Startpagina

Sinds 2010

Runder Bouillon

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Runder Bouillon

Runderbouillon

Bouillon (vleesnat of vleesaftreksel) is een bereiding die aan water smaak, aroma’s en voedingsstoffen geeft door vleesgroentenvissen en/of andere voedingsmiddelen te laten trekken. Bouillon kan gebruikt worden als basis of als bevochtiging voor de bereiding van gerechten als soepsauzen en ragouts.

In feite is een bouillon een extract. Door de bestanddelen te laten trekken, worden de smaak- en geurstoffen in het water opgelost. Daardoor is een bouillon erg geurig en rijk aan smaak, al bestaat het voor het overgrote deel uit water. Het bevat weinig energie en is eetlustopwekkend.

Soorten

Er is een aantal standaard gebruikte bouillons:

  • Vlees-, gevogelte-, wild- en groentebouillon
  • Vlees-, gevogelte-, wild- en groentefond
  • Blanke fond
  • Bruine fond
  • Kalfsjus
  • Visfumet

Verklaring van de benamingen

  • Bouillon: de benaming voor het kookvocht van groenten en/of soepvlees. Een bouillon enkel op basis van groenten kan van toepassing zijn bij vegetarische maaltijden of als kookvocht voor vis (court-bouillon).
  • Fond: de benaming is ontleend aan de Franse culinaire vakterm le fond en staat voor een sterk gereduceerde (tot wel 1/3e) bouillon. Een fond heeft steeds een langdurige kooktijd.
  • Fumet: in tegenstelling tot de fonds heeft de fumet een zeer korte kooktijd nodig.
  • Consomme: de benaming consommé of heldere bouillon duidt op een geklaarde bouillon of fond. bron wikipedia
bouillion

Runder Bouillon

bouillion van rundervlees sukade lappen
Prep Time 1 hr
Cook Time 5 hrs
Total Time 6 hrs
Course Bijgerecht
Cuisine Hollands
Servings 10 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • pan
  • schuimspaan

Ingredients
  

  • 1 kg sukadelappen
  • 7 pakjes bouillonblokjes
  • 1 stuk schenkel

Instructions
 

  • zet een pan met water op 3 liter
    pannen
  • haal 7 pakjes uit de verpakking
    presentatie
  • plaats ze in de pan met water
    pan
  • vlees en de schenkel erin
    sukadelappen
  • Breng het aan de kook
    schuim
  • schep na een tijd de schuim eraf
    schuim scheppen
  • Laat de boilion ongeveer 5 sudderen op een sudderplaat
    bouillion
  • Schep het vlees eruit ,maak er kleine stukjes van en terug in de pan
    Proeven kijk of er peper en zout bij moet
    Ragout
  • Uw runder Bouillon is klaar
Keyword runder bouillion
bouillion
1 1 vote
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

De recepten van Mijn-keuken zijn gratis.
Ook de website is gratis. Doneer een kop koffie voor de moeite

Fit chef family,

het kookboek voor het hele gezin.leuke recepten leuk om te doen

fit chef family