Mosterdsoep is een soep met als belangrijkste smaakmaker mosterd.
Mosterdsoep is een soep die in diverse Nederlandse regio’s als traditionele soep wordt opgediend, ook in restaurants. Sommige regio’s kennen hun eigen mosterd, zoals de Doesburgse mosterd, Groningse mosterd of Zaanse mosterd, die een eigen smaak kan geven aan de soep. Vaak worden aan de soep kleine stukjes spek toegevoegd, maar er bestaan ook vegetarische varianten.
Naast mosterd, water, zout en spekjes maken vaak deel uit van de soep: ui of prei, room of melk, bouillon en bindmiddel.
mosterdsoep
Paulheerlijk zachte romige mosterdsoep
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
Total Time 30 minutes mins
Course vooergerecht
Cuisine Frans
Servings 4 personen
Calories 66 kcal
Equipment
- pan
- zeef
Ingredients
- 50 gram boter
- 60 gram bloem
- 1 stuk prei
- 2 eetlepels mosterd
- 1 liter groente bouillon
Instructions
- doe boter in de pan en voeg al roerend de bloem erbij
- laat al roerend voor 8 minuten door koken
- voeg de 1 liter groente bouillon toe
- laat het gedurende 10 minuten koken al roerende
- haal de soep door de zeef
- terug in de pan en doe de prei erbij
- voeg de 2 eetlepels mosterd toe
- blijf door koken tot de prei zacht is
- eet smakelijk
Keyword mosterd, mosterd soep