cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Soljanka soep

Jouw winkel pagina

Website en recepten GRATIS. Maar wil je ons helpen doe dan en kleine donatie
Soljankasoep ooit ontstaan uit armoede, gewoon vlees was te duur, ieder huishouden. Soljanka soep komt in vele vormen voor van groentesoep tot vissoep.  Men stopte eigenlijk wat over was in huis in de soep Soljanka is een van origine Russische zout-zuur soep met vlees. In de DDR werd de Soljanka nach Russischer Art veelvuldig in de Imbiß geserveerd en zo kwam dit ook op vele Berlijnse menukaarten terecht. Kort na de val van de muur bezocht sterrenkok Stefan Hermann de nieuwe Duitse deelstaten, waar hij kennis maakte met deze soep. Speciaal voor het 25-jarig jubileum van de val van de muur creëerde hij zijn persoonlijke Soljanka. Stefan HermannStefan Hermann is een Duitse sterrenkok. Hij volgde zijn opleiding in Schloss Höfingen in Baden-Württemberg. Hermann werkte vervolgens bij het Schlosshotel Kurfürstliches Amtshaus in Daun, het driesterrenrestaurant Schwarzwaldstuben van sterrenkok Harald Wohlfahrt in Baiersbronn en in Dreis bij Waldhotel Sonnora van Helmut Thieltges. Na een uitstapje naar het Regent Hotel in Londen keerde hij weer terug naar Schwarzwaldstuben. In 1997 werd hij chefkok van Caroussel in Dresden. Sinds 2006 is hij eigenaar en chefkok van het met een Michelinster onderscheiden bean & beluga in Dresden.
Soljanka soep

Soljanka soep

Stefan Hermann
Soljankasoep ooit ontstaan uit armoede, gewoon vlees was te duur, ieder huishouden.
Soljanka soep komt in vele vormen voor van groentesoep tot vissoep. 
Men stopte eigenlijk wat over was in huis in de soep
Soljanka is een van origine Russische zout-zuur soep met vlees. In de DDR werd de Soljanka nach Russischer Art veelvuldig in de Imbiß geserveerd en zo kwam dit ook op vele Berlijnse menukaarten terecht.
Kort na de val van de muur bezocht sterrenkok Stefan Hermann de nieuwe Duitse deelstaten, waar hij kennis maakte met deze soep. Speciaal voor het 25-jarig jubileum van de val van de muur creëerde hij zijn persoonlijke Soljanka.
Stefan HermannStefan Hermann is een Duitse sterrenkok. Hij volgde zijn opleiding in Schloss Höfingen in Baden-Württemberg. Hermann werkte vervolgens bij het Schlosshotel Kurfürstliches Amtshaus in Daun, het driesterrenrestaurant Schwarzwaldstuben van sterrenkok Harald Wohlfahrt in Baiersbronn en in Dreis bij Waldhotel Sonnora van Helmut Thieltges.
Na een uitstapje naar het Regent Hotel in Londen keerde hij weer terug naar Schwarzwaldstuben. In 1997 werd hij chefkok van Caroussel in Dresden.
Sinds 2006 is hij eigenaar en chefkok van het met een Michelinster onderscheiden bean & beluga in Dresden.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour 20 minutes
Total Time 1 hour 35 minutes
Course voorgerecht
Cuisine duits
Servings 4 personen
Calories 400 kcal

Ingredients
  

  • 150 `gramo Rundvlees
  • 40 gram worst
  • 15 gram augurken
  • 15 gram grote uien
  • 100 gram rode paprika
  • 100 gram gele en groen paprika
  • 120 gram vlees tomaten
  • 60 gram gepasseerde tomaten
  • 150 ml vleesboulion
  • 10 gram paprikapoeder
  • 5 gram zout
  • 2 gram witte peper
  • 15 stuk kappertjes
  • 1/2 sap/schil citoen
  • 10 ml raap of lijnzaad olie
  • 20 gram crem fresh

Instructions
 

  • Ter voorbereiding het vlees, de vleesworst en de paprika in fijne reepjes, de augurken en tomaten in blokjes en de uien in ringen snijden.
  • Het vlees even aanbraden in hete olie. Daarna de uien toevoegen en kort, lichtjes bruineren. De tomaten erbij doen en met gepasseerde tomaten en de bouillon aanvullen. Ongeveer een uur op een kleine vlam zachtjes laten koken. Reepjes paprika en augurken toevoegen, alles mengen en nog een keer virca 20 minuten zachtjes laten koken.
  • Paprikapoeder, sap en schil van de citroen en de kappertjes toevoegen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Bij het opdienen de crème fraîche serveren.
Keyword sojankasoep
0 0 votes
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Broodje warm vlees
12 maart 2025
Heerlijk broodje warm vlees Eenvoudig gerecht Broodje warm vlees heerlijk fricando met groenten op een...
Patatas brava
26 december 2024
Patatas bravas is een typisch Spaans tapasgerecht. Vooral in grote steden als Valencia, Barcelona en...
Roy's pittige nasi goreng
20 oktober 2024
Ontdek een spannende kijk op traditionele nasi goreng met Roy's pittige recept, perfect voor liefhebbers...
Gepaneerde karbonaden
10 mei 2024
Heerlijk gepaneerde karbonaden.gebraden vanuit de pan
Tortilla Boursin,salami en veldsla
07 oktober 2023
Heerlijke Tortilla Boursin en salami
Gyoza Japans dumpling
16 augustus 2023
Gyoza Japans dumpling
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
05 augustus 2023
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
slagroom knoflookboter
02 augustus 2023
Heerlijke slagroom knoflookboter voor op toast of stokbrood
Rookworst spek shots
05 juli 2023
rook worst met boursin en ontbijtspek
Gevulde kippenbol
28 juni 2023
Gevulde kippenbol Heerlijke gevulde kipfilet met gehakt en groenten. Een leuke nieuwe presentatie waarin...
0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x