cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Pasta bolognese

Jouw winkel pagina

Website en recepten GRATIS. Maar wil je ons helpen doe dan en kleine donatie

Bolognesesaus (ragù bolognese) is een traditionele Italiaanse pastasaus, afkomstig uit Bologna.

Bologna staat bekend om de zeer voedzame keuken en de saus is dan ook, in tegenstelling tot de meeste andere pastasauzen, behoorlijk gevuld. I

De saus wordt klaargemaakt met olijfolie of boter of allebei. In 1982 werd het authentieke recept door de Accademia Italiana della Cucina (de Italiaanse Culinaire Academie) bij de Bolognese Kamer van Koophandel gedeponeerd.[1]

Van oudsher wordt deze saus in Bologna geserveerd bij verse tagliatelle of cannelloni. Ook wordt de saus gebruikt in andere gerechten, zoals (samen met bechamelsaus) in lasagne. De Noord-Europese gewoonte om de saus bij spaghetti op te dienen komt niet overeen met de keuken van Emilia-Romagna, waar dergelijke harde pastasoorten minder gebruikelijk zijn. Die komen vaker voor in Zuid-Italië. In het westen bestaat er een misverstand over de saus, namelijk dat die bestaat uit tomatensaus, gehakt en groenten naar keuze, wat ook niet overeenkomt met de keuken van Emilia-Romagna.

We hebben een eigen variant gemaakt voor meer recepten zie ook

Mijn keuken 


Bolognese

pasta bolognese

verse pasta bolognese
5 from 1 vote
Prep Time 1 hour
Cook Time 10 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes
Course Hoofdgerecht
Cuisine Italiaans
Servings 2 perwonen
Calories 87 kcal

Equipment

  • pasta machine
  • pan

Ingredients
  

  • 1 pak farina Tipo 0.0 bloem
  • 2 stuk eieren
  • 1 pot bolognese saus
  • 500 gram gehakt
  • 1 pak wokgroente

Instructions
 

  • Neem 200 gram pasta bloem en 2 eieren , (altijd 1 ei per 100 gram bloem)
    doe dit in een grote pan en ga de deeg kneden goed kneden met de bolling van je handpalm
    vouw het een paar keer dubbel om voldoende lucht erin te krijgen. laat de deeg even rusten 10 minuten maak er een rol van en snijd deze in schijven. leg de uitgedraaide past op een bord
    tipo 0.0
  • leg de uitgedraaide past op een bord
  • NIET ZO....dan wordt het 1 grote homp
    fout pasta
  • Maar doe het uitgestrekt
    pasta
  • Bak het gehakt en doe de wokgroente erbij
    Pasta bolognese 1
  • bolognese saus openen
    bolognese saus
  • erbij doen
    paan
  • goed omroeren en vuur laag zetten laat maar een beetje pruttelen
    pan
  • kok je pasta verse past hoeft maar 4 minuten anders volg de instructie op uw gekochte pasta verpakking
    pan pasta
  • uit laten lekken in een vergiet
    zeef
  • terug in de pan
    pasta
  • maak een bedje van pasta
    Bolognes
  • schep de heerlijke saus erbij
    Bolognese
  • Eet smakelijk
Keyword bolognese, pasta
0 0 votes
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Paul
Paul
1 jaar geleden

5 stars
Verse pasta zo lekker

Gepaneerde karbonaden
10 mei 2024
Heerlijk gepaneerde karbonaden.gebraden vanuit de pan
Tortilla Boursin,salami en veldsla
07 oktober 2023
Heerlijke Tortilla Boursin en salami
Gyoza Japans dumpling
16 augustus 2023
Gyoza Japans dumpling
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
05 augustus 2023
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
slagroom knoflookboter
02 augustus 2023
Heerlijke slagroom knoflookboter voor op toast of stokbrood
Rookworst spek shots
05 juli 2023
rook worst met boursin en ontbijtspek
Gevulde kippenbol
28 juni 2023
Gevulde kippenbol Heerlijke gevulde kipfilet met gehakt en groenten. Een leuke nieuwe presentatie waarin...
Pickled eggs
29 april 2023
Pickled eggs, gepekelde uien
Gekruide kip met mie of tortilla
05 april 2023
Gekruide kip met Mie of tortilla
Varkenshaas met spek en kastanjechampignons uit de oven
15 maart 2023
Varkenshaas met spek en kastanjechampignons uit de oven
1
0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x