Startpagina

Sinds 2010

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Couscous

Couscous

Couscous biologisch

Patricia van der Meer
Couscous biologisch
Cook Time 30 mins
Total Time 30 mins
Course Bijgerecht
Cuisine Noord-Afrika
Servings 4 personen
Calories 120 kcal

Equipment

  • 1 koekenpan
  • 1 braadpan

Ingredients
  

  • 3 eetlepels olie
  • 1 stk ui
  • 2 teen knoflook
  • 800 milliliter sterke kippen bouillon
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel Kurkuma poeder
  • 2 pakken Couscous biologisch van honig a 275 gram
  • 25 gram boter in blokjes
  • 1/2 bosje koriander

Instructions
 

  • Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook.neem de pan van het vuur zodra de uien glazig zijn
  • Schenk bouillon in een braadpan en voeg de kaneel,komijn,en kurkuma toe.
    Breng de bouillon aan de kook
  • Neem de pan van het vuur en strooi de couscous in de hete bouillon,voeg peper en zout toe en meng alles goed.
    Laat de couscous 10 minuten wellen
  • voeg de ui,knoflook en de boter toe aan de couscous.zet de pan nog 2 minuten op het vuur
  • Roer goed met een vork om de korrels los te maken.
    strooi er eventueel fijn geknipte koriander over
  • Serveer direct lekker bij gerecht met gegrild vis,vlees of gevogelte
Keyword couscous
Couscous
0 0 vote
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments