Startpagina

Sinds 2010

varkenssaucijzen

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

varkenssaucijzen

Een saucijs is een soort worst, meestal gemaakt van gekruid varkensgehakt, hoewel er ook rundersaucijzen zijn die zijn gevuld met rundergehakt. Het gehakt wordt bijeengehouden door een natuurlijke darm. De saucijs – waarvan de naam is afgeleid van het Franse woord saucisse – is verwant met de verse worst en de braadworst, zij het dat de saucijs dikwijls korter en iets dikker is. Saucijzen zijn zowel los, als nog aan elkaar verbonden verkrijgbaar.

Een saucijs wordt in ongeveer 15 minuten gaar gebakken in een braadpan. Om het knappen van de worst tegen te gaan, wordt geadviseerd de saucijs alvorens deze te bakken, eerst te laten wellen in water. De saucijs kan ook worden bereid op de barbecue of onder de grill.

De saucijs heeft – anders dan de naam zou doen vermoeden – alleen de vulling gemeen met het saucijzenbroodje, een van bladerdeeg en gekruid gehakt gemaakte snack.bron wikipedia

Varkenssaucijzen

varkenssaucijzen 1Paul
Varkenssaucijzen
Prep Time 20 mins
Total Time 20 mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine Nederlands
Servings 2
Calories 313 kcal

Equipment

  • braadpan
  • keuken papier

Ingredients
  

  • 1 pak Varkenssaucijzen
  • 100 gram boter
  • 2 eetlepel olijfolie

Instructions
 

  • kies het aantal worstjes dat je wilt braden
  • doe een 2 lepels olie in de pan en boter en laat het lekker bruin worden
  • leg de worstjes in de pan en laat ze 8 minuten aan 1 kant bakken op laag vuur
  • leg een stuk keuken papier erop met de punten omhoog tegen het spetteren vat geen vlam
    dit is beter dan een deksel want dan wordt het weer te heet en verbranden je worstjes
    vervolgens omdraaien en de andere kant voor 8 minuten braden
  • eet smakelijk
Keyword sausijzenwoorstjes
varkenssaucijzen
0 0 votes
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

De recepten van Mijn-keuken zijn gratis.
Ook de website is gratis. Doneer een kop koffie voor de moeite

Fit chef family,

het kookboek voor het hele gezin.leuke recepten leuk om te doen

fit chef family