Couscous biologisch
Patricia van der MeerCouscous biologisch
Cook Time 30 minutes mins
Total Time 30 minutes mins
Course Bijgerecht
Cuisine Noord-Afrika
Servings 4 personen
Calories 120 kcal
Equipment
- 1 koekenpan
- 1 braadpan
Ingredients
- 3 eetlepels olie
- 1 stk ui
- 2 teen knoflook
- 800 milliliter sterke kippen bouillon
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel Kurkuma poeder
- 2 pakken Couscous biologisch van honig a 275 gram
- 25 gram boter in blokjes
- 1/2 bosje koriander
Instructions
- Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook.neem de pan van het vuur zodra de uien glazig zijn
- Schenk bouillon in een braadpan en voeg de kaneel,komijn,en kurkuma toe.Breng de bouillon aan de kook
- Neem de pan van het vuur en strooi de couscous in de hete bouillon,voeg peper en zout toe en meng alles goed.Laat de couscous 10 minuten wellen
- voeg de ui,knoflook en de boter toe aan de couscous.zet de pan nog 2 minuten op het vuur
- Roer goed met een vork om de korrels los te maken.strooi er eventueel fijn geknipte koriander over
- Serveer direct lekker bij gerecht met gegrild vis,vlees of gevogelte
Keyword couscous