Startpagina

Sinds 2010

Tom kha kai soep

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Tom kha kai soep

om kha kai (Thaiต้มข่าไก่) is een soepgerecht uit de Laotiaanse en Thaise keuken. De naam betekent letterlijk Kip galanga-soep

Het gerecht wordt samengesteld uit kokosmelkgalanga (een familie van de gember), citroengras en kip.

Eventueel kunnen nog (gefrituurde) Spaanse pepersbamboechampignonsdille (in Laos) of koriander (in Thailand) toegevoegd worden. Bron wikipedia

Voor presentatie

Tom kha kai soep

Thaise kippensoep
Prep Time 15 mins
Cook Time 1 hr 30 mins
Total Time 1 hr 45 mins
Course voorgerecht
Cuisine thaise
Servings 8 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • pan

Ingredients
  

  • 2 stuks uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 stuk paprika rood
  • 1 stengel citroengras
  • 50 gram sperzieboontjes
  • 1 stuk wortel
  • 2 stuk bouillon blokjes kip
  • 1 stuk gember 5 cm
  • 1 stuk limoen
  • 2 stuks rode peppers
  • 1 pakket Jumbo tom ko kai soep pakket heeft alles van hier boven
  • 1 blik kokosmelk erbij kopen
  • 1 pakje kippen dij reepjes voorgekookt erbij kopen
  • 250 gram kastanje champignons erbij kopen
  • 1 stukj bouillon blokjes kip erbij kopen
  • 2 liter water

Instructions
 

  • snij alle ingrediënten voor.
    snipper de ui,
    schrap de wortel en snijd het in de lengte in vieren dan in ringen,
    snij de puntjes van de bonen weg en hak deze in drieën.
    snij de paprika in blokjes
    pers de knoflook teentjes 3 x doe die bij de uien.
    Voor presentatie
  • snij de gember in 5 plakken
  • snij de citroengras in de lengte en knak het doormidden zodat de smaak vrij komt
  • Doe wat olie in de pan en bak alles behalve de boontjes
    Voor presentatie
  • Voeg de kippen reepjes toe
    Voor presentatie
  • voeg drie bouilion blokjes en 2 liter water toe
  • breng het aan de kook
  • zet het vuur laag, laagste stand
    laat alles een half uurtje sudderen
    haal de gember en de citroengras eruit
  • snijd de limoen door midden en pers deze uit boven de pan
  • voeg de bonen en de tauge toe
  • snijd de rode pepers in ringen indien gewenst kan je de zaden verwijderen
  • snijdt de kastanje champignons in blokjes en voeg dit toe
  • Laat het geheel op een sudderplaat staan voor 1,1/2 uur voeg 200 ml kokosmelk toe
    Voor presentatie
  • Resultaat een heerlijke kippensoep zoet van smaak door de kokos maar tegelijk pittig en fris
    eet smakelijk
    Voor presentatie
Keyword kippensoep, thaise kippensoep
Voor presentatie
0 0 votes
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

De recepten van Mijn-keuken zijn gratis.
Ook de website is gratis. Doneer een kop koffie voor de moeite

Fit chef family,

het kookboek voor het hele gezin.leuke recepten leuk om te doen

fit chef family