cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Pepersaus

Jouw winkel pagina

voor presentatie
Romige pepersaus

Pepersaus

 

Peper is een in de keuken gebruikte specerij met een zeer scherpe smaak. Peper groeit als bessen aan de tropische peperplant, Piper nigrum. De scherpe smaak van zwarte peperkorrels ontstaat door het bestanddeel piperine. Peper bestaat in verschillende kleurvarianten, zwart, wit en groen. Rode en roze peperkorrels zijn doorgaans geen peper maar komen van een ander soort plant.

Spaanse peper, die ook rood is, is afkomstig van een geheel andere plantensoort. Ook de scherpe smaak komt van een andere stof, namelijk capsaïcine. Onderaan dit artikel is nog een aantal andere pepers vermeld.

Deze pepersaus maakt u in een  handomdraai. Zo makkelijk en lekker. Als u de pepersaus maakt bepaalt u hoe sterk hij moet zijn. En is lekker en leuk om te maken.

pepersaus op een lekker stuk vlees geeft het een verrijking  aan u smaakbeleving.

De romige smaak zal u zeker bevallen.

voor presentatie

Pepersaus

pepersaus
Prep Time 10 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 20 mins
Course Bijgerecht
Cuisine Frans
Servings 4 personen
Calories 40 kcal

Equipment

  • kom

Ingredients
  

  • 50 gram Boter
  • 50 gram Bloem
  • 500 ml Bouillon +/-
  • 1 spin zout
  • 10 spinnen peper (pepermolen)
  • 1 eetlepel Losse pepers

Instructions
 

  • voeg de boter en de bloem in het pannetje
  • We maken nu de roux
  • als het lekker dik is gaan we de bouillon toevoegen. doe dit per 100 ml en gebruik nu een garde
  • voeg wat zout toe
  • voeg de peper toe en een lepel losse pepers
Keyword peparsaus

Website en recepten GRATIS. Maar wil je ons helpen doen dan en kleine donatie

0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x