Spek is over het algemeen varkensvlees, dat veel vet bevat.
Spek zit bij het varken op de rug en op de buik. Rugspek bestaat voornamelijk uit vet; buikspek bevat meer vlees, het zogenaamde doorregen spek
speklappen zijn uitstekend voor dit recept
Zoete spek met witte rijst
Zoete spek met witte rijst
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 45 minutes mins
Total Time 55 minutes mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine chinees
Servings 2 personen
Calories 45 kcal
Equipment
- wok
- vergiet
Ingredients
- 4 stuk speklappen
- 8 stuk Charlots
- 8 teentjes knoflook
- 3 stuk eieren
- 3 scheuten ketjap manis
- 3 scheuten sojasaus
- 3 eetlepels bruine basterd suiker
- 2 buildels witte rijst
- 750 cl heet water
Instructions
- Kook 3 eieren en laat deze afkoelen in de ochtend
- snij de charlotten doormidden en dan in halve maantjes
- snij de knoflook tenen in stukjes
- Doe flink wat olie in de pan en frituur de uien en de knoflook
- Giet als de Charlots goudbruin zijn af in een vergiet
- bak nu de spek in de wok
- ketjap manis, sojasaus en de bruine suiker erbij
- doe er 750 cl Heet water bij
- uien knoflook en de eieren erbij45 minuten laten sudderen
- Serveer met witte rijs eet smakelijk
Keyword rijst, spek, zoet