Pepersteak
Steak au poivre of pepersteak is een Frans gerecht dat bestaat uit een biefstuk, bij voorkeur een filet mignon, die bedekt wordt met gebroken peperkorrels en vervolgens wordt gegaard. De peperkorrels vormen een korst op de biefstuk en de prikkelende smaak zorgt voor een complementair (aanvullend) contrast met de rijke smaak van het rundvlees.
De korst van de peperkorrels zelf wordt gemaakt door de biefstuk op een bedje van gescheurde zwarte (of gemengde) peperkorrels te leggen. Meestal wordt de biefstuk aangebraden in een hete koekenpan met een kleine hoeveelheid boter. Bron wikipedia
Pepersteak
Pepersteak
Prep Time 5 mins
Cook Time 6 mins
Total Time 11 mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine Hollands
Servings 2 personen
Calories 10 kcal
Equipment
- koekenpan
Ingredients
- 1 scheut bak en braad
- 2 stuks Pepersteak
Instructions
- Haal de Pepersteak ruim voor tijd uit de verpakking (niet direct uit de koelkast op kamer temperatuur is het beste
- bak de Pepersteak voor 2,5 minuut aan
- omdraaien even aanbrade en de pan iets schuin zetten
- overgiet nu de bak en braad met lepel terwijl je de andere kant bakt
- Serveer het met en lekkere peper saus
Keyword Pepersteak
-
Shoarma alacha
17 oktober 2020Bakken -
Eendenborstfilets met champignons
11 oktober 2020Bakken -
Picanha staartstuk runder biefstuk
30 augustus 2020Bakken, BBQ, Oven gerecht -
Pepersteak
29 juli 2020Bakken -
Kogelbiefstuk
11 maart 2020Bakken