Startpagina

Sinds 2010

Gladde wortelsoep

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Gladde wortelsoep

Wortelsoep

Wortelsoep (ook wel bekend als het Franse Potage à la Crecy) is een pureesoep die met name in de herfst en winter wordt gegeten. Het wordt bereid met wortels als hoofdingrediënt.

Het Franse recept is vernoemd naar de Noord-Franse stad Crécy, die ooit bekend stond om de kwaliteit en het produceren van de mooiste wortels in het land.[1]

Ingrediënten

Wortelsoep kent naast wortels meestal ook ingrediënten als ui en aardappelen.

Soorten wortelsoep

Gemberwortelsoep

Dit is een wortelsoep met gember om tijdens de koude wintermaanden gegeten te worden.[4]

Romige Thaise aardappel-wortelsoep

Deze soep wordt bereid met zoete aardappelen, amandelboter en Thaise curry.

Curry-kokos-wortelsoep

Deze soep is gebaseerd op de zoetheid van de wortels, de romige zijde van volle kokosmelk en de hitte van gember– en kerriepoeder.

Tahin-wortelsoep

Deze wortelsoep wordt bereid met tahin als basis, in plaats van yoghurt of room. Er kunnen gerookte paprika en pistachenoten worden toegevoegd, maar het kan ook gekruid worden met komijn en koriander of sojasaus. Ook kan de soep worden gemixt met geroosterde kikkererwten, gehakte amandelen of gesneden rode paprika’s.

wortelsoep

gladde wortelsoep

heerlijke verse gladde wortelsoep
Prep Time 30 mins
Cook Time 1 hr
Total Time 1 hr 30 mins
Course voorgerecht
Cuisine Frans
Servings 4 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • pannen 2 x
  • zeef
  • staafmixer

Ingredients
  

  • 1 kilo wortelen
  • 1 stuk tomaten
  • 1 stuk prei
  • 1 stuk paprika
  • 1 stuk uiu
  • 3 tenen knoflook
  • 1 theelepel gember
  • 3 theelepels Chermoula kruiden
  • 2 theelepels paprika poeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 50 gram boter
  • 100 ml kookroom
  • 1,5 liter groente bouillon 2 pakjes

Instructions
 

  • zet de ingrediënten klaar en was en snij alle groenten
    wortelsoep
  • doe boter in de pan
    wortelsoep
  • ui en knoflook erbij
    wortelsoep
  • tomaten erbij
    wortelsoep
  • prei en paprika erbij
    wortelsoep
  • de gesneden wortelen in de pan
    wortelsoep
  • flink omroeren voeg de bouillon toe
    laat dit een half uur koken
    voeg nu alle kruiden toe
    pureer de soep
    goed omroeren dat de kruiden er lekker inzitten
    je hebt nu een wortelsoep met een structuur van appelmoes !
    wortelsoep
  • zet de tweede pan klaar met de zeef erop
    giet de eerste pan over in de tweede door de zeef. en laat nog een kwartier tot half uur op een klein vuur sudderen kan ook met sudderplaat
    nu gaan we de soep een beetje romiger maken
    doe ongeveer 100ml kookroom toevoegen
    wortelsoep
  • serveer lekker in een mok
    Gladde wortelsoep 1
  • of als voorgerecht bij de maaltijd
    wortelsoep
Keyword wortelensoep
wortelsoep
0 0 votes
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

De recepten van Mijn-keuken zijn gratis.
Ook de website is gratis. Doneer een kop koffie voor de moeite

Fit chef family,

het kookboek voor het hele gezin.leuke recepten leuk om te doen

fit chef family