Krokant gebakken speklapjes zo krokant. Als je er in bijt het zelfs kraakt kraakt als chips. Speklapjes krokant bakken is een kunst volgens vele bronnen lukt dit niet altijd.
Bij sommige worden de speklapjes gummi achtig en bij andere worden ze niet hard genoeg en blijven ze week.
Ook zie op de BBQ vaak de vlammen eruit slaan.
Genoeg. uit koninklijke bronnen hof kok van het Engels koninklijk keuken.
Vertelde dat Prins Harry ook van krokante speklapjes hield .hij had iets gezien en vertelde tegen de kok je moet ze eerst koken. voordat je ze bakt.JaJa dacht de kok ga jij mij vertellen hoe ik me werk moet doen ?
Maar hij probeerde het en het is idd waar.
Diverse theorieën kunnen we hier op los laten maar we hebben het ook geprobeerd en warempel dit is lekker. kijk maar snel bij het recept
ik heb een BBQ versie en een pan versie erop gezet.
Krokante speklapjes
Equipment
- aluminium bakjes
- bbq
- 2 braadpannen voor de pan versie
Ingredients
- 4 stuk speklapjes a la minuut (dun)
Instructions
- snij de speklapjes door de helft
- doe er water bij totdat ze onder water staan
- als het water kookt vuur laag en een half uur laten sudderen
- op kwart stand
- de speklapjes zijn nu wit en uitgebleekt
- bak ze om en om iedere 5 minuten omdraaien totdat je die donkere mooie bruine kleur krijgt
- knapperig en krokant eetsmakelijk
- En nu de pan versie
- snij de speklappen door de midden
- verdeel ze in de koude braadpan (Let op gebruik geen aluminium pan deze worden te heet)
- met water bedekken
- aan de kook brengen
- deksel erop tot het water kookt
- als het water kookt laag vuur en half uur laten sudderen
- zet een tweede pan klaar
- vuur laag
- doe de stukken over in de andere pan
- zorg dat je goed verdeeld
- Braad de stukken op laag vuur 5 minuten en dan omdraaien herhaal dit totdat de mooie donkere kleur ontstaat
- Server warm of koud ,bij de maaltijd of met wat zout als snack