advanced divider

Sinds 2010

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Soljanka soep

Berichtje achter laten lukt niet ?
Druk op F5 indien box niet laat
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
advanced divider

Soljanka soep

Soljankasoep ooit ontstaan uit armoede, gewoon vlees was te duur, ieder huishouden.
Soljanka soep komt in vele vormen voor van groentesoep tot vissoep. 
Men stopte eigenlijk wat over was in huis in de soep
Soljanka is een van origine Russische zout-zuur soep met vlees. In de DDR werd de Soljanka nach Russischer Art veelvuldig in de Imbiß geserveerd en zo kwam dit ook op vele Berlijnse menukaarten terecht.
Kort na de val van de muur bezocht sterrenkok Stefan Hermann de nieuwe Duitse deelstaten, waar hij kennis maakte met deze soep. Speciaal voor het 25-jarig jubileum van de val van de muur creëerde hij zijn persoonlijke Soljanka.
Stefan HermannStefan Hermann is een Duitse sterrenkok. Hij volgde zijn opleiding in Schloss Höfingen in Baden-Württemberg. Hermann werkte vervolgens bij het Schlosshotel Kurfürstliches Amtshaus in Daun, het driesterrenrestaurant Schwarzwaldstuben van sterrenkok Harald Wohlfahrt in Baiersbronn en in Dreis bij Waldhotel Sonnora van Helmut Thieltges.
Na een uitstapje naar het Regent Hotel in Londen keerde hij weer terug naar Schwarzwaldstuben. In 1997 werd hij chefkok van Caroussel in Dresden.
Sinds 2006 is hij eigenaar en chefkok van het met een Michelinster onderscheiden bean & beluga in Dresden.
Course voorgerecht
Cuisine duits
Keyword sojankasoep
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour 20 minutes
Total Time 1 hour 35 minutes
Servings 4 personen
Calories 400kcal
Author Stefan Hermann
Cost 10

Ingredients

  • 150 `gramo Rundvlees
  • 40 gram worst
  • 15 gram augurken
  • 15 gram grote uien
  • 100 gram rode paprika
  • 100 gram gele en groen paprika
  • 120 gram vlees tomaten
  • 60 gram gepasseerde tomaten
  • 150 ml vleesboulion
  • 10 gram paprikapoeder
  • 5 gram zout
  • 2 gram witte peper
  • 15 stuk kappertjes
  • 1/2 sap/schil citoen
  • 10 ml raap of lijnzaad olie
  • 20 gram crem fresh

Instructions

  • Ter voorbereiding het vlees, de vleesworst en de paprika in fijne reepjes, de augurken en tomaten in blokjes en de uien in ringen snijden.
  • Het vlees even aanbraden in hete olie. Daarna de uien toevoegen en kort, lichtjes bruineren. De tomaten erbij doen en met gepasseerde tomaten en de bouillon aanvullen. Ongeveer een uur op een kleine vlam zachtjes laten koken. Reepjes paprika en augurken toevoegen, alles mengen en nog een keer virca 20 minuten zachtjes laten koken.
  • Paprikapoeder, sap en schil van de citroen en de kappertjes toevoegen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Bij het opdienen de crème fraîche serveren.
0 0 vote
Article Rating

Deel het met vrienden en familie

0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x
()
x
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Instagram