Startpagina

Sinds 2010

Slasoep

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Slasoep

Slasoep

Sla (Lactuca) is een geslacht van bladgroenten die tegenwoordig rauw gegeten worden. Er zijn veel verschillende typen sla, waarvan sommige een krop vormen en andere niet.

Sla vormt aanvankelijk een stengel (in lengte variërend naargelang het type) met bladeren. Wanneer de sla niet op tijd wordt geoogst, gaat de stengel verlengen (doorschieten), in bloei komen en zaadjes met vruchtpluis produceren. Verder kan het blad al of geen anthocyaan bevatten, waardoor zowel rode als groene slatypes bestaan.

De vermoedelijke wilde stamouder van de sla is kompassla (L. serriola).

In de Romeinse tijd werd sla nog gekookt omdat ze nog niet mals genoeg was. De oude Egyptenaren kenden al stengelsla, waarvan de stengel gegeten werd.

 

Wie aan soep denkt ,komt niet gelijk op het idee omslasoep te maken .Toch is slasoep lekker en gezond. Bovendien is het nog  eens koolhydraat arm.

Een verassende leuke en lekkere soep

 

voor presentatie

Slasoep

soep gemakt van sla
Prep Time 10 mins
Cook Time 30 mins
Course voorgerecht
Cuisine Hollands
Servings 8 personen
Calories 13 kcal

Equipment

  • pan
  • keukenmachine of staafmixer

Ingredients
  

  • 2 stuk kroppen sla
  • 1 stuk ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 stuk aardappelen
  • 1 liter groentebouillon 2 blokjes
  • 1/2 pak fijne diepvries erwten
  • 1/2 eetlepel thijm
  • 1/2 eetlepel peterselie
  • 1 a2 eetlepels Maggie

Instructions
 

  • verzamel de ingrediënten
    voor presentatie
  • snipper de ui en snijd de knoflook in stukjes
    voor presentatie
  • snij de aardappel in blokjes
    voor presentatie
  • Was de sla.
    Snij de konten van de kroppen sla af.
    Knijp de sla samen en snij dwars over stroken van ongeveer 1 cm
    was de sla nogmaals in de vergiet
    voor presentatie
  • olie in de pan en bak de ui en knoflook
    voor presentatie
  • voeg 1 liter groentebouillon toe aan de pan
  • haal de sla uit de vergiet en in de pan
    voor presentatie
  • Lekker laten inkoken
    voor presentatie
  • doe de soep in de keukenmachine of gebruik een staafmixer
    voor presentatie
  • goed laten pureren
    voor presentatie
  • terug in de pan
    voor presentatie
  • serveren maar eet smakelijk
    voor presentatie
  • voeg wat thijm en peterselie toe
  • Tijd om te proeven, indien je de smaak wat wilt versterken kan je smaak versterker gebruiken zoals maggie aroma. dit kan direct in de pan of op tafel in het bord
    eventueel zout en peper toevoegen naar smaak
  • Deze basis kan ook aangevuld worden met rookworst en of spekjes.
    maar ook creme fresh is heerlijk om toe te voegen.
Keyword slasoep
voor presentatie
5 1 vote
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

De recepten van Mijn-keuken zijn gratis.
Ook de website is gratis. Doneer een kop koffie voor de moeite

Fit chef family,

het kookboek voor het hele gezin.leuke recepten leuk om te doen

fit chef family