cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Jouw winkel pagina

Chili concarne

Aantal recepten

Chili con carne (Spaans voor chili met vlees) is een stoofpot die samengesteld is uit vlees (meestal gehakt of spek) en chilipeper. Traditioneel wordt er verder gebruikgemaakt van knoflookui en komijn. Meestal worden er ook bonen, paprika en tomaten aan toegevoegd. Er bestaan allerlei variaties waarbij voor andere soorten vlees, vleesvervangers of afwijkende ingrediënten gekozen wordt. De vegetarische varianten heten ook wel chili sin carne, Spaans voor chili zonder vlees.

Oorsprong

Het gerecht stamt oorspronkelijk uit het grensgebied tussen Mexico en de Verenigde Staten. Voor zover gedocumenteerd werd de chilischotel voor het eerst gegeten door het Amerikaanse leger, ergens in de 19e eeuw in Texas.Bron wikipedia

Chili concarne

Chili con carne

Hanny Hinskens
Heerlijke chili concarne met rijst
5 from 1 vote
Prep Time 15 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 35 mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine Amerikaans
Servings 4
Calories 280 kcal

Ingredients
  

  • 1 stk Paprika
  • 2 stk ui
  • 1 stk `Prei
  • 500 gram Rundergehakt
  • 1 pot Bruine bonen 750 gram
  • 1 zakje gehakt kruiden
  • 1 part chili poeder
  • 1 blikje tomaten puree
  • 1 pak snelkook rijst

Instructions
 

  • snij de pakrika on kleine blokje verwijder de zaadkolom
  • snipper de uien
  • snij de prei in ringen gooi de lof weg
  • Vermeng het gehakt met de kruiden half zakje
  • braad het gehakt
  • Groente erop zorgen dat de groenten een beetje zacht worden
  • pak de zeef
  • Zeef de bruinebonen en afspoelen met water doe deze ook in de pan
  • Goed door roeren en voeg de chilipoeder erdoor (Let op chili poeder is een krachtige kruidensoort dus te veel is te heet .Meng het en proef indien te slap bij voegen
    Het geheel even laten intrekken 
  • daarna weer opwarmen meng 1 blikje klein tomaten puree ertoe
  • Serveer het met witte rijst eet smakelijk
    BEREIDINGSWIJZE
    Doe de rijst (75 g per persoon) in een pan met ruim kokend water.
    Breng opnieuw aan de kook en laat de rijst 8 min. doorkoken.
    Neem de pan van de warmtebron en giet de rijst af.
    Laat de rijst nog 15 min. staan met de deksel op de pan.
    Schep de rijst voor het serveren even om.
Chili concarne
0 0 votes
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Patricia
Patricia
2 jaren geleden

5 stars
Gewoon de lekkerste zonder kant en klare pakjes

Boeuf strogonoff heerlijk vleesstoof gerecht
31 juli 2022
Bœuf Stroganoff is een vleesgerecht uit de Russische keuken, bestaande uit dunne blokjes gesauteerde biefstuk of...
Burn to end frikandellen
03 juli 2022
Burn to en frikandellen. gekarameliseerde frikandellen
BBQ saus
03 juli 2022
Zoete BBQ saus
kippen pasteitjes met kaas
07 juni 2022
lekkere kip pasteitjes op zijn Russisch kip gevuld met heerlijke oude kaas gebakken in roomboter.
Chinese kippen groente soep
21 mei 2022
Chinese kippen groente soep
Bami spek bal
11 mei 2022
bami spek bal
T-bone steak
11 mei 2022
T-bone steak
Dronken kip met koolrabi
02 april 2022
Dronken kip met koolrabi
Gele curry rijst met varkenshaas en krokant gebakken spekjes
30 maart 2022
Gele curry rijst met varkenshaas en krokant gebakken spekjes
Arroz con polo- rijst met kip
27 februari 2022
Arroz con polo rijst met kip
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Het team

Paul Hinskens
Paul Hinskens Oprichter Hobby kok
Oprichter en houder van deze site. Mijn keuken, is een hobby website waar we leuke en heerlijke recepten delen. Koken we met  plezier. En leren we er elke dag weer wat bij. We zijn geen professionele koks,  maar koken we met veel  lol in onze keuken. Heeft u ook een leuk recept, deel het met ons en wie weet plaatsen we het. U mag natuurlijk altijd een bericht bij een recept achter laten graag zelfs. Dat is onze doel voor deze pagina.  Veel kook plezier.
Hanny
Hanny Hinskens Inspirator super kokkie
Vele familie recepten komen van Hanny. Die ze al jaren voor ons maakt met veel passie en plezier.Met handige tips en leuke recepten. Daarnaast vinden we het leuk om recepten met elkaar te delen. alle recepten worden eerst uitgeprobeerd voor ze op de website gaan. Dus niet elk recept wordt er zomaar op gezet. Deze recepten komt vanuit de ervaring die we zelf op doen in onze familie keukens.
patricia
Patricia van der Meer Hobby kok
Patricia is een groot deel verantwoordelijke voor de bakkerij. De heerlijkste koeken en taartjes
Roy
Roy van der Meer Aspirant kok
Roy is onze aspirant kok. Hij leert veel en experimenteert graag in de keuken. Ook zijn recepten zijn terug te vinden in onze keukens