Startpagina

Sinds 2010

Risolles

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Risolles

Indonesië

 

Risolles

 
Verkoper die rissoles verkoopt op de pasar malam (avondmarkt) in Rawasari, Jakarta

Rissole is een hapje eten in Indonesië , waar ze worden genoemd risoles (uitgesproken als ‘Riss-ol-less’) of gewoon RISOL . De huid bestaat uit beslag op dezelfde wijze als platte pannenkoeken . Ze worden meestal gevuld met bechamel , kip en in blokjes gesneden groenten, waaronder wortel, selderij, gewone bonen en aardappel. De vulling is gewikkeld in de huid, het pakket vervolgens wordt opgerold op paneermeel en gebakken in een ruime hoeveelheid hete bakolie. Het wordt gegeten met rawit , chilisaus , mayonaise en mosterd .bron wikipedia

Risolles

gevulde pannenkoek gefrituurd
Prep Time 1 hr 30 mins
Cook Time 3 mins
Total Time 1 hr 33 mins
Course Bijgerecht
Cuisine aziatisch
Servings 4 personen
Calories 250 kcal

Equipment

  • keukenmachine of mixer
  • wok
  • koekenpan
  • zeef
  • garde
  • weegschaal

Ingredients
  

  • 400 gram kristalbloem
  • 550 ml melk
  • 6 stuk eieren
  • 4 spin zwarte pepper
  • 1 spin zout
  • 1 eetlepel knoflook poeder
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 600 gram kipfilet
  • 400 gram Mexicaanse mix van bonduelle

Instructions
 

  • Tarreer je weegschaal op nul
  • 400 gram bloem
  • 550 ml melk
  • 3 eieren en bloem in je mixer
  • melk erbij
  • zwarte peper
  • toevoegen goed niet te zuinig
  • Laad het deeg goed mengen doe
  • zeef het deegmengsel
  • zet dit klaar roer en met de garde knoflook poeder 1 eetlepel door en 5 eetlepels zonnebloemolie
  • Bak de pannenkoek in een middel grote pan let op als de boven kant gestold is en de pannenkoek gaat los van de pan omdraien en heel even de andere kant bakken
    pannenkoeken zijn licht van kleur
  • bak je stapel pannenkoeken
  • Snij de kipfilet in kleine stukje en kruid deze zoals jij dit lekker vind
  • Doe de bonduelle mix in een vergiet en laat uitlekken
  • olie in de pan
  • kip erin
  • Goed doorbakken
  • Groente erbij
  • omroeren en vuur uit
  • pannenkoek en 1 eetlepel kip/groente mix in de midden
  • klop 3 eieren los in een schaal en smeer de bovenlaag in met ei dit is voor het plakken
  • links en rechts vouwen
  • onderkant omslaan
  • doorrollen en aandrukken
  • leg het klaar in een schaal of bord
  • in het ei rond baden
  • door de paneermeel
  • op je bord leggen maak je keuze invriezen ? of frituren
  • frituur op 180 graden
  • bakken LET op dit gaat snel binnen 2 minuten klaar
  • Eet smakelijk doe er wat zoete chilisaus of saus wat jij lekker vindt erbij
Keyword risolles
Risolles
0 0 votes
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

De recepten van Mijn-keuken zijn gratis.
Ook de website is gratis. Doneer een kop koffie voor de moeite

Fit chef family,

het kookboek voor het hele gezin.leuke recepten leuk om te doen

fit chef family