advanced divider

Sinds 2010

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Roti

Berichtje achter laten lukt niet ?
Druk op F5 indien box niet laat
Abonneer
Abonneren op
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
paul hinskens
7 maanden geleden

5 stars
Echt heel lekker, de Masala kruiden komen echt tot zijn recht.
een bijzonder gerecht en heerlijk om te eten.
Bedankt Patricia

advanced divider

Met de emigratie van Hindoestanen uit India naar Suriname is ook de roti meegekomen. De “pannenkoek” die in Suriname (en Nederland) roti of rotiplaat[2] heet, wordt in India ook wel chapati genoemd. Het is een soort ongezoete broodpannenkoek die verschillende toevoegingen kan hebben: in de Surinaamse variant veelal gemalen gele spliterwten (roti dalbharie) of aardappelen (roti alubharie) en met smaakmakers als komijn en chilipeper. Voor de bereiding worden balletjes deeg (eventueel met additionele ingrediënten) uitgerold tot dunne “pannenkoeken” die op een zogeheten rotiplaat worden gebakken. De Surinaamse roti wordt met een aantal bijgerechten geserveerd zoals kousenbandaardappelenhardgekookte eierenknoflookui en verschillende soorten vlees (kip, eend, schaap), welke bijgerechten meestal gekruid worden met masala, een mengsel van gemalen specerijen vergelijkbaar met curry.

Roti 1
Print Pin
5 from 1 vote

roti

roti kip met boontjes
Course Hoofdgerecht
Cuisine Indiaas
Keyword boontjes, kippenpotje, roti
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Servings 8 personen
Calories 264kcal
Author Patricia van der Meer
Cost 10

Equipment

  • pan

Ingredients

  • 300 gram kipfilet
  • 1 stuk paprika geel
  • 1 stuk paprika rood
  • 2 tenen knoflook
  • 1 pot sperziebonen grote pot (Hak)
  • 1/2 stuk gourset
  • 1 bosje Bosuitjes
  • 400 gram krieltjes
  • 8 stuks roti pannenkoek
  • 1 pot Roti masala speciaal
  • 1 zak kerriepoeder masala kruiden
  • 8 stk eieren

Instructions

  • Kook de sperziebonen krieltjes en eieren
  • Braadpan; kip braden goed gekruid met kerrie masala
  • Snij alle groente fijn en voeg deze aan de kip toe
  • voeg daarna de sperziebonen toe daarna de afgegoten gekookte krieltjes toevoegen
  • De roti saus toevoegen 2 min laten sudderen
  • Warm de roti pannenkoek even op
  • Serveer met een hard gekookt ei Eet smakelijk (goed voor 6 tot 8 pannenkoeken

Het is gebruikelijk de roti met de handen te eten. Men breekt een stukje van het rotivel af om met het stukje in de hand de roti te pakken en op te eten.je kajn ook de roti in de pannenkoek rollen

0 0 vote
Article Rating

Deel het met vrienden en familie

1
0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x
()
x
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Instagram