Hertenvlees is een van de meest traditionele en veel gegeten soorten wild. Vroege Amerikaanse kolonisten waren afhankelijk van hertenvlees als bron van proteïne, om de lange, koude winters te overleven. Naarmate het houden van vee het jagen verving, werd hertenvlees vervangen met gedomesticeerd vlees, zoals rundvlees, varkensvlees en gevogelte. Dit werd de primaire bron van proteïne, en hertenvlees werd een exotisch alternatief. Mager hertenvlees kan, als het goed is bereid, echter veel lekkerder zijn dan rust of andere vleessoorten.
Herten biefstuk met koolrabipuree champignons met champignon whiskey truffel saus
Herten biefstuk met koolrabipuree champignons met champignon whiskey truffel
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 25 minutes mins
Total Time 35 minutes mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine Nederlands
Servings 2 personen
Calories 45 kcal
Equipment
- 3 stuk pannen
Ingredients
- 2 stuk Herten biefstuk
- 500 gram aardappelen
- 1 stuk groot koolrabi
- 1 spin peper
- 1 spin zout
- 1 1/5 Beker melk
- 25 gram roomboter
- 1 bakje bieslook
- 1 pakje (LIDL) Champignonsaus met whiskey en truffel
Instructions
- zet alles klaar
- snij de koppen van de koolrabi af en schil rond snij in plakken repen en blokken
- aardappelen in blokken samen is 1 pan
- vullen met water en zout erbij
- 20 minuten koken
- boter in de pan
- champignons snijden in plakken
- bij de boter even laten bakken
- neem nu de gekochte champignon, whiskey truffel saus. (Lidl)
- samen voegen en proeven op smaak brengen met peper en zout en eventueel een beetje Maggie
- aardappelen en koolrabi afgieten
- stampen
- beetje melk erbij
- wat boter
- bieslook
- om spattelen
- laten rusten
- boter smelten in de pan
- biefstuk bakken in 4 minuten
- uit serveren eet smakelijk
Keyword BBQ saus, chmpignons, Herten biefstuk met koolrabipuree champignons met champignon whiskey truffel, hertenbiefstuk, truffel, wiskey