Broccoli schotel
Broccoli (Brassica
oleracea convar. botrytis var. italica) is een groente die verwant is aan bloemkool. Van broccoli worden de nog gesloten bloemknoppen gegeten (in sommige streken in Italië echter ook de bladeren), van bloemkool zijn dat de aanlegsels van de bloemknoppen (bloemknopprimordia). Van de groenten bevat broccoli de meeste glucosinolaten. Het woord broccoli is het meervoud van het Italiaanse woord ‘broccolo’. Broccolo betekent “de bloeiende top van een kool”.
Broccolischotel
heerlijk koolhydraat arme Broccolischotel
Prep Time 20 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
Total Time 40 minutes mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine Hollands
Servings 4 personen
Calories 47 kcal
Equipment
- pan
- oven
Ingredients
- 1 pakje Broccoli schotel van knor
- 1 stronk broccoli
- 250 gram champignons
- 125 gram ham blokjes
- 700 gram aardappelschijfjes
- 250 ml Blue Band Finesse voor koken
- 75 gram geraspte kaas
Instructions
- Snij de broccoli in kleine roosjes en de champignons in vieren. Kook de broccoliroosjes ca. 3 min voor.
- Verhit 2 eetlepel olie in een grote wok of hapjespan en bak hierin de hamblokjes kort aan. Voeg de champignons en aardappelschijfjes toe en bak deze ca. 5 min. mee.
- Meng ondertussen voor de saus de inhoud van het flesje Blue Band Finesse voor koken met de inhoud van dit zakje met een garde in een kom.
- Voeg de saus vervolgens toe aan het aardappelmengsel en roer het geheel goed door elkaar. Breng het aan de kook en laat het 1 min. zachtjes doorkoken. Voeg nu de broccoliroosjes toe en meng het geheel goed door elkaar.
- alles goed omroeren
- voeg de broccoli toe en even doorbakken
- Breng het mengsel vervolgens over in de ingevette ovenschaal en verdeel de geraspte kaas over het gerecht. Zet de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak de schotel ca. 25 min. totdat de kaas goudbruin en krokant is. Haal het gerecht uit de oven en laat het nog ca. 5 min. afkoelen voor het serveren.
- Eet smakelijk
Keyword Broccolischotel