Tjaptjoy is een Chinees gerecht van gemengde groente.
De naam tjaptjoy komt van de twee Kantonese woorden: tjap, dat ‘gemengd’ betekent, en tjoy, dat ‘groente’ betekent. In het Hokkien betekent tjap echter ’tien’ en tjoy ook groente, dus in deze taal betekent het ’tien groenten’. In Vlaanderen noemen ze dit chop choy, in de Verenigde Staten, Frankrijk en Duitsland noemen ze dit gerecht ook wel chop suey. In Maleisië, Singapore en Indonesië wordt een soortgelijk gerecht cap cai genoemd. De benaming cap cai is afkomstig uit het Minnanyu en betekent eveneens ‘gemengde groente’.
Omdat tjaptjoy puur een benaming is voor gemengde groente, wordt dit vaak op de kaart benadrukt met extra ingrediënten zoals kip, rundvlees, varkensvlees of garnalen.
Tjap Tjoy
Gemengde groente
5 from 1 vote
Prep Time 3 minutes mins
Cook Time 8 minutes mins
Total Time 11 minutes mins
Course Bijgerecht
Cuisine aziatisch
Servings 2 personen
Calories 15 kcal
Equipment
- steelpan
Ingredients
- 1 zak Chinese wolkgroente
- 1 stuk groentebouillon blokje
- 400 ml water
Instructions
- los 1 groentebouillon blokje op in 400 ml water
- doe de de wok groente in de pan
- lekker koken tot alles beet gaar is
- Tjaptjoi is een Chinees gerecht van gemengde groente.De naam tjaptjoi komt van de twee Kantonese woorden: tjap, dat 'gemengd' betekent, en tjoi, dat 'groente' betekent. In het Hokkien betekent tjap echter 'tien' en tjoi ook groente, dus in deze taal betekent het 'tien groenten'. In Vlaanderen noemen ze dit chop choy, in de Verenigde Staten, Frankrijk en Duitsland noemen ze dit gerecht ook wel chop suey. In Maleisië, Singapore en Indonesië wordt een soortgelijk gerecht cap cai genoemd. De benaming cap cai is afkomstig uit het Minnanyu en betekent eveneens 'gemengde groente'.Omdat tjaptjoi puur een benaming is voor gemengde groente, wordt dit vaak op de kaart benadrukt met extra ingrediënten zoals kip, rundvlees, varkensvlees of garnalen.
- giet de helft van de bouilion af en serveer op tafelEet smakelijk
Keyword gemengde groenten, tjap tjou,