cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Slasoep

Jouw winkel pagina

Website en recepten GRATIS. Maar wil je ons helpen doe dan en kleine donatie
Heerlijke slasoep koolhydraat arm en vitaminerijk

Slasoep

Sla (Lactuca) is een geslacht van bladgroenten die tegenwoordig rauw gegeten worden. Er zijn veel verschillende typen sla, waarvan sommige een krop vormen en andere niet.

Sla vormt aanvankelijk een stengel (in lengte variërend naargelang het type) met bladeren. Wanneer de sla niet op tijd wordt geoogst, gaat de stengel verlengen (doorschieten), in bloei komen en zaadjes met vruchtpluis produceren. Verder kan het blad al of geen anthocyaan bevatten, waardoor zowel rode als groene slatypes bestaan.

De vermoedelijke wilde stamouder van de sla is kompassla (L. serriola).

In de Romeinse tijd werd sla nog gekookt omdat ze nog niet mals genoeg was. De oude Egyptenaren kenden al stengelsla, waarvan de stengel gegeten werd.

 

Wie aan soep denkt ,komt niet gelijk op het idee omslasoep te maken .Toch is slasoep lekker en gezond. Bovendien is het nog  eens koolhydraat arm.

Een verassende leuke en lekkere soep

 

voor presentatie

Slasoep

soep gemakt van sla
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Course voorgerecht
Cuisine Hollands
Servings 8 personen
Calories 13 kcal

Equipment

  • pan
  • keukenmachine of staafmixer

Ingredients
  

  • 2 stuk kroppen sla
  • 1 stuk ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 stuk aardappelen
  • 1 liter groentebouillon 2 blokjes
  • 1/2 pak fijne diepvries erwten
  • 1/2 eetlepel thijm
  • 1/2 eetlepel peterselie
  • 1 a2 eetlepels Maggie

Instructions
 

  • verzamel de ingrediënten
    voor presentatie
  • snipper de ui en snijd de knoflook in stukjes
    voor presentatie
  • snij de aardappel in blokjes
    voor presentatie
  • Was de sla.
    Snij de konten van de kroppen sla af.
    Knijp de sla samen en snij dwars over stroken van ongeveer 1 cm
    was de sla nogmaals in de vergiet
    voor presentatie
  • olie in de pan en bak de ui en knoflook
    voor presentatie
  • voeg 1 liter groentebouillon toe aan de pan
  • haal de sla uit de vergiet en in de pan
    voor presentatie
  • Lekker laten inkoken
    voor presentatie
  • doe de soep in de keukenmachine of gebruik een staafmixer
    voor presentatie
  • goed laten pureren
    voor presentatie
  • terug in de pan
    voor presentatie
  • serveren maar eet smakelijk
    voor presentatie
  • voeg wat thijm en peterselie toe
  • Tijd om te proeven, indien je de smaak wat wilt versterken kan je smaak versterker gebruiken zoals maggie aroma. dit kan direct in de pan of op tafel in het bord
    eventueel zout en peper toevoegen naar smaak
  • Deze basis kan ook aangevuld worden met rookworst en of spekjes.
    maar ook creme fresh is heerlijk om toe te voegen.
Keyword slasoep
5 1 vote
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Roy's pittige nasi goreng
20 oktober 2024
Ontdek een spannende kijk op traditionele nasi goreng met Roy's pittige recept, perfect voor liefhebbers...
Gepaneerde karbonaden
10 mei 2024
Heerlijk gepaneerde karbonaden.gebraden vanuit de pan
Tortilla Boursin,salami en veldsla
07 oktober 2023
Heerlijke Tortilla Boursin en salami
Gyoza Japans dumpling
16 augustus 2023
Gyoza Japans dumpling
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
05 augustus 2023
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
slagroom knoflookboter
02 augustus 2023
Heerlijke slagroom knoflookboter voor op toast of stokbrood
Rookworst spek shots
05 juli 2023
rook worst met boursin en ontbijtspek
Gevulde kippenbol
28 juni 2023
Gevulde kippenbol Heerlijke gevulde kipfilet met gehakt en groenten. Een leuke nieuwe presentatie waarin...
Pickled eggs
29 april 2023
Pickled eggs, gepekelde uien
Gekruide kip met mie of tortilla
05 april 2023
Gekruide kip met Mie of tortilla
0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x