Stapel aardappelen
De aardappel (Solanum tuberosum) is een cultuurgewas, dat behoort tot de nachtschadefamilie, net als de tomaat, paprika en tabak. De aardappel is een plant die in ondergrondse knollen een energievoorraad in de vorm van zetmeel aanlegt. Het zetmeel slaat de plant op in voor de mens eetbare stengelknollen, die net als de plant zelf aardappelen of aardappels worden genoemd. De aardappel is wereldwijd het belangrijkste voedselgewas na rijst, tarwe en mais.
De aardappel komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, maar is in veel Europese landen sinds de 16e eeuw een van de basisvoedingsmiddelen. In vele landen, waaronder Nederland en België, wordt de aardappel gezien als maaltijddrager. In andere landen telt hij mee als groentesoort. Bron wikipdia
Weer eens wat anders ,iets nieuws op de tafel .Maak uw gerecht bijzonder met stapel aardappelen. Leuk om te maken en een leuke presentatie voor uw gerecht. voor meet varianten zie mijn keuken bijgerechten
stapel aardappelen
Equipment
- cub cake vorm
- oven
Ingredients
- 4 stuks aardappelen
- 2 spinnen zeezout
- 4 eetlepels olie
- 1/2 eetlepels knflook poeder
- 1 stuk boter
- 1 stuk kaas kleine plakjes of geraspte kaas
Instructions
- snij de aardappelen in zo dun mogelijke plakjes
- doe ze in een kom.Zout erbij knoflookpoeder erbij en de olie en soort die jij lekker vind.meng alles goed door elkaar.
- vet de cube cake in met boter
- stapel de aardappelschijfjes in de bakjes
- plakje kaas erop of strooikaas
- 190 graden 45 minuten
- haal de vorm uit de oven en schep met 2 kleine lepels het stapeltje eruit
- klaar
- Heerlijk bij de pepersteak eet smakelijk