cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Knolselderijsoep met truffel

Jouw winkel pagina

Website en recepten GRATIS. Maar wil je ons helpen doe dan en kleine donatie
Knolselderijsoep met truffel

Knolselderij soep

(Apium graveolens var. rapaceum) is een variëteit van selderij die net boven de grond een knol vormt. Knolselderij vormt een knol met een diameter van zo’n 10 cm. De knollen voor industriële verwerking moeten groter zijn dan die voor verse consumptie. Hoewel knolselderij voor de knol wordt geteeld, kunnen de bladeren ook worden gegeten. Vaak wordt in het vroege voorjaar knolselderij met een toefje loof in de handel gebracht.

Selderijplanten lijken in het jonge stadium veel op elkaar. Op oudere leeftijd zijn ze te herkennen door de knol en de bij bleekselderij brede of bij snijselderij fijne bladstelen.

Geraspte of in stukken gesneden knolselderij is bijzonder smakelijk met name in de erwtensoep. Ook voor het trekken van bouillon is hij heel geschikt. De smaak van de knol is milder dan die van de bladeren van de snijselderij.

Uiteraard kan men de jonge bladeren van de knolvariant ook best, net als die van de andere variant, in de soep gebruiken. De jonge bladeren zijn altijd veel zachter en veel eetbaarder. Knol- en snijselderij overleven milde winters, maar vormen in het tweede jaar een bloemstengel en sterven daarna af. Er moet dus ieder jaar opnieuw worden gezaaid.

Geraspt is de knolselderij te verwerken tot een selleriesalade.

Truffel

Een truffel (Tuber) is een zwam die onder de grond, op de wortels van verschillende boomsoorten in (mutualistische) symbiose groeit. De truffel is kostbaar, wordt hoofdzakelijk verwerkt in de hogere gastronomie en wordt beschouwd als een delicatesse.

 Enkele bekende truffelsoorten zijn:

De volgende soorten staan op de Rode Lijst van paddenstoelen met de daar achter vermelde categorieën:

Knolselderijsoep met Truffel

Knolselderijsoep met truffel

Knolselderijsoep met truffel
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 10 minutes
Course voorgerecht
Cuisine Frans
Servings 10 personen
Calories 45 kcal

Ingredients
  

  • 2 Stuks Truffel
  • 1 Stuk Knolselderij
  • 3 Teentjes Knoflook
  • 250 Ml Kookroom
  • 5 Spin Zwarte peper
  • 2 Blokjes Groentebouillon
  • 2 Stuk Uien
  • 25 Gram Boter
  • 1 thelepel Peterselie Optioneel als je geen truffels heebt

Instructions
 

  • Zet alle ingrediënten klaar
    Knolselderijsoep met Truffel
  • Schil de knolselderij en snij deze in schijven daarna in kleine blokje
    Snipper de ui en hak de knoflook fijn
    Knolselderijsoep met Truffel
  • Boter in de pan
    Knolselderijsoep met Truffel
  • Bak de ui en de knoflook
    Knolselderijsoep met Truffel
  • Doe de knolselderij erbij en bak deze mee voor een minuut of 5
    Knolselderijsoep met Truffel
  • 1 liter water met 2 bouillonblokjes Groenten bouillonblokjes
    Knolselderijsoep met Truffel
  • Pureer de soep
    Knolselderijsoep met Truffel
  • Kookroom erbij
    Knolselderijsoep met Truffel
  • Gladde soep
    Knolselderijsoep met Truffel
  • Truffel, de buitenkant is hard.
    Binnen zo zacht als een champignon
    Knolselderijsoep met Truffel
  • Rasp de truffel en snij de andere truffel in plakjes
    Knolselderijsoep met Truffel
  • doe dit op een bord
    Knolselderijsoep met Truffel
  • serveer de soep en breng dan pas de truffel aan
    Knolselderijsoep met Truffel
  • indien geen truffel kan je ook peterselie gebruiken voor garnering
Keyword augurken soep, Herten biefstuk met koolrabipuree champignons met champignon whiskey truffel, knolselderij
2.5 2 votes
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Tortilla Boursin,salami en veldsla
07 oktober 2023
Heerlijke Tortilla Boursin en salami
Gyoza Japans dumpling
16 augustus 2023
Gyoza Japans dumpling
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
05 augustus 2023
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
slagroom knoflookboter
02 augustus 2023
Heerlijke slagroom knoflookboter voor op toast of stokbrood
Rookworst spek shots
05 juli 2023
rook worst met boursin en ontbijtspek
Gevulde kippenbol
28 juni 2023
Gevulde kippenbol Heerlijke gevulde kipfilet met gehakt en groenten. Een leuke nieuwe presentatie waarin...
Pickled eggs
29 april 2023
Pickled eggs, gepekelde uien
Gekruide kip met mie of tortilla
05 april 2023
Gekruide kip met Mie of tortilla
Varkenshaas met spek en kastanjechampignons uit de oven
15 maart 2023
Varkenshaas met spek en kastanjechampignons uit de oven
knoflook soep
01 februari 2023
romige knoflook soep
0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x