cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Champignons in het gras

Jouw winkel pagina

Website en recepten GRATIS. Maar wil je ons helpen doe dan en kleine donatie
kastanje champignon in het gras

Champignon in het gras

De champignon (Agaricus bisporus) is een schimmel uit de familie Agaricaceae.De eetbare paddenstoel Agaricus bisporus is in Nederland en België sinds de jaren 70 volledig ingeburgerd onder de naam champignon, het Franse woord voor paddenstoel. De naam champignon is afgeleid van het Latijnse campinio dat klokje betekent.[1] In de Franse taal refereert champignon naar paddenstoelen in het algemeen en wordt de Agaricus bisporus aangeduid als ‘champignon de Paris’.

champignon in het gras een bijzondere naam? Eigenlijk is de gedachte omtrent deze naam ontstaan door de toevoeging van de erwten. De erwten blijven drijven en er ontstaat een groene laag met daartussen de dobberende champignons. Gekke naam maar heerlijk gerecht

Champignons in het gras 1

champignon in het gras

stoofgerecht met kastanje champignons
Prep Time 1 hour
Cook Time 4 hours
Total Time 5 hours
Course Hoofdgerecht
Cuisine Nederlands
Servings 4 persoenen
Calories 350 kcal

Equipment

  • wok
  • Sudderplaatje

Ingredients
  

  • 4 stuk Speklapjes smokey barbecue Rood gemarineerd niet de gele kleur
  • 1 stuk ui
  • 1 liter Groente bouillon =2 groente bouillon blokjes / 1 liter water
  • 1 pot sperziebonen 340 gram Hak
  • 1 pot Rode kool met stukjes appel 180 gram Hak
  • 4 stuks aardappel snijd het in blokjes
  • 1 1 bak kastanje champignon
  • 1/4 pak Diepvries Tuinerwten extra fijn
  • 2 blikjes Tomatenpuree
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 3 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 eetlepels Thijm
  • 1 eetlepels Rozemarijn
  • 3 koffielepels knoflookpoeder
  • 1 koffielepel gemalen anijszaad Let op !
  • 2 eetlepels Balsamico azijn
  • 3 eetlepels Gember siroop
  • 200 gram pennen
  • 2 liter bouillon groente =1 groentebouillon blokje 2 liter water

Instructions
 

  • Snij de gemarineerde speklapjes in kleine stukjes. Gebruik uitsluitend de rode gemarineerde niet de gele Geel is vaak met kerrie en kurkuma en die hoort hier niet in. uu vind deze meestal bij de BBQ pakketten
    Champignons in het gras 2
  • snipper de ui en voeg deze toe
    uien
  • bak het geheel lekker gaar
  • voeg de 1 liter bouillon toe
  • vuur half hoog
  • voeg de sperziebonen toe eerst vocht uit het potje weggooien
    Champignons in het gras 3
  • voeg de Rode kool met stukjes appel
    Champignons in het gras 4
  • snij de vier aardappels in blokjes
  • Hak de kastanjechampignon in vieren (Let op gebruik geen gewone witte champignons)
    Champignons in het gras 5
  • strooi 1/4 pak diepvries Tuinerwten extra fijn in een vergeet spoel ze af en giet ze toe
    diepvries erwten
  • De pan wordt groen van de erwten en de champignons dobberen er tussen .
    { Champignon in het gras )
  • voeg 2 blikjes tomaten puree toe (Delmonte)
    tomaten puree delmonde
  • voeg 2 eetlepels ketjap manis toe
    ketjap mannios
  • voeg drie eetlepels zoete chilisaus toe
    sweet chilisaus
  • voeg 1 eetlepel thijm toe
  • voeg 1 eetlepel rozemarijn toe
  • voeg 1 koffielepel gemalen anijszaad toe Let op is zeer smaak bepalend niet te veel
  • Oke nu gaan we proeven bij de volgende toevoegingen
    De duurdere Balsamicoazijn zijn zoet de goedkopere soorten zit een zuur tikje in
  • voeg 1 eetlepel balsamicoazijn toe
    Balsamico
  • om toch de zoetere smaak te benadrukken voegen we nu 2 a 3 eetlepels .Dus eerst 2 eetlepels goed even doorroeren indien zoeter gewenst een derde toevoegen. let op zeer smaak bepalend
    Champignons in het gras 6

doe de kleinste pit aan en plaats een sudderplaatje erop

  • zet de pan over en doe er een deksel op
    Champignons in het gras 7
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout
  • laat het geheel 4 uur sudderen om het half uur doorroeren
  • als het bijna klaar is kook 2 liter water met de 2 groenten bouillon blokjes
  • voeg zout er aan toe
  • voeg 250 gram pennen toe als het de bouillon kookt
  • kook de pennen voor 12 minuten
  • plaats de pennen op het bord in de midden een open plekje
  • haal met een schuimspaan vanuit onderin de pan een schep naar boven en plaats dit in het midden van het bord
  • voeg met een jus lepel wat vocht uit de pan toe over de pennen
  • eet smakelijk
    presentatie
Keyword kastanjechampignon, stoofgerecht
5 1 vote
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Patatas brava
26 december 2024
Patatas bravas is een typisch Spaans tapasgerecht. Vooral in grote steden als Valencia, Barcelona en...
Roy's pittige nasi goreng
20 oktober 2024
Ontdek een spannende kijk op traditionele nasi goreng met Roy's pittige recept, perfect voor liefhebbers...
Gepaneerde karbonaden
10 mei 2024
Heerlijk gepaneerde karbonaden.gebraden vanuit de pan
Tortilla Boursin,salami en veldsla
07 oktober 2023
Heerlijke Tortilla Boursin en salami
Gyoza Japans dumpling
16 augustus 2023
Gyoza Japans dumpling
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
05 augustus 2023
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
slagroom knoflookboter
02 augustus 2023
Heerlijke slagroom knoflookboter voor op toast of stokbrood
Rookworst spek shots
05 juli 2023
rook worst met boursin en ontbijtspek
Gevulde kippenbol
28 juni 2023
Gevulde kippenbol Heerlijke gevulde kipfilet met gehakt en groenten. Een leuke nieuwe presentatie waarin...
Pickled eggs
29 april 2023
Pickled eggs, gepekelde uien
0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x