cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Krokante speklapjes

Jouw winkel pagina

Website en recepten GRATIS. Maar wil je ons helpen doe dan en kleine donatie

Krokant gebakken speklapjes zo krokant. Als je er in bijt het zelfs kraakt kraakt als chips. Speklapjes krokant bakken is een kunst volgens vele bronnen lukt dit niet altijd.

Bij sommige worden de speklapjes gummi achtig en bij andere worden ze niet hard genoeg en blijven ze week.

Ook zie op de BBQ vaak de vlammen eruit slaan.

Genoeg. uit koninklijke bronnen hof kok van het Engels  koninklijk keuken.

Vertelde dat Prins Harry ook van krokante speklapjes hield .hij had iets gezien en vertelde tegen de kok je moet ze eerst koken. voordat je ze bakt.JaJa dacht de kok ga jij mij vertellen hoe ik me werk moet doen ?

Maar hij probeerde het en het is idd waar.

Diverse theorieën kunnen we hier op los laten maar we hebben het ook geprobeerd en warempel dit is lekker. kijk maar snel bij het recept

ik heb een BBQ versie en een pan versie erop gezet.

speklap

Krokante speklapjes

Krokante speklapjes knisperig en zeer krokant gebakken
Prep Time 5 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Course Bijgerecht
Cuisine Amerikaans
Servings 2 personen
Calories 45 kcal

Equipment

  • aluminium bakjes
  • bbq
  • 2 braadpannen voor de pan versie

Ingredients
  

  • 4 stuk speklapjes a la minuut (dun)

Instructions
 

  • snij de speklapjes door de helft
    speklap
  • doe er water bij totdat ze onder water staan
    speklap
  • als het water kookt vuur laag en een half uur laten sudderen
    speklap
  • op kwart stand
    temperatuur
  • de speklapjes zijn nu wit en uitgebleekt
    speklap
  • bak ze om en om iedere 5 minuten omdraaien totdat je die donkere mooie bruine kleur krijgt
    speklap
  • knapperig en krokant eetsmakelijk
    speklap
  • En nu de pan versie
  • snij de speklappen door de midden
    speklap
  • verdeel ze in de koude braadpan (Let op gebruik geen aluminium pan deze worden te heet)
    speklap
  • met water bedekken
    speklap
  • aan de kook brengen
    speklap
  • deksel erop tot het water kookt
    speklap
  • als het water kookt laag vuur en half uur laten sudderen
    speklap
  • zet een tweede pan klaar
    speklap
  • vuur laag
    temperatuur
  • doe de stukken over in de andere pan
    speklap
  • zorg dat je goed verdeeld
    speklap
  • Braad de stukken op laag vuur 5 minuten en dan omdraaien herhaal dit totdat de mooie donkere kleur ontstaat
    speklap
  • Server warm of koud ,bij de maaltijd of met wat zout als snack
    speklap
Keyword hard gebakken, knisperig, krokant, speklapjes
4 2 votes
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Broodje warm vlees
12 maart 2025
Heerlijk broodje warm vlees Eenvoudig gerecht Broodje warm vlees heerlijk fricando met groenten op een...
Patatas brava
26 december 2024
Patatas bravas is een typisch Spaans tapasgerecht. Vooral in grote steden als Valencia, Barcelona en...
Roy's pittige nasi goreng
20 oktober 2024
Ontdek een spannende kijk op traditionele nasi goreng met Roy's pittige recept, perfect voor liefhebbers...
Gepaneerde karbonaden
10 mei 2024
Heerlijk gepaneerde karbonaden.gebraden vanuit de pan
Tortilla Boursin,salami en veldsla
07 oktober 2023
Heerlijke Tortilla Boursin en salami
Gyoza Japans dumpling
16 augustus 2023
Gyoza Japans dumpling
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
05 augustus 2023
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
slagroom knoflookboter
02 augustus 2023
Heerlijke slagroom knoflookboter voor op toast of stokbrood
Rookworst spek shots
05 juli 2023
rook worst met boursin en ontbijtspek
Gevulde kippenbol
28 juni 2023
Gevulde kippenbol Heerlijke gevulde kipfilet met gehakt en groenten. Een leuke nieuwe presentatie waarin...
0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x