2023
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
slagroom knoflookboter
02 augustus 2023
Heerlijke slagroom knoflookboter voor op toast of stokbrood
Rookworst spek shots
05 juli 2023
rook worst met boursin en ontbijtspek
Gevulde kippenbol
28 juni 2023
Gevulde kippenbol Heerlijke gevulde kipfilet met gehakt en groenten. Een leuke nieuwe presentatie waarin...
Pickled eggs
29 april 2023
Pickled eggs, gepekelde uien
Gekruide kip met mie of tortilla
05 april 2023
Gekruide kip met Mie of tortilla
Varkenshaas met spek en kastanjechampignons uit de oven
15 maart 2023
Varkenshaas met spek en kastanjechampignons uit de oven
knoflook soep
01 februari 2023
romige knoflook soep
Truffel roomsaus
17 december 2022
Heerlijke truffel room saus over rood vlees
0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x