Startpagina

Sinds 2010

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Zoete aardappelsoep met Chermoula

Zoete aardappelsoep met Chermoula. De toevoeging van chermoula kruiden geeft deze soep een bijzondere smaak

Zoete aardappelsoep met Chermoula

Zoete aardappelsoep met Chermoula

PaulPaul
Zoete aardappelsoep met Chermoula
Prep Time 20 mins
Cook Time 40 mins
Course Soep, Soup, voorgerecht
Cuisine Nederlands
Servings 4
Calories 31 kcal

Equipment

  • pan

Ingredients
  

  • 2 teentje knoflook
  • 1 theelepel choumolakruiden
  • 700 gram zoete aardappel
  • 1 scheut olijf olie
  • 1 gram masala
  • 1 theelepel kerry poeder
  • 1 liter groenten boullion
  • 400 ml kokosmelk

Instructions
 

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote (soep)pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de chilipeper toe en bak een minuutje mee. Roer de garam masala en de kerrie er door.
  • Snijd de zoete aardappels in blokjes en voeg toe aan de pan. Schep goed door zodat ze goed bedekt zijn met de kruiden. Schenk de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de aardappels een minuut of 15 totdat ze zacht zijn geworden
  • Pureer de soep met een staafmixer (of in de blender) glad. Voeg de kokosmelk toe en warm even door. Voeg het sap van 1 limoen toe en wat verse koriander. Breng de soep eventueel nog op smaak met een snufje peper en zout. Dien de soep op met een schep yoghurt en wat verse koriander.
    Bron :Dit recept is is afgeleid van een recept voor zoete aardappelsoep uit het kookboek Veg.

  • voeg nu naar smaak de Chermoula kruidenmix Chermoula is één van de bekendste recepten in Marokko en wordt gebruikt om vlees en vis mee te marineren. Ook in de Algerijnse en de Tunesische keuken wordt chermoula veel toegepast.
    Let op begin met 1 theelepel toe te voegen kan pittig zijn

Keyword zoete aardappelsoep
Zoete aardappelsoep met Chermoula
5 1 vote
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments