Chili concarne met witte rijst

Chili con carne

Heerlijke chili concarne met rijst
Course Hoofdgerecht
Cuisine Amerikaans
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 4
Calories 280kcal
Author Hanny Hinskens

Ingredients

  • 1 stk Paprika
  • 2 stk ui
  • 1 stk `Prei
  • 500 gram Rundergehakt
  • 1 pot Bruine bonen 750 gram
  • 1 zakje gehaakt kruiden
  • 1 part chili poeder
  • 1 blikje tomaten puree
  • 1 pak snelkook rijst

Instructions

  • snij de pakrika on kleine blokje verwijder de zaadkolom
  • snipper de uien
  • snij de prei in ringen gooi de lof weg
  • Vermeng het gehakt met de kruiden half zakje
  • braad het gehakt
  • Groente erop zorgen dat de groenten een beetje zacht worden
  • pak de zeef
  • Zeef de bruinebonen en afspoelen met water doe deze ook in de pan
  • Goed door roeren en voeg de chilipoeder erdoor 
    Het geheel even laten intrekken 
  • daarna weer opwarmen meng 1 blikje klein tomaten puree ertoe
  • Serveer het met witte rijst eet smakelijk
    BEREIDINGSWIJZE
    Doe de rijst (75 g per persoon) in een pan met ruim kokend water.
    Breng opnieuw aan de kook en laat de rijst 8 min. doorkoken.
    Neem de pan van de warmtebron en giet de rijst af.
    Laat de rijst nog 15 min. staan met de deksel op de pan.
    Schep de rijst voor het serveren even om.
Share:

Author: Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *