Startpagina

Sinds 2010

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Pindakaas

Pindakaas is een voedingsmiddel gemaakt van zeer fijn gemalen pinda‘s. Pindakaas, in de huidige smeerbare vorm, komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, waar het in 1893 ontwikkeld werd door John Harvey Kellogg, ten tijde van een overschot in de productie van pinda’s. Pindakaas was het bijproduct van pindaolie. Het is met name populair als broodbeleg in de Verenigde StatenCanada, het Verenigd Koninkrijk en Nederland en in mindere mate in Suriname (vooral een scherpere variant) en Duitsland.

In de Verenigde Staten moet pindakaas wettelijk ten minste 90% pinda’s bevatten.[1] Het is er bovendien wettelijk verboden kunstmatige zoetmakers, kleur- en conserveringsmiddelen aan de pindakaas toe te voegen. De meeste soorten bevatten ook zout en suiker om aan de smaak van de gemiddelde consument tegemoet te komen, hoewel ook reform- en andere varianten zonder toevoegingen worden verkocht.

Naast pindakaas voor menselijke consumptie is er ook pindakaas voor vogels. Deze bevat meestal geen toegevoegde zouten.bron wikipedia

Pindakaas

Pindakaas

PaulPaul
pindakaas
Prep Time 10 mins
Total Time 10 mins
Course broodbeleg
Cuisine Hollands
Servings 25 personen
Calories 12 kcal

Equipment

  • foodprocessor

Ingredients
  

  • 1 bakje pindaas
  • 1 theelepel olie

Instructions
 

  • doe de pinda's in de foodprocessor
  • Maal de pinda's tot gruis
  • voeg 1 theelepel olie toe
  • blijven malen de olie wordt uit de pindaag gedrukt en de pindakaas zal zich vormen
Keyword pindakaas
Pindakaas
0 0 vote
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments