Pindakaas is een voedingsmiddel gemaakt van zeer fijn gemalen pinda‘s. Pindakaas, in de huidige smeerbare vorm, komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, waar het in 1893 ontwikkeld werd door John Harvey Kellogg, ten tijde van een overschot in de productie van pinda’s. Pindakaas was het bijproduct van pindaolie. Het is met name populair als broodbeleg in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Nederland en in mindere mate in Suriname (vooral een scherpere variant) en Duitsland.
In de Verenigde Staten moet pindakaas wettelijk ten minste 90% pinda’s bevatten.[1] Het is er bovendien wettelijk verboden kunstmatige zoetmakers, kleur- en conserveringsmiddelen aan de pindakaas toe te voegen. De meeste soorten bevatten ook zout en suiker om aan de smaak van de gemiddelde consument tegemoet te komen, hoewel ook reform- en andere varianten zonder toevoegingen worden verkocht.
Naast pindakaas voor menselijke consumptie is er ook pindakaas voor vogels. Deze bevat meestal geen toegevoegde zouten.bron wikipedia
Pindakaas
Equipment
- foodprocessor
Ingredients
- 1 bakje pindaas
- 1 theelepel olie
Instructions
- doe de pinda's in de foodprocessor
- Maal de pinda's tot gruis
- voeg 1 theelepel olie toe
- blijven malen de olie wordt uit de pindaag gedrukt en de pindakaas zal zich vormen
-
Tortilla lunch
15 januari 2021Bijgerecht -
Pasteitje
26 december 2020Bijgerecht -
Vlees salade
26 december 2020Bijgerecht -
Groenten cocktail
25 december 2020Bijgerecht -
Rempejek
7 december 2020Aziatische keuken, Bijgerecht -
Stapel aardappelen in cube cake vorm
29 juli 2020Bijgerecht