cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Jouw winkel pagina

Frikandel

Aantal recepten

Frikandel

Een frikandel is een langwerpige, donkergekleurde staaf van verschillende soorten vlees die warm gefrituurd wordt gegeten.

 

De commerciële frikandel werd in 1954 gelanceerd in de Nederlandse stad DordrechtSlagersknecht Gerrit de Vries maakte gehaktballen die hij aan de horeca verkocht. Door een wijziging in de Warenwet moest hij zijn product, dat in de smaak viel bij zijn klanten, veranderen. Zijn oplossing was de vorm maar niet het recept te wijzigen: van de bal maakte hij een worst. De naam voor zijn product werd hem door een vrouwelijke snackbarhouder van Duitse afkomst ingefluisterd: daar bestond de Frikadelle, een platte gehaktbal. De Vries nam die naam over: frikadel (zonder N).[1]

De zoon van De Vries geeft toe[bron?] dat Jan Bekkers van de snackfabriek Beckers uit het Noord-Brabantse Deurne de frikandel vijf jaar later vervolmaakt heeft. Bekkers vond zijn inspiratie bij de Amerikanen, waar de snackcultuur in opmars was, en maakte van de frikandel een glad exemplaar van fijngemalen vlees. De naam werd niet gedeponeerd; De Vries deed dat wel voor zijn Mexicano. In 2009 claimde snackfabrikant Beckers dan ook dat de frikandel op dat moment zijn 50ste verjaardag vierde.

Voor meer Snack gerechten kijk op Mijn keuken

 

Frikandel

Frikandellen

Een frikandel is een langwerpige, donkergekleurde staaf van verschillende soorten vlees die warm gefrituurd wordt gegeten.
Prep Time 30 mins
Cook Time 15 mins
Total Time 45 mins
Course snack
Cuisine Hollands
Servings 9 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • kroketenpers
  • pan
  • keukenmachine

Ingredients
  

  • 3 Theelepels zwarte peper poeder Kruiden mix
  • 2 Theelepels komijnpoeder Kruiden mix
  • 1 Theelepels Korianderpoeder Kruiden mix
  • 1/2 Theelepels kruidnagelpoeder Kruiden mix
  • 2 Theelepels theelepels geel mosterdpoederr Kruiden mix
  • 1/2 Theelepel heelepel nootmuskaatpoeder Kruiden mix
  • 1/2 Theelepel theelepel cayennepeper Kruiden mix
  • 400 gram speklappen Frikandel
  • 400 gram Kipfilet Frikandel
  • 500 gram Rundergehakt Frikandel
  • 1 stuk vlees bouillonblokje
  • 2 eetlepels Soja saus ketjap mannis

Instructions
 

  • Zet al het vlees in de koelkast en zet de kipfilet een half uur van te voren in de vriezer
  • Maak eerst je frikandellenkruiden klaar in een bakje
  • 1) Snij de speklappen in stukken en doe deze in de keukenmachine voeg 1/3 van je kruiden toe
    2) snij de kipfilet in stukken voeg toe aan de keukenmachine.
    voeg 1/3 van de kruiden toe
    voeg 1 eetlepel ketjap manis toe
    3)voeg de gehakt toe en de rest van de kruiden
    Laat de machine ongeveer 10 minuten draaien, indien het te dik is voeg klein beetje koud water toe
    spek
  • schep het gehakt mengsel in de Millecroquettes krokettenpers
    Maak hierna een keuze lange frikandellen of korte let op de frikandellen krimpen bij het koken
    Millecroquettes krokettenpers
  • kook de frikandel voor 10 minuten in de hete bouillon (1 blokje )
    koken
  • Laat ze uitlekken op een keuken papiertje. maak nu je keuze
    Frituren of de rest invriezen
    uitlekken
  • eet smakelijk
    Frikandel
Keyword frikandel
Frikandel
0 0 votes
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Boeuf strogonoff heerlijk vleesstoof gerecht
31 juli 2022
Bœuf Stroganoff is een vleesgerecht uit de Russische keuken, bestaande uit dunne blokjes gesauteerde biefstuk of...
Burn to end frikandellen
03 juli 2022
Burn to en frikandellen. gekarameliseerde frikandellen
BBQ saus
03 juli 2022
Zoete BBQ saus
kippen pasteitjes met kaas
07 juni 2022
lekkere kip pasteitjes op zijn Russisch kip gevuld met heerlijke oude kaas gebakken in roomboter.
Chinese kippen groente soep
21 mei 2022
Chinese kippen groente soep
Bami spek bal
11 mei 2022
bami spek bal
T-bone steak
11 mei 2022
T-bone steak
Dronken kip met koolrabi
02 april 2022
Dronken kip met koolrabi
Gele curry rijst met varkenshaas en krokant gebakken spekjes
30 maart 2022
Gele curry rijst met varkenshaas en krokant gebakken spekjes
Arroz con polo- rijst met kip
27 februari 2022
Arroz con polo rijst met kip
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Het team

Paul Hinskens
Paul Hinskens Oprichter Hobby kok
Oprichter en houder van deze site. Mijn keuken, is een hobby website waar we leuke en heerlijke recepten delen. Koken we met  plezier. En leren we er elke dag weer wat bij. We zijn geen professionele koks,  maar koken we met veel  lol in onze keuken. Heeft u ook een leuk recept, deel het met ons en wie weet plaatsen we het. U mag natuurlijk altijd een bericht bij een recept achter laten graag zelfs. Dat is onze doel voor deze pagina.  Veel kook plezier.
Hanny
Hanny Hinskens Inspirator super kokkie
Vele familie recepten komen van Hanny. Die ze al jaren voor ons maakt met veel passie en plezier.Met handige tips en leuke recepten. Daarnaast vinden we het leuk om recepten met elkaar te delen. alle recepten worden eerst uitgeprobeerd voor ze op de website gaan. Dus niet elk recept wordt er zomaar op gezet. Deze recepten komt vanuit de ervaring die we zelf op doen in onze familie keukens.
patricia
Patricia van der Meer Hobby kok
Patricia is een groot deel verantwoordelijke voor de bakkerij. De heerlijkste koeken en taartjes
Roy
Roy van der Meer Aspirant kok
Roy is onze aspirant kok. Hij leert veel en experimenteert graag in de keuken. Ook zijn recepten zijn terug te vinden in onze keukens