Pindasoep
Pindasoep is een soep met als belangrijkste ingrediënt pinda‘s. De pinda’s moeten eerst gemalen worden of men kan pindakaas als basis nemen. Verder worden vaak kippenvlees, diverse groentes en specerijen toegevoegd. Recepten voor pindasoep vindt men in onder andere de Indonesische en Afrikaanse keuken.
Nederland
in Nederland wordt het gerecht vooral geassocieerd met de Surinaamse keuken.
Pindasoep
pindasoep
5 from 1 vote
Prep Time 10 mins
Cook Time 1 hr
Total Time 1 hr 10 mins
Course voorgerecht
Cuisine aziatisch
Servings 4 personen
Calories 22 kcal
Equipment
- pan
Ingredients
- 300 gram pindakaas
- 1 koffielepels uienpoeder
- 1 stuk prei
- 2 koffielepels knoflook
- 1,5 liter groente bouillon 2 blokjes
- 1 eetlepel ketjap manis
- 3 eetlepels gembersiroop
- 1 duim gember
Instructions
- dit is en simpele maar lekkere basis voor pindasoep
- doe 300 gram pindakaas in de pan
- 2 eetlepels ketjap manis erbij
- uienpoeder en de knoflook erbij
- giet 100 cl bouillon erbij goed roeren
- word nu een donker brei
- giet de overig 1400 cl bouillon erbij
- voeg de gember siroop erbij
- rasp 1 duim gember
- voeg de fijn gesneden prei erbij
- Eet smakelijk
Keyword pindasoep
-
Runder Bouillon
24 december 2020Soepen -
Groenten rundvlees soep
15 november 2020Soepen -
Bruine bonensoep
7 oktober 2020Soepen -
Tomaten creme Groente soep
7 oktober 2020Soepen -
Tom kha kai soep
29 augustus 2020Soepen -
Tomaten kruiden soep
25 augustus 2020Soepen
Een leuke basis pinda soep , en lekker