Gambas al ajillo
Al ajillo is een typische kruiderij in de keukens van de Spaanstalige wereld . In Mexico combineert het guajillo-chilipepers en ajo ( knoflook ). [1] In andere Latijns-Amerikaanse landen is het gerecht vergelijkbaar, maar met andere pepers, bijvoorbeeld de aji panca of aji mirasol in de Peruaanse keuken, gedroogde vormen van aji amarillo . De waarschijnlijke oorsprong, door kolonisatie, is het Spaanse gerecht gambas al ajillo , garnalen gekookt in knoflook en hete paprika- olie.
Garnalen met knoflook
Het is een gerecht gemaakt met garnalen die zijn gebakken in een pan met boter of plantaardige olie, waarin plakjes knoflook en guajillo chili zijn gebakken. Het is op smaak gebracht met zout, zwarte peper, citroen en peterselie of koriander. [1]
Vis met knoflook
Het is een gerecht gemaakt met vis dat wordt gebakken in een pan met boter of plantaardige olie, waarin plakjes knoflook en guajillo chili zijn gebakken. Het is op smaak gebracht met zout, zwarte peper, citroen en peterselie of koriander.
Gambas al ajillo
Equipment
- pan
- schaaltjes
Ingredients
- 300 gram Grote garnalen
- 1 stuk rode peper
- 5 teentje knoflook
- 50 cl olie
Instructions
- Haal de garnalen uit de verpakking
- snipper de knoflook en snij de rode peper open in de lengt haal met een theelepel de zaadje eruit. snij het daarna in halve ringetjes
- Verhit de olie en doe de knoflook en de peper erin
- Bak de garnalen , laat de garnalen nu 1 tot 2 minuten bakken (zorg dat ze van kleur veranderen maar niet te veel garen anders worden ze droog
- Serveer van uit de pan of verdeel het in een bakje en giet de olie in het bakje
- eet smakelijk
-
Zalm burger
20 december 2020Vis -
Sushi
29 november 2020Aziatische keuken, Vis -
Op de huid gebakken zalm
28 mei 2020Vis