cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Saté van de haas

Jouw winkel pagina

Website en recepten GRATIS. Maar wil je ons helpen doe dan en kleine donatie
Saté van de haas

De ossenhaas ook wel runderhaas genoemd is de benaming voor een deel van de lende (rug) van het rund. Aangezien dit vleesdeel altijd uit het rund wordt gesneden en slechts zelden uit een gecastreerde stier of os, vinden sommigen de benaming runderhaas nauwkeuriger. Deze spier, de musculus psoas major, ligt op de lendenwervels, in de buikholte en loopt via het bekken door tot het bovenbeen bij de heup. Het heeft een fijne structuur en vrijwel geen vet of bindweefsel; dit maakt het dan ook het meest malse vlees van het rund.

Het vleesdeel wordt nog opgesplitst in vier delen: de kop van de haas, het middenstuk, de punt en de (minder goed eetbare) ketting van de runderhaas.

De kop, het dikste stuk, wordt ook chateaubriant genoemd en is het meest malse deel van de ossenhaas. Het middelste deel wordt tournedos genoemd en hier worden dan ook tournedos van gesneden. De punt, het smalste stuk, heet filet mignon en wordt over het algemeen gebruikt voor ossenhaasstukjes.

Als de lende niet gesplitst wordt en de entrecote (dunne lende) en runderhaas nog via de lendenwervel met elkaar verbonden zijn en in steaks wordt gehakt of gezaagd, spreekt men van een T-bonesteak.

Saté van de haas 1

Varkenshaas

 
 
 

Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Saté van de haas 2

 

Een halve varkenshaas

Varkenshaas is de meest malse spier van het varken, die zich in de rug van een varken bevindt. Het is een schuin toelopend stukje vlees.

Hij bestaat uit een kop, een dik gedeelte en een relatief dun uiteinde. De kophaas is het goedkoopst en wordt veel voor saté gebruikt, het middelste gedeelte is het duurst. Meestal wordt dit gedeelte rosé gebraden (rosé = net aan gaar). Snijdt men de varkenshaas in plakken van circa 2 centimeter dikte, dan krijgt men varkensmedaillons, waarvoor vele recepten bestaan.

Een bekend gerecht is gebakken varkenshaas in roomsaus.

bron wikipedia

sate van de haas

saté van de haas

saté van de haas
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 20 minutes
Course Hoofdgerecht
Cuisine Hollands
Servings 2 perrsonen
Calories

Equipment

  • wok

Ingredients
  

  • 1 stuk ossenhaas os varkenshaas
  • 1 spin peper
  • 1 spin zout
  • 3 scheuten ketjapmanis

Instructions
 

  • snij de ossenhaas of varkenshaas in stukken
    sate van de haas
  • zet deze in de ketjap manis met peper en zout
    sate van de haas
  • bak de haas in 4 minuten gaar
    sate van de haas
  • serveer met
    https://hinskens.nl/patatas-bravas/
    Mexicaanse mixgroente en
    satésaus
    https://hinskens.nl/pindasaus-satesaus/
    eet smakelijk
    sate van de haas
Keyword chickentonight-sate, Longhaas, ossenhaas, varkenshaas
0 0 votes
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Tortilla Boursin,salami en veldsla
07 oktober 2023
Heerlijke Tortilla Boursin en salami
Gyoza Japans dumpling
16 augustus 2023
Gyoza Japans dumpling
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
05 augustus 2023
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
slagroom knoflookboter
02 augustus 2023
Heerlijke slagroom knoflookboter voor op toast of stokbrood
Rookworst spek shots
05 juli 2023
rook worst met boursin en ontbijtspek
Gevulde kippenbol
28 juni 2023
Gevulde kippenbol Heerlijke gevulde kipfilet met gehakt en groenten. Een leuke nieuwe presentatie waarin...
Pickled eggs
29 april 2023
Pickled eggs, gepekelde uien
Gekruide kip met mie of tortilla
05 april 2023
Gekruide kip met Mie of tortilla
Varkenshaas met spek en kastanjechampignons uit de oven
15 maart 2023
Varkenshaas met spek en kastanjechampignons uit de oven
knoflook soep
01 februari 2023
romige knoflook soep
0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x