Stroganoff saus
troganoffsaus is een pittige saus uit de Russische keuken. De saus wordt gegeten bij biefstuk en ander rood rundvlees. Het recept stamt vermoedelijk uit de 19e eeuw.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 15 minutes mins
Total Time 25 minutes mins
Course saus
Cuisine Russisch
Servings 4 personen
Calories 45 kcal
Equipment
- steelpan
Ingredients
- 50 gram boter
- 1 stuk ui
- 2 stuk knoflook
- 1 stuk paprika
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 stuk runderbouillon blokje
- 3 scheuten wodka
- 1 blikje Tomaten puree
- 250 ml slagroom
- 1]2 scheuten worcestersaus
Instructions
- Verwarm wat boter of olie in een koekenpan en fruit hierin op laag vuur de ui, knoflook, paprika- en chilipoeder tot de ui zacht is.
- Zet het vuur hoog en voeg de champignons, paprika’s en bouillonblokje toe. Bak al roerend 5 minuten tot de groenten zacht zijn en het meeste vocht verdampt is.
- Blus af met een scheut vodka of cognac en laat even inkoken.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg de slagroom toe en breng aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat de saus enkele minuten zachtjes pruttelen tot hij de gewenste sausdikte heeft.
- Breng de saus op smaak met een paar druppels worcestersaus en tabasco.Houd de saus warm terwijl je andere ingrediënten voor het gerecht bereid, of laat de saus helemaal afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast voor later.
- Houd de saus warm terwijl je andere ingrediënten voor het gerecht bereid, of laat de saus helemaal afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast voor later.
- eetsmakelijk
Keyword lente ui saus, strogonoff