Startpagina

Sinds 2010

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Roti

Roti

Met de emigratie van Hindoestanen uit India naar Suriname is ook de roti meegekomen. De “pannenkoek” die in Suriname (en Nederland) roti of rotiplaat[2] heet, wordt in India ook wel chapati genoemd. Het is een soort ongezoete broodpannenkoek die verschillende toevoegingen kan hebben: in de Surinaamse variant veelal gemalen gele spliterwten (roti dalbharie) of aardappelen (roti alubharie) en met smaakmakers als komijn en chilipeper. Voor de bereiding worden balletjes deeg (eventueel met additionele ingrediënten) uitgerold tot dunne “pannenkoeken” die op een zogeheten rotiplaat worden gebakken. De Surinaamse roti wordt met een aantal bijgerechten geserveerd zoals kousenbandaardappelenhardgekookte eierenknoflookui en verschillende soorten vlees (kip, eend, schaap), welke bijgerechten meestal gekruid worden met masala, een mengsel van gemalen specerijen vergelijkbaar met curry

.

Roti

roti

Patricia van der Meer
roti kip met boontjes
5 from 1 vote
Prep Time 30 mins
Cook Time 30 mins
Total Time 1 hr
Course Hoofdgerecht
Cuisine Indiaas
Servings 8 personen
Calories 264 kcal

Equipment

  • pan

Ingredients
  

  • 300 gram kipfilet
  • 1 stuk paprika geel
  • 1 stuk paprika rood
  • 2 tenen knoflook
  • 1 pot sperziebonen grote pot (Hak)
  • 1/2 stuk gourset
  • 1 bosje Bosuitjes
  • 400 gram krieltjes
  • 8 stuks roti pannenkoek
  • 1 pot Roti masala speciaal
  • 1 zak kerriepoeder masala kruiden
  • 8 stk eieren

Instructions
 

  • Kook de sperziebonen krieltjes en eieren
  • Braadpan; kip braden goed gekruid met kerrie masala
  • Snij alle groente fijn en voeg deze aan de kip toe
  • voeg daarna de sperziebonen toe daarna de afgegoten gekookte krieltjes toevoegen
  • De roti saus toevoegen 2 min laten sudderen
  • Warm de roti pannenkoek even op
  • Serveer met een hard gekookt ei Eet smakelijk (goed voor 6 tot 8 pannenkoeken
Keyword boontjes, kippenpotje, roti
Roti
0 0 vote
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments