Paprikasoep is een soep uit delen van West-Afrika , met name Nigeria, die wordt bereid met verschillende soorten vlees, chilipepers en kalebasnootmuskaat als primaire ingrediënten. Het is een pittige soep met een lichte, waterige textuur. Het wordt door sommige mensen in West-Afrika als een delicatesse beschouwd , en sommige West-Afrikanen geloven dat de soep geneeskrachtige eigenschappen heeft. Inhoud 1 Overzicht 2 Beschrijving 3 Zie ook 4 referenties 5 Externe links Overzicht Paprikasoep is een veel voorkomende soep in de West-Afrikaanse keuken die wordt bereid met verschillende soorten vlees, chilipepers en kalebasnootmuskaat als primaire ingrediënten. Paprikasoep is erg pittig en past goed bij een koud flesje bier of frisdrank. Hoewel het als aperitief wordt geserveerd op officiële bijeenkomsten, is paprikasoep populairder in pubs. In Nigeria wordt het op “vrijetijdsplekken” geserveerd als een recreatief of “feel good” gerecht. Peppersoup kubussen , een voorgemengd mengsel van specerijen die in peppersoup, vervaardigd door één Nigeria bedrijf. Paprikasoep – bron nl.qaz.wiki
Paprika soep / pittige paprika soep
Paul hinskensEquipment
- pan
Ingredients
- 4 stk rode paprika
- 1 stk ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 stk Grote wortel
- 2 eetlepel olijfolie
- 4 theelepels paprikapoeder
- 3 stk tomaten
- 1 ltr water
- 2 stk groenten bouillonblokjes
- 125 gram creme fraiche
- 1 pollepel chilipoeder
- 8 druppels tabasco
- 1 strooisel Thijm
Instructions
- BereidingSnijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd de kwarten in blokjes. Rasp de wortel en snijd in blokjes, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de paprikablokjes, wortel en de ui ongeveer 10 minuten. Snijd de tomaten in kwarten. Voeg dan de knoflook, paprikapoeder en tomaten toe en bak 2 minuten mee.Voeg het water toe en breng aan de kook, voeg dan de bouillonblokje toe en roer goed door. Laat de soep nog 10 minuten pruttelen totdat de groente zacht zijn. Pureer alles met een staafmixer. Breng de soep eventueel nog op smaak met zout en peper. Verdeel wat van de creme fraiche over de soep of roer er in zijn geheel dor heen. Garneer eventueel met fijngehakte peterselie.
- EXTRA tip
- bij het pureren krijg je de soep nooit echt strak gladindien echter gladde soep gewenst zult u de soep moeten zeven
- De paprikasoep is klaar nu de tweede variant
- om de paprika soep lekker pittig te maken (Spaanse paprikasoep)
- doe 8 druppels tabasco
- bestrooi een pollepel klein met chilly poeder en ror goed om door de soep
- proeven en eventueel bijdoen indien sterker gewenst
Heerlijke soep relatief makkelijk te maken
I like the helpful information you provide in your articles. I will bookmark your weblog and check again here frequently. I’m quite sure I’ll learn a lot of new stuff right here! Best of luck for the next!
oke thanks
1 woord heerlijk