Een muffin is een licht gezoet klein broodje of cakeje, al dan niet in een papieren vormpje. Muffins bevatten doorgaans geen boter, maar olie.
Ze bestaan in vele variaties, onder andere met fruit, bessen en chocolade, en worden soms versierd met glazuur. Er bestaan ook hartige varianten, waarbij geen suiker aan het deeg is toegevoegd, en die soms gevuld worden, met bijvoorbeeld groente.
Muffins worden gegeten bij het ontbijt of bij de thee, maar ook als tussendoortje.
De muffin is oorspronkelijk afkomstig uit de Verenigde Staten. Engelse muffins lijken meer op brood en zijn gemaakt met gist.[1] .
Hartige muffins
Heerlijk hartige Muffin
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
Total Time 30 minutes mins
Course snack
Cuisine Engels
Servings 12 personen
Calories 45 kcal
Equipment
- oven
- muffin vorm
Ingredients
- 1 stuk ei
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram halfvolle melk
- 50 ml zonnebloemolie (2 eetlepels)
- 50 gram geraspte kaas oud of belegen
- 2 stuk paprika 2 kleuren
Instructions
- Verwarm de oven voor tot 200 °C.
- Meng het zelfrijzend bakmeel, de melk, het ei en de zonnebloemolie tot een glad beslag.
- Schep er de geraspte kaas door.
- Snijd 2 paprika’s in blokjes van 1 bij 1 cm en schep door het beslag hoe fijner hoe beter
- Breng op smaak met peper.
- Vet de muffin vorm in.
- Verdeel het mengsel over de holtes van de muffin vorm en bak in 20 min. gaar in de voorverwarmde oven.
- laat even afkoelen en wip dan met een lepel uit de vormpjes Eet smakelijk
Keyword Muffin