Roti
Met de emigratie van Hindoestanen uit India naar Suriname is ook de roti meegekomen. De “pannenkoek” die in Suriname (en Nederland) roti of rotiplaat[2] heet, wordt in India ook wel chapati genoemd. Het is een soort ongezoete broodpannenkoek die verschillende toevoegingen kan hebben: in de Surinaamse variant veelal gemalen gele spliterwten (roti dalbharie) of aardappelen (roti alubharie) en met smaakmakers als komijn en chilipeper. Voor de bereiding worden balletjes deeg (eventueel met additionele ingrediënten) uitgerold tot dunne “pannenkoeken” die op een zogeheten rotiplaat worden gebakken. De Surinaamse roti wordt met een aantal bijgerechten geserveerd zoals kousenband, aardappelen, hardgekookte eieren, knoflook, ui en verschillende soorten vlees (kip, eend, schaap), welke bijgerechten meestal gekruid worden met masala, een mengsel van gemalen specerijen vergelijkbaar met curry
.
roti
Patricia van der MeerEquipment
- pan
Ingredients
- 300 gram kipfilet
- 1 stuk paprika geel
- 1 stuk paprika rood
- 2 tenen knoflook
- 1 pot sperziebonen grote pot (Hak)
- 1/2 stuk gourset
- 1 bosje Bosuitjes
- 400 gram krieltjes
- 8 stuks roti pannenkoek
- 1 pot Roti masala speciaal
- 1 zak kerriepoeder masala kruiden
- 8 stk eieren
Instructions
- Kook de sperziebonen krieltjes en eieren
- Braadpan; kip braden goed gekruid met kerrie masala
- Snij alle groente fijn en voeg deze aan de kip toe
- voeg daarna de sperziebonen toe daarna de afgegoten gekookte krieltjes toevoegen
- De roti saus toevoegen 2 min laten sudderen
- Warm de roti pannenkoek even op
- Serveer met een hard gekookt ei Eet smakelijk (goed voor 6 tot 8 pannenkoeken
Echt heel lekker, de Masala kruiden komen echt tot zijn recht.
een bijzonder gerecht en heerlijk om te eten.
Bedankt Patricia