Startpagina

Sinds 2010

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Pepersteak

Pepersteak

Steak au poivre of pepersteak is een Frans gerecht dat bestaat uit een biefstuk, bij voorkeur een filet mignon, die bedekt wordt met gebroken peperkorrels en vervolgens wordt gegaard. De peperkorrels vormen een korst op de biefstuk en de prikkelende smaak zorgt voor een complementair (aanvullend) contrast met de rijke smaak van het rundvlees.

De korst van de peperkorrels zelf wordt gemaakt door de biefstuk op een bedje van gescheurde zwarte (of gemengde) peperkorrels te leggen. Meestal wordt de biefstuk aangebraden in een hete koekenpan met een kleine hoeveelheid boter. Bron wikipedia

voor presentatie

Pepersteak

Pepersteak
Prep Time 5 mins
Cook Time 6 mins
Total Time 11 mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine Hollands
Servings 2 personen
Calories 10 kcal

Equipment

  • koekenpan

Ingredients
  

  • 1 scheut bak en braad
  • 2 stuks Pepersteak

Instructions
 

  • Haal de Pepersteak ruim voor tijd uit de verpakking (niet direct uit de koelkast op kamer temperatuur is het beste
    voor presentatie
  • bak de Pepersteak voor 2,5 minuut aan
    voor presentatie
  • omdraaien even aanbrade en de pan iets schuin zetten
    voor presentatie
  • overgiet nu de bak en braad met lepel terwijl je de andere kant bakt
    Braden
  • Serveer het met en lekkere peper saus
    voor presentatie
Keyword Pepersteak
voor presentatie
5 1 vote
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments