cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Runder Bouillon

Jouw winkel pagina

Website en recepten GRATIS. Maar wil je ons helpen doe dan en kleine donatie
Runde Bouillon

Runderbouillon

Bouillon (vleesnat of vleesaftreksel) is een bereiding die aan water smaak, aroma’s en voedingsstoffen geeft door vleesgroentenvissen en/of andere voedingsmiddelen te laten trekken. Bouillon kan gebruikt worden als basis of als bevochtiging voor de bereiding van gerechten als soepsauzen en ragouts.

In feite is een bouillon een extract. Door de bestanddelen te laten trekken, worden de smaak- en geurstoffen in het water opgelost. Daardoor is een bouillon erg geurig en rijk aan smaak, al bestaat het voor het overgrote deel uit water. Het bevat weinig energie en is eetlustopwekkend.

Soorten

Er is een aantal standaard gebruikte bouillons:

  • Vlees-, gevogelte-, wild- en groentebouillon
  • Vlees-, gevogelte-, wild- en groentefond
  • Blanke fond
  • Bruine fond
  • Kalfsjus
  • Visfumet

Verklaring van de benamingen

  • Bouillon: de benaming voor het kookvocht van groenten en/of soepvlees. Een bouillon enkel op basis van groenten kan van toepassing zijn bij vegetarische maaltijden of als kookvocht voor vis (court-bouillon).
  • Fond: de benaming is ontleend aan de Franse culinaire vakterm le fond en staat voor een sterk gereduceerde (tot wel 1/3e) bouillon. Een fond heeft steeds een langdurige kooktijd.
  • Fumet: in tegenstelling tot de fonds heeft de fumet een zeer korte kooktijd nodig.
  • Consomme: de benaming consommé of heldere bouillon duidt op een geklaarde bouillon of fond. bron wikipedia 
bouillion

Runder Bouillon

bouillion van rundervlees sukade lappen
Prep Time 1 hour
Cook Time 5 hours
Total Time 6 hours
Course Bijgerecht
Cuisine Hollands
Servings 10 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • pan
  • schuimspaan

Ingredients
  

  • 1 kg sukadelappen
  • 7 pakjes bouillonblokjes
  • 1 stuk schenkel

Instructions
 

  • zet een pan met water op 3 liter
    pannen
  • haal 7 pakjes uit de verpakking
    presentatie
  • plaats ze in de pan met water
    pan
  • vlees en de schenkel erin
    sukadelappen
  • Breng het aan de kook
    schuim
  • schep na een tijd de schuim eraf
    schuim scheppen
  • Laat de boilion ongeveer 5 sudderen op een sudderplaat
    bouillion
  • Schep het vlees eruit ,maak er kleine stukjes van en terug in de pan
    Proeven kijk of er peper en zout bij moet
    Ragout
  • Uw runder Bouillon is klaar
Keyword runder bouillion
1 1 vote
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Tortilla Boursin,salami en veldsla
07 oktober 2023
Heerlijke Tortilla Boursin en salami
Gyoza Japans dumpling
16 augustus 2023
Gyoza Japans dumpling
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
05 augustus 2023
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
slagroom knoflookboter
02 augustus 2023
Heerlijke slagroom knoflookboter voor op toast of stokbrood
Rookworst spek shots
05 juli 2023
rook worst met boursin en ontbijtspek
Gevulde kippenbol
28 juni 2023
Gevulde kippenbol Heerlijke gevulde kipfilet met gehakt en groenten. Een leuke nieuwe presentatie waarin...
Pickled eggs
29 april 2023
Pickled eggs, gepekelde uien
Gekruide kip met mie of tortilla
05 april 2023
Gekruide kip met Mie of tortilla
Varkenshaas met spek en kastanjechampignons uit de oven
15 maart 2023
Varkenshaas met spek en kastanjechampignons uit de oven
knoflook soep
01 februari 2023
romige knoflook soep
0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x