Soljanka soep

Soljanka soep

Soljankasoep ooit ontstaan uit armoede, gewoon vlees was te duur, ieder huishouden.
Soljanka soep komt in vele vormen voor van groentesoep tot vissoep. 
Men stopte eigenlijk wat over was in huis in de soep
Soljanka is een van origine Russische zout-zuur soep met vlees. In de DDR werd de Soljanka nach Russischer Art veelvuldig in de Imbiß geserveerd en zo kwam dit ook op vele Berlijnse menukaarten terecht.
Kort na de val van de muur bezocht sterrenkok Stefan Hermann de nieuwe Duitse deelstaten, waar hij kennis maakte met deze soep. Speciaal voor het 25-jarig jubileum van de val van de muur creëerde hij zijn persoonlijke Soljanka.
Bereiding
Ter voorbereiding het vlees, de vleesworst en de paprika in fijne reepjes, de augurken en tomaten in blokjes en de uien in ringen snijden.
Het vlees even aanbraden in hete olie. Daarna de uien toevoegen en kort, lichtjes bruineren. De tomaten erbij doen en met gepasseerde tomaten en de bouillon aanvullen. Ongeveer een uur op een kleine vlam zachtjes laten koken. Reepjes paprika en augurken toevoegen, alles mengen en nog een keer virca 20 minuten zachtjes laten koken.
Paprikapoeder, sap en schil van de citroen en de kappertjes toevoegen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Bij het opdienen de crème fraîche serveren.
Stefan HermannStefan Hermann is een Duitse sterrenkok. Hij volgde zijn opleiding in Schloss Höfingen in Baden-Württemberg. Hermann werkte vervolgens bij het Schlosshotel Kurfürstliches Amtshaus in Daun, het driesterrenrestaurant Schwarzwaldstuben van sterrenkok Harald Wohlfahrt in Baiersbronn en in Dreis bij Waldhotel Sonnora van Helmut Thieltges.
Na een uitstapje naar het Regent Hotel in Londen keerde hij weer terug naar Schwarzwaldstuben. In 1997 werd hij chefkok van Caroussel in Dresden.
Sinds 2006 is hij eigenaar en chefkok van het met een Michelinster onderscheiden bean & beluga in Dresden.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour 20 minutes
Total Time 1 hour 35 minutes
Author Stefan Hermann

Ingredients

150 gram rundvlees 40 gram vleesworst 15 gram augurken in zuur 15 gram grote uien 100 gram verse, rode paprika 100 gram verse gele en groene paprika 120 gram vleestomaten 60 gram gepasseerde tomaten 150 ml vleesbouillon 10 gram paprikapoeder 5 gram zout 2 gram witte peper 15 kappertjes sap en schil van ½ citroen 10 ml raap- of zaadolie 20 gram crÞme fraîche

    Author: Paul

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *