cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

T-bone steak

Jouw winkel pagina

T bone steak
T-bone steak

T-bone 

de t-bone steak is een type steak dat van de dunne lende (entrecote) en de ossenhaas van een rund wordt versneden. De steak kenmerkt zich door het T-vormige bot waaraan hij zijn naam te danken heeft. De grootte van de T-bone, gecombineerd met het feit dat hij twee van de duurste stukken rundvlees bevat, maakt de steak een van de duurste en kwalitatief hoogstaande steaks beschikbaar.

De T-bone heeft overeenkomsten met een porterhouse-steak: bij een porterhouse wordt er echter meer ossenhaas en minder entrecote versneden, wat dit stuk vlees over het algemeen prijziger dan de T-bone maakt. De grootte kan variëren, maar volgens het U.S. Department of Agriculture’s Institutional Meat Purchase Specifications moet een porterhouse-steak minstens 1.25 inches (32 mm) dik zijn op het wijdste deel. Een T-bone moet ten minste 0.5 inches (13 mm) dik zijn.

T bone steak

T-bone steak

T-bone steak
Prep Time 14 mins
Total Time 14 mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine Nederlands
Servings 1 persoon
Calories 45 kcal

Equipment

  • 1 bbq

Ingredients
  

  • 1 stuk T-bone steak

Instructions
 

  • verhit de BBQ op de hoogste stand
    T bone steak
  • steak peper en zout beide kanten
  • als je het vlees erop legt moet je het horen sissen
  • schroei 1 kant 2 minuten dicht hoog vuur
  • andere kant hetzelfde 2 minuten
  • leg de steak 10 minuten in de koude hete lucht zone voor 10 minuten
  • eet smakelijk
Keyword T bone steak
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Website en recepten GRATIS. Maar wil je ons helpen doen dan en kleine donatie

0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x