Gevulde uien met gehakt in combinatie met gele bloemkool rijst en sugar snaps. Een heerlijk laag koolhydraat arm gerecht wat rijkelijk is aan smaak. De variatie in deze maaltijd is heerlijk. van zacht mals gehakt tot wat pittiger en daarnaast de rijk gevulde groenten in het gerecht. Voor meer gerechten kijkt u op mijn keuken
Gele bloemkoolrijst met gevulde uien gehakt en suger snaps
Gele bloemkoolrijst doormiddel van kyrkuma met gevulde uien met gehakt en suger snaps
Prep Time 1 hour hr
Cook Time 1 hour hr
Total Time 2 hours hrs
Course Hoofdgerecht
Cuisine Hollands
Servings 4 personen
Calories 45 kcal
Equipment
- wok
- steelpan
- braadpan
- bord
- foodprocessor
Ingredients
- 1 kg rundergehakt
- 6 stuk uien
- 1 stronk basilicum vers plant
- 1 stronk koriander plant
- 1 pak tomatenblokjes Heinz
- 1 stuk bloemkool
- 2 eetlepels kurkuma
- 2 koffielepels sambal
- 1 scheut gember siroop
- 1/2 zakje gehakt kruiden
- 1 scheut zoete woksaus
- 1 scheut ketjap mannis (soja saus)
- 2 blikjes tomaten puree Delmonde
- 1 zak suger snaps
Instructions
- Verzamel al je ingredient
- haal het blad van de bloemkool snijd de dikste stronk weg.En verklein de roosjes
- Maal de bloemkool met het sikkelmes
- snijd de kop en de kont van het ui en verwijder de schil. Snij de ui van kop tot staart voor de helft in
- kook de uien voor 12 minuten
- neem ongeveer 250 gram van de kilo gehakt apart
- doe er tomatenblokjes van heinz bij ongeveer een kwart pakje
- ruim verdelen
- doe er een handje bloemkool rijst bij
- snij de verse basilicum fijn
- meng alles heel goed
- neem de uien uit de pan en laad ze even wat afkoelen
- trek voorzichtig de rokken los zorg ervoor dat dit heel blijft .Vul de rok 1 helft met het gehakt mengsel en rol het op zodat de andere helft alles afsluit
- Resultaat een gevulde ui
- Vul een kom met warm water en doe de blikje tomaten puree erbij
- Goed mengen voeg wat olijf olie toe
- leg de gevulde uien in de pan en giet het toematenpuree mengsel in de pan heb je iets te weinig gemaakt vul het aan met water
- Leg over het geheel een bord. zo gaan de uien niet zweven en spetteren en verlies wordt verminderd
- even aan de kook brengen deksel op de pan en 1 uur laten sudderen
- wat olie in de pan Bloemkool rijst in de wok kurkuma erover sambal erbij
- kook de suger snaps voor ongeveer 5 minuten
- zet het gehakt op doe er de slagers gehakt kruiden bij. een scheut woksaus een scheut gember stroop
- doe de vers gesneden koriander bij de bloemkoolrijst erbij
- sambal erbij en maak een
- Als het gehakt te veel vocht bevat tap dit dan af en gooi dit weg
- Na een 1 sudderen
- Serveer met een gekookt eitje
- eet smakelijk
Keyword bloemkoolrijst, gele bloemkool rijst, gevulde uien