advanced divider

Sinds 2010

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Chili concarne met witte rijst

Berichtje achter laten lukt niet ?
Druk op F5 indien box niet laat
Abonneer
Abonneren op
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Patricia
Patricia
10 maanden geleden

5 stars
Gewoon de lekkerste zonder kant en klare pakjes

advanced divider
Chili concarne met witte rijst 1
Print Pin
5 from 1 vote

Chili con carne

Heerlijke chili concarne met rijst
Course Hoofdgerecht
Cuisine Amerikaans
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 4
Calories 280kcal
Author Hanny Hinskens

Ingredients

  • 1 stk Paprika
  • 2 stk ui
  • 1 stk `Prei
  • 500 gram Rundergehakt
  • 1 pot Bruine bonen 750 gram
  • 1 zakje gehakt kruiden
  • 1 part chili poeder
  • 1 blikje tomaten puree
  • 1 pak snelkook rijst

Instructions

  • snij de pakrika on kleine blokje verwijder de zaadkolom
  • snipper de uien
  • snij de prei in ringen gooi de lof weg
  • Vermeng het gehakt met de kruiden half zakje
  • braad het gehakt
  • Groente erop zorgen dat de groenten een beetje zacht worden
  • pak de zeef
  • Zeef de bruinebonen en afspoelen met water doe deze ook in de pan
  • Goed door roeren en voeg de chilipoeder erdoor (Let op chili poeder is een krachtige kruidensoort dus te veel is te heet .Meng het en proef indien te slap bij voegen
    Het geheel even laten intrekken 
  • daarna weer opwarmen meng 1 blikje klein tomaten puree ertoe
  • Serveer het met witte rijst eet smakelijk
    BEREIDINGSWIJZE
    Doe de rijst (75 g per persoon) in een pan met ruim kokend water.
    Breng opnieuw aan de kook en laat de rijst 8 min. doorkoken.
    Neem de pan van de warmtebron en giet de rijst af.
    Laat de rijst nog 15 min. staan met de deksel op de pan.
    Schep de rijst voor het serveren even om.
0 0 vote
Article Rating

Deel het met vrienden en familie

1
0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x
()
x