Spekrol ,gehakt en kaas

Spekrol , gehakt en kaas

Heerlijke ontbijtspek met gehakt en kaas
Course BBQ gerecht
Cuisine Nederlands
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Author Paul Hinskens

Ingredients

  • 1 6 a 8 pak ontbijtspek
  • 500 gram Runder gehakt
  • 1 Reep kaas naar smaak het beste is jonge kaas

Instructions

  • Bereidingswijze
    leg de rol op de bbq zodra de rol gaar is Door de droog gebakken uitje rollen en in plakken Snijden
    serveer dit als sushi met een bakje bbqsaus
  • Leg in de lengte de spek reepjes zo neer dat ze elkaar iets overlappen,
  •  maak nu het gehakt aan met kruiden naar eigen smaak maar pas op niet te zout ivm spek. Verdeel het gehakt nu in een dun laagje over de spek reepjes.hou aan het einde vrij ongeveer 1 a 2 cm
  • snij nu een reep kaas van ongeveer 1 cm breed en dik en leg deze over de breedte ongeveer 2 cmvan bovenkant af pak nu het matje en rol de gehakrol op als bij sushi als het goed is zit de kaas nu in het midden van de rol het is misschien wat oefenen. Druk De rol voorzichtig iets aan.
  • leg de rol op de bbq, Gril de rolletjes voor 25 minute op 180 graden
  • Bestrijk de rolletjes met het kruidenmengsel dat je normaal gebruikt voor je vlees (in dit geval barbecuesaus)
  • Als de kaas goed is gesmolten, zijn de rolletjes klaar
Share:

Author: hinskens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *