cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Chili concarne

Jouw winkel pagina

Website en recepten GRATIS. Maar wil je ons helpen doe dan en kleine donatie
Chili concarne met witte rijst

Chili con carne (Spaans voor chili met vlees) is een stoofpot die samengesteld is uit vlees (meestal gehakt of spek) en chilipeper. Traditioneel wordt er verder gebruikgemaakt van knoflookui en komijn. Meestal worden er ook bonen, paprika en tomaten aan toegevoegd. Er bestaan allerlei variaties waarbij voor andere soorten vlees, vleesvervangers of afwijkende ingrediënten gekozen wordt. De vegetarische varianten heten ook wel chili sin carne, Spaans voor chili zonder vlees.

Oorsprong

Het gerecht stamt oorspronkelijk uit het grensgebied tussen Mexico en de Verenigde Staten. Voor zover gedocumenteerd werd de chilischotel voor het eerst gegeten door het Amerikaanse leger, ergens in de 19e eeuw in Texas.Bron wikipedia  

Chili concarne

Chili con carne

Hanny Hinskens
Heerlijke chili concarne met rijst
5 from 1 vote
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes
Course Hoofdgerecht
Cuisine Amerikaans
Servings 4
Calories 280 kcal

Ingredients
  

  • 1 stk Paprika
  • 2 stk ui
  • 1 stk `Prei
  • 500 gram Rundergehakt
  • 1 pot Bruine bonen 750 gram
  • 1 zakje gehakt kruiden
  • 1 part chili poeder
  • 1 blikje tomaten puree
  • 1 pak snelkook rijst

Instructions
 

  • snij de pakrika on kleine blokje verwijder de zaadkolom
  • snipper de uien
  • snij de prei in ringen gooi de lof weg
  • Vermeng het gehakt met de kruiden half zakje
  • braad het gehakt
  • Groente erop zorgen dat de groenten een beetje zacht worden
  • pak de zeef
  • Zeef de bruinebonen en afspoelen met water doe deze ook in de pan
  • Goed door roeren en voeg de chilipoeder erdoor (Let op chili poeder is een krachtige kruidensoort dus te veel is te heet .Meng het en proef indien te slap bij voegen
    Het geheel even laten intrekken 
  • daarna weer opwarmen meng 1 blikje klein tomaten puree ertoe
  • Serveer het met witte rijst eet smakelijk
    BEREIDINGSWIJZE
    Doe de rijst (75 g per persoon) in een pan met ruim kokend water.
    Breng opnieuw aan de kook en laat de rijst 8 min. doorkoken.
    Neem de pan van de warmtebron en giet de rijst af.
    Laat de rijst nog 15 min. staan met de deksel op de pan.
    Schep de rijst voor het serveren even om.
0 0 votes
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Patricia
Patricia
4 jaren geleden

5 stars
Gewoon de lekkerste zonder kant en klare pakjes

Roy's pittige nasi goreng
20 oktober 2024
Ontdek een spannende kijk op traditionele nasi goreng met Roy's pittige recept, perfect voor liefhebbers...
Gepaneerde karbonaden
10 mei 2024
Heerlijk gepaneerde karbonaden.gebraden vanuit de pan
Tortilla Boursin,salami en veldsla
07 oktober 2023
Heerlijke Tortilla Boursin en salami
Gyoza Japans dumpling
16 augustus 2023
Gyoza Japans dumpling
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
05 augustus 2023
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
slagroom knoflookboter
02 augustus 2023
Heerlijke slagroom knoflookboter voor op toast of stokbrood
Rookworst spek shots
05 juli 2023
rook worst met boursin en ontbijtspek
Gevulde kippenbol
28 juni 2023
Gevulde kippenbol Heerlijke gevulde kipfilet met gehakt en groenten. Een leuke nieuwe presentatie waarin...
Pickled eggs
29 april 2023
Pickled eggs, gepekelde uien
Gekruide kip met mie of tortilla
05 april 2023
Gekruide kip met Mie of tortilla
1
0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x