cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Jouw winkel pagina

Runder Bouillon

Aantal recepten

Runderbouillon

Bouillon (vleesnat of vleesaftreksel) is een bereiding die aan water smaak, aroma’s en voedingsstoffen geeft door vleesgroentenvissen en/of andere voedingsmiddelen te laten trekken. Bouillon kan gebruikt worden als basis of als bevochtiging voor de bereiding van gerechten als soepsauzen en ragouts.

In feite is een bouillon een extract. Door de bestanddelen te laten trekken, worden de smaak- en geurstoffen in het water opgelost. Daardoor is een bouillon erg geurig en rijk aan smaak, al bestaat het voor het overgrote deel uit water. Het bevat weinig energie en is eetlustopwekkend.

Soorten

Er is een aantal standaard gebruikte bouillons:

  • Vlees-, gevogelte-, wild- en groentebouillon
  • Vlees-, gevogelte-, wild- en groentefond
  • Blanke fond
  • Bruine fond
  • Kalfsjus
  • Visfumet

Verklaring van de benamingen

  • Bouillon: de benaming voor het kookvocht van groenten en/of soepvlees. Een bouillon enkel op basis van groenten kan van toepassing zijn bij vegetarische maaltijden of als kookvocht voor vis (court-bouillon).
  • Fond: de benaming is ontleend aan de Franse culinaire vakterm le fond en staat voor een sterk gereduceerde (tot wel 1/3e) bouillon. Een fond heeft steeds een langdurige kooktijd.
  • Fumet: in tegenstelling tot de fonds heeft de fumet een zeer korte kooktijd nodig.
  • Consomme: de benaming consommé of heldere bouillon duidt op een geklaarde bouillon of fond. bron wikipedia
bouillion

Runder Bouillon

bouillion van rundervlees sukade lappen
Prep Time 1 hr
Cook Time 5 hrs
Total Time 6 hrs
Course Bijgerecht
Cuisine Hollands
Servings 10 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • pan
  • schuimspaan

Ingredients
  

  • 1 kg sukadelappen
  • 7 pakjes bouillonblokjes
  • 1 stuk schenkel

Instructions
 

  • zet een pan met water op 3 liter
    pannen
  • haal 7 pakjes uit de verpakking
    presentatie
  • plaats ze in de pan met water
    pan
  • vlees en de schenkel erin
    sukadelappen
  • Breng het aan de kook
    schuim
  • schep na een tijd de schuim eraf
    schuim scheppen
  • Laat de boilion ongeveer 5 sudderen op een sudderplaat
    bouillion
  • Schep het vlees eruit ,maak er kleine stukjes van en terug in de pan
    Proeven kijk of er peper en zout bij moet
    Ragout
  • Uw runder Bouillon is klaar
Keyword runder bouillion
bouillion
1 1 vote
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Boeuf strogonoff heerlijk vleesstoof gerecht
31 juli 2022
Bœuf Stroganoff is een vleesgerecht uit de Russische keuken, bestaande uit dunne blokjes gesauteerde biefstuk of...
Burn to end frikandellen
03 juli 2022
Burn to en frikandellen. gekarameliseerde frikandellen
BBQ saus
03 juli 2022
Zoete BBQ saus
kippen pasteitjes met kaas
07 juni 2022
lekkere kip pasteitjes op zijn Russisch kip gevuld met heerlijke oude kaas gebakken in roomboter.
Chinese kippen groente soep
21 mei 2022
Chinese kippen groente soep
Bami spek bal
11 mei 2022
bami spek bal
T-bone steak
11 mei 2022
T-bone steak
Dronken kip met koolrabi
02 april 2022
Dronken kip met koolrabi
Gele curry rijst met varkenshaas en krokant gebakken spekjes
30 maart 2022
Gele curry rijst met varkenshaas en krokant gebakken spekjes
Arroz con polo- rijst met kip
27 februari 2022
Arroz con polo rijst met kip
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Het team

Paul Hinskens
Paul Hinskens Oprichter Hobby kok
Oprichter en houder van deze site. Mijn keuken, is een hobby website waar we leuke en heerlijke recepten delen. Koken we met  plezier. En leren we er elke dag weer wat bij. We zijn geen professionele koks,  maar koken we met veel  lol in onze keuken. Heeft u ook een leuk recept, deel het met ons en wie weet plaatsen we het. U mag natuurlijk altijd een bericht bij een recept achter laten graag zelfs. Dat is onze doel voor deze pagina.  Veel kook plezier.
Hanny
Hanny Hinskens Inspirator super kokkie
Vele familie recepten komen van Hanny. Die ze al jaren voor ons maakt met veel passie en plezier.Met handige tips en leuke recepten. Daarnaast vinden we het leuk om recepten met elkaar te delen. alle recepten worden eerst uitgeprobeerd voor ze op de website gaan. Dus niet elk recept wordt er zomaar op gezet. Deze recepten komt vanuit de ervaring die we zelf op doen in onze familie keukens.
patricia
Patricia van der Meer Hobby kok
Patricia is een groot deel verantwoordelijke voor de bakkerij. De heerlijkste koeken en taartjes
Roy
Roy van der Meer Aspirant kok
Roy is onze aspirant kok. Hij leert veel en experimenteert graag in de keuken. Ook zijn recepten zijn terug te vinden in onze keukens