cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Dronken kip met koolrabi

Jouw winkel pagina

Dronken kip met koolrabi
Dronken kip met koolrabi

De koolrabi (Brassica oleracea convar. acephala alef. var. gongylodes) is een groente die vermoedelijk uit Noord-Europa stamt. Het is een van de vele teeltvormen van kool.

De knol die van de koolrabi wordt gebruikt is het hypocotyl (een verdikking van de stengel) en is dus geen wortel. Koolrabi komt meestal in een lichtgroene maar soms ook in een paarse teeltvorm voor. Deze twee vormen zijn niet verschillend in smaak. De knol moet in een jong stadium, als ze 7–8 cm in doorsnee zijn, geoogst worden, omdat ze anders vezelig worden. Ook is er een ras (witte reuzenkoolrabi), dat zeer grote knollen geeft.

De koolrabi heeft behoefte aan een voedingsrijke en vochtige bodem en hij groeit het beste in een gematigd klimaat. De meeste koolrabi wordt verbouwd in Duitsland, waar men er per jaar 40.000 ton van voortbrengt. In Nederland vindt in het zuiden op kleine schaal ook teelt plaats.

Koolrabi kan zowel rauw als gekookt genuttigd worden. Deze energie-arme groente (105 kJ/100g) is rijk aan bouwstoffen zoals vitamine-bvitamine ckaliummagnesium.

dronken kip met koolrabi is heerlijk je kookt je eten eigenlijk in wijn.

iemand zei ooit stop je doet er te veel wijn bij je maakt de kip dronken. En zo is het ontstaan

Dronken kip met koolrabi

Dronken kip met koolrabi

Dronken kip met koolrabi
Prep Time 30 mins
Cook Time 2 hrs
Total Time 2 hrs 30 mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine Frans
Servings 4 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • 1 wok
  • 1 pan
  • 1 stamper
  • 1 kookring optioneel
  • 1 schuimspaan
  • 2 kook touw

Ingredients
  

  • 750 gram kippedij filet
  • 1 fles rode wijn soepel van de plusmarkt
  • 1 stuk ui
  • 1 stuk winterpeen
  • 1 stuk koolrabi
  • 250 gram champignons
  • 1 pak platte peterselie
  • 1 pak thijm
  • 1 pak marjolijn
  • 1 pak bieslook
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 stuk aardappelen
  • 4 stuk tomaten
  • 1 flesje kookroom
  • 1 pak roomboter
  • 1 strooisel kipkruiden

Instructions
 

  • zet de ingerienten klaar
    Dronken kip met koolrabi
  • snijd de kippedij in stukken,daarna lekker kruiden
    Dronken kip met koolrabi
  • roomboter en olie in de pan
    Dronken kip met koolrabi
  • lekker bruin laten worden
    Dronken kip met koolrabi
  • kip aanbraden tot het rode eraf is
    Dronken kip met koolrabi
  • lekker kruidig
    Dronken kip met koolrabi
  • rode wijn erbij doen totdat kip onder de wijn staat.
    laten koken hoog vuur
    Dronken kip met koolrabi
  • alle groenten klaar maken
    Dronken kip met koolrabi
  • uien erbij met de knoflook
    Dronken kip met koolrabi
  • wortelen erbij
    Dronken kip met koolrabi
  • alles erin
    Dronken kip met koolrabi
  • als het ingedikt is het eigenlijk klaar maar wij doen nog wat extra om het malser te maken op sudderpit zetten
    Dronken kip met koolrabi
  • sudderpit laag deksel erop
    Dronken kip met koolrabi
  • puree maken
    Dronken kip met koolrabi
  • snij kop en kont weg verwijder de schil
    Dronken kip met koolrabi
  • stukje maken
    Dronken kip met koolrabi
  • bij de aardappelen doen verhouding 50/50
    Dronken kip met koolrabi
  • koken met water en zout ,daarna afgieten
    Dronken kip met koolrabi
  • roomboter erij met wat kookroom niet te veel ander wordt het te nat
    Dronken kip met koolrabi
  • bislook uit het pakje
    Dronken kip met koolrabi
  • stukjes snijden
    Dronken kip met koolrabi
  • door de puree spatelen
    Dronken kip met koolrabi
  • Eet smakelijkl
    Dronken kip met koolrabi
  • Dronken kip met koolrabi
  • Dronken kip met koolrabi
Keyword dronken, dronken kip koolrabi, hete kip, koolrabi
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Website en recepten GRATIS. Maar wil je ons helpen doen dan en kleine donatie

0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x