cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Stroganoff saus

Jouw winkel pagina

Website en recepten GRATIS. Maar wil je ons helpen doe dan en kleine donatie
Stroganoffsaus. Het recept stamt uit de 19e eeuw en is vernoemd naar de familie Stroganov. De saus bestaat uit ui, champignons, meel, bouillon, smetana (soort zure room) en mosterd.[bron?] Soms worden de ui en champignons geflambeerd met wodka.

Stroganoff saus. Het recept stamt uit de 19e eeuw en is vernoemd naar de familie Stroganov.

De saus bestaat uit uichampignonsmeelbouillonsmetana (soort zure room) en mosterd. Soms worden de ui en champignons geflambeerd met wodka. Bron wikipedia

Stroganoff saus

Stroganoff saus

troganoffsaus is een pittige saus uit de Russische keuken. De saus wordt gegeten bij biefstuk en ander rood rundvlees. Het recept stamt vermoedelijk uit de 19e eeuw.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 25 minutes
Course saus
Cuisine Russisch
Servings 4 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • steelpan

Ingredients
  

  • 50 gram boter
  • 1 stuk ui
  • 2 stuk knoflook
  • 1 stuk paprika
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 stuk runderbouillon blokje
  • 3 scheuten wodka
  • 1 blikje Tomaten puree
  • 250 ml slagroom
  • 1]2 scheuten worcestersaus

Instructions
 

  • ingrediënten
  • Verwarm wat boter of olie in een koekenpan en fruit hierin op laag vuur de ui, knoflook, paprika- en chilipoeder tot de ui zacht is.
    boter
  • Zet het vuur hoog en voeg de champignons, paprika’s en bouillonblokje toe. Bak al roerend 5 minuten tot de groenten zacht zijn en het meeste vocht verdampt is.
    ingrediënten
  • Blus af met een scheut vodka of cognac en laat even inkoken.
    ingrediënten
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
    ingrediënten
  • Voeg de slagroom toe en breng aan de kook.
    ingrediënten
  • Zet het vuur lager en laat de saus enkele minuten zachtjes pruttelen tot hij de gewenste sausdikte heeft.
    ingrediënten
  • Breng de saus op smaak met een paar druppels worcestersaus en tabasco.Houd de saus warm terwijl je andere ingrediënten voor het gerecht bereid, of laat de saus helemaal afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast voor later.
  • Houd de saus warm terwijl je andere ingrediënten voor het gerecht bereid, of laat de saus helemaal afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast voor later.
    Stroganoff saus
  • eetsmakelijk
    Stroganoff saus 1
Keyword lente ui saus, strogonoff
0 0 votes
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Broodje warm vlees
12 maart 2025
Heerlijk broodje warm vlees Eenvoudig gerecht Broodje warm vlees heerlijk fricando met groenten op een...
Patatas brava
26 december 2024
Patatas bravas is een typisch Spaans tapasgerecht. Vooral in grote steden als Valencia, Barcelona en...
Roy's pittige nasi goreng
20 oktober 2024
Ontdek een spannende kijk op traditionele nasi goreng met Roy's pittige recept, perfect voor liefhebbers...
Gepaneerde karbonaden
10 mei 2024
Heerlijk gepaneerde karbonaden.gebraden vanuit de pan
Tortilla Boursin,salami en veldsla
07 oktober 2023
Heerlijke Tortilla Boursin en salami
Gyoza Japans dumpling
16 augustus 2023
Gyoza Japans dumpling
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
05 augustus 2023
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
slagroom knoflookboter
02 augustus 2023
Heerlijke slagroom knoflookboter voor op toast of stokbrood
Rookworst spek shots
05 juli 2023
rook worst met boursin en ontbijtspek
Gevulde kippenbol
28 juni 2023
Gevulde kippenbol Heerlijke gevulde kipfilet met gehakt en groenten. Een leuke nieuwe presentatie waarin...
0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x