cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Hete boontjes

Jouw winkel pagina

Website en recepten GRATIS. Maar wil je ons helpen doe dan en kleine donatie
Hete boontjes en zoete chilisaus met sambal

Hete boontjes

Hete boontje met sambal en zoete soja chilisaus. een oosterse twist met Hollandse specieboontjes
Lekker voor bij de rijsttafel voor meer gerechten met een oosterse tint zie 

Mijn Keuken

De Indische keuken is een samensmelting van de Indonesische en Chinees-Indonesische keuken met de Europese keuken, die begon ten tijde van Nederlands-Indië. Hij is vergelijkbaar met de Kristang en Euraziatische keuken uit Maleisië en Singapore. In tegenstelling tot wat velen denken, is de Indische keuken niet hetzelfde als de Indonesische keuken.

De keuken ontstond doordat lokale gerechten naar Europese smaak werden gemaakt en Europese gerechten met lokale ingrediënten. De gerechten werden gecreëerd en gegeten door Indische Nederlanders. Het koken ervan werd meestal verzorgd door een Indonesische kokkie.

Ook de manier waarop gerechten worden geserveerd kan Indisch genoemd worden. Zo is de Indische rijsttafel Indisch en niet Indonesisch en werd nasi goreng onder Indische invloed een hoofdgerecht in plaats van een gerecht van restjes dat ’s ochtends werd gegeten.

Los van elkaar kunnen de Indische en Indonesische keuken niet worden gezien. Niet alleen bevat de Indische keuken invloeden van de Indonesische keuken, de Indonesische keuken bevat ook Europese invloeden zoals het door Portugezen en mestiezen ingevoerde gebruik en teelt van Spaanse peper. Ook zijn sommige Indische gerechten op den duur onderdeel geworden van de Indonesische keuken. Enkele voorbeelden daarvan zijn spekkoek (Lapis legit of Spikoek), zwartzuur (Bebek Suwar-suwir), pastei (Pastel tutup) en pasteitjes (Panada). Nieuwe gerechten, zoals babi ketjap en nasi rames, ontstonden toen Indische Nederlanders na aankomst in Nederland na de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog met de toen nog weinige verkrijgbare Aziatische producten Nederlandse gerechten op smaak brachten. Zo werd in Indonesië nasi rames verkrijgbaar onder de naam Nasi Campur.

Hete boontjes

Hete boontjes

hete boontjes
5 from 1 vote
Prep Time 4 minutes
Cook Time 6 minutes
Total Time 10 minutes
Course Bijgerecht
Cuisine aziatisch
Servings 2 personen
Calories 15 kcal

Equipment

  • 1 steelpan

Ingredients
  

  • 1 potje sperziebonen
  • 4 eetlepels zoete chillisaus
  • 2 koffielepels sambal oelek

Instructions
 

  • giet het vocht ui het potje en gooi dit weg
    Hete boontjes 1
  • doe de boontjes in het pannetje
  • besprenkel dit met zoet chilliesaus ongeveer 4 eetlepels
    zoete chili saus
  • 2 flink koffie lepels sambal oelek
    Voor presentatie
  • doe 1 gesnipperd ui erbij kleien ui
    uien
  • goed door roeren en verwarmen
    Hete boontjes
  • eet smakelijk
Keyword hete boontjes
0 0 votes
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gepaneerde karbonaden
10 mei 2024
Heerlijk gepaneerde karbonaden.gebraden vanuit de pan
Tortilla Boursin,salami en veldsla
07 oktober 2023
Heerlijke Tortilla Boursin en salami
Gyoza Japans dumpling
16 augustus 2023
Gyoza Japans dumpling
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
05 augustus 2023
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
slagroom knoflookboter
02 augustus 2023
Heerlijke slagroom knoflookboter voor op toast of stokbrood
Rookworst spek shots
05 juli 2023
rook worst met boursin en ontbijtspek
Gevulde kippenbol
28 juni 2023
Gevulde kippenbol Heerlijke gevulde kipfilet met gehakt en groenten. Een leuke nieuwe presentatie waarin...
Pickled eggs
29 april 2023
Pickled eggs, gepekelde uien
Gekruide kip met mie of tortilla
05 april 2023
Gekruide kip met Mie of tortilla
Varkenshaas met spek en kastanjechampignons uit de oven
15 maart 2023
Varkenshaas met spek en kastanjechampignons uit de oven
0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x