Cajunkruiden geven vlees, kip, vis en groenten een pittige smaak. Je kunt zelf eenvoudig een cajun kruidenmengsel maken van 1 eetlepel knoflookpoeder, anderhalf theelepel cayennepeper, 2 theelepel zwarte peper, 2 theelepel witte peper, 1 eetlepel uienpoeder, 2 theelepel gedroogde tijm en een halve theelepel gedroogde oregano. In de supermarkt kun je gedroogde cajun kruidenmengsels kant-en-klaar kopen. Bewaar het kruidenmengsel op een droge plaats. De kant-en-klaar cajunkruiden blijken vaak zeer zout van smaak te zijn. Cajunkruiden smaken prima bij kreeft, garnalen, krab en alle soorten vis. Je kunt ze ook uitstekend gebruiken bij kip en varkensvlees. Typische cajun groenteschotels worden gemaakt met zoete aardappelen, Creoolse tomaten, aubergines, pompoen, rode bonen, perziken, pecannoten, artisjokken en okra. De cajun kruiden geven aan al deze vis-, vlees-, en groentesoorten een specifieke ‘Cajun’ smaak. De Cajun keuken gebruikt als basis veel (gehakte) uien, pepers, selderij, cayennepeper en rijst. Daarnaast gebruikt de Cajun keuken veel vet, boter en room. Een wereldbekend gerecht uit de Cajun keuken is de rijstschotel genaamd Jambalaya.
hierdoor krijg je een heerlijke smaak die goed blijft hangen. Deze kip groenten mix met aardappelschijfjes is heerlijk
Kip Cajun met aardappelschijfjes en groentenmix
Equipment
- wok
- pan 2 x
- steelpan
Ingredients
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel cayennepeper
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 theelepel zwarte peperkorrels gemalen
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel gedroogde thijm
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 pot champignons 250 gram
- 1 pot erwten hak
- 1 pot Mais bonduell
- 3 stuk kipfilet
- 1 zak celvetta aardappelschijfjes
Instructions
- We gaan eerst de cajun maken.doe volgens recept alles in een vijzel
- goed malen en de cajun is gereed
- snij de kipfilet in brokken kruid ze en zet ze in gesloten zak of bak in de koelkast minimaal 2 uur
- zet de aardappelschijfjes 1 uur in de vriezer (Celavitte)
- giet het vocht van de champignons af
- bak de champignons lekker bruin
- gooit het vocht van de erwten weg
- gooi het vocht van de mais weg
- mix de erwten en het mais en doe deze in de steelpan
- Bak de kip filet en gelijk de aardappel schijfjes apart in een pan bestrooi wat extra cajun op de aardappelschijfjes
- Eet smakelijk