Een saucijs is een soort worst, meestal gemaakt van gekruid varkensgehakt, hoewel er ook rundersaucijzen zijn die zijn gevuld met rundergehakt. Het gehakt wordt bijeengehouden door een natuurlijke darm. De saucijs – waarvan de naam is afgeleid van het Franse woord saucisse – is verwant met de verse worst en de braadworst, zij het dat de saucijs dikwijls korter en iets dikker is. Saucijzen zijn zowel los, als nog aan elkaar verbonden verkrijgbaar.
Een saucijs wordt in ongeveer 15 minuten gaar gebakken in een braadpan. Om het knappen van de worst tegen te gaan, wordt geadviseerd de saucijs alvorens deze te bakken, eerst te laten wellen in water. De saucijs kan ook worden bereid op de barbecue of onder de grill.
De saucijs heeft – anders dan de naam zou doen vermoeden – alleen de vulling gemeen met het saucijzenbroodje, een van bladerdeeg en gekruid gehakt gemaakte snack.bron wikipedia
Varkenssaucijzen
PaulEquipment
- braadpan
- keuken papier
Ingredients
- 1 pak Varkenssaucijzen
- 100 gram boter
- 2 eetlepel olijfolie
Instructions
- kies het aantal worstjes dat je wilt braden
- doe een 2 lepels olie in de pan en boter en laat het lekker bruin worden
- leg de worstjes in de pan en laat ze 8 minuten aan 1 kant bakken op laag vuur
- leg een stuk keuken papier erop met de punten omhoog tegen het spetteren vat geen vlamdit is beter dan een deksel want dan wordt het weer te heet en verbranden je worstjesvervolgens omdraaien en de andere kant voor 8 minuten braden
- eet smakelijk