Orak arik met gehakt

Orak Arik is een lekker Indisch roerbak gerecht van groenten en eieren. Binnen 30 minuten heeft u dit gerecht klaar!

Orak arik met gehakt

Orak arik een vegetarisch gerecht. echter kan ook met gehakt
Course Hoofdgerecht
Cuisine Indiaas
Keyword Orak arik
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Servings 2
Author Paul hinskens

Ingredients

  • 2 stk1 ei
  • 1 1/2 rode paprika
  • 2 teen knoflook
  • 1 zakje gehakt kruiden
  • 1 lepel ketjap mannis
  • 1 stk ui
  • 1 stk spitskool
  • 1 halve eetlepel tandorie kruiden
  • 1 500 gram Rundergehakt

Instructions

  • rul 500 gram rundergehakt in de braadpan
  • voeg de gehaktkruiden toe half zakje 
  • even door laten bakken voeg daarna een halve eetlepel Tandoori  kruiden toe.Geheel goed om roeren en laten staan vuur uit. het liefst maakt u dit een uurtje of 2 voordat u aan het gerecht begint dan trekken de kruiden lekker in het gehakt
  • neem de spitskool snij deze door de midden en haal het hart eruit
    u gebruikt voor twee personen een halve spitskool
    D
    an in de breedte repen snijden  daarna nogmaals in geheel door de midden
    hierdoor krijgt u niet van die hele lange repen
  • snipper de knoflook 2 tenen
  • snipper de ui
  • hak de paprika in blokje halve paprika
  • zet het gehakt aan laag vuur
  • Verhit de wok onder hoog vuur en doe de boter in de pan 25/50 gram bodem bedekt
  • Voeg de knoflook toe,en de ui laat de smaken met de boter vermengen
    voeg daarna de spitskool toe goed blijven roeren totdat de kool zacht wordt 
  • Maak nu een kuiltje in de midden en voeg twee eieren toe blijf roeren tot het ei stolt 
  • blijf omroeren tot hij zacht wordt voeg 1 groenten bouillon kruiden blok toe lekker uitstrooien
  • een eetlepel ketjap mannis  
  • voeg de  tauge toe halve bak /2 handjes vol
  • voeg de halve in blokje gehakte paprika toe
  • uw vegetarische gerecht is klaar echter wij doen het met gehakt voeg de wok inhoud aan de gehakt toe lekker omroeren
  • Eet smakelijk

 

Share:

Author: Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *