cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Jouw winkel pagina

Rempejek

Aantal recepten

Rempejek 

 Rempeyek of peyek is een gefrituurde hartige Javaanse cracker [gemaakt van bloem (meestal rijstmeel ) met andere ingrediënten, gebonden of bedekt met knapperig bloembeslag . Het meest voorkomende type rempeyek is peyek kacang (” pinda peyek”); echter ook andere ingrediënten worden gebruikt, zoals teri (gedroogde ansjovis ), rebon (kleine garnaal) of ebi ( gedroogde garnaal ). Tegenwoordig wordt rempeyek veel aangetroffen in Indonesiëen Maleisië , maar ook in landen met een aanzienlijke Indonesische migrantenpopulatie, zoals Nederland en Suriname .

Kokosmelk , zout en kruiden zoals gemalen kandelaar en koriander worden vaak in het bloembeslag gemengd. Sommige recepten voegen ook een gehakt citrusblad toe . Het gekruide beslag, gemengd of bestrooid met de korrelingrediënten, wordt gefrituurd in hete kokosolie . Het bloembeslag fungeert als bindmiddel voor de korrels (pinda’s, ansjovis, garnalen, etc.). Het hardt uit tijdens het bakken en verandert in een goudbruine en knapperige cracker.

In Indonesië is het maken van rempeyek van oudsher een kleinschalige thuisindustrie, maar tegenwoordig hebben sommige rempeyek-producenten een grotere productieschaal bereikt en op grote schaal gedistribueerd met een handelswaarde van het rempeyek-merk van 25 miljoen Rupiah (ongeveer US $ 2.100) per maand. [5] In Maleisië wordt rempeyek nu op grote schaal met machines gemaakt.

Rempejek

Rempejek

pindakoek
Prep Time 30 mins
Cook Time 30 mins
Total Time 1 hr
Course Bijgerecht
Cuisine aziatisch
Servings 4 personen
Calories 85 kcal

Equipment

  • wok
  • schaal
  • lepels schuimspaan

Ingredients
  

  • 250 gram rijstmeel
  • 300 ml water
  • 150 ml kokosmelk
  • 2 theelepels koriander
  • 1/2 theelepel peper
  • 2 eetlepels Tapioca maïzena kan ook
  • 1 theelepel zout
  • 1 stuk bouillonblokje groenten
  • 8 stuk citroenblaadje of citroen rasp
  • 4 stuk kemir nootjes
  • 4 teentje knoflook
  • 1/2 duim kentjoer
  • 150 gram pinda's ongezouten pinda's
  • 250 cc olie

Instructions
 

  • maak het beslag
    presentatie
  • zet de pan met olie aan
  • neem 1 eetlepel beslag en doe er 1 koffielepel nootjes in
    presentatie
  • strooi het beslag langs de rand
    presentatie
  • het beslag blijft aan de rand plakken
  • schep voorzichtig met schuimspaan olie over het beslag tot het los laat
    presentatie
  • daarna omdraaien
    presentatie
  • eet smakelijk
    Rempejek
Keyword Rempejek
Rempejek
0 0 votes
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Boeuf strogonoff heerlijk vleesstoof gerecht
31 juli 2022
Bœuf Stroganoff is een vleesgerecht uit de Russische keuken, bestaande uit dunne blokjes gesauteerde biefstuk of...
Burn to end frikandellen
03 juli 2022
Burn to en frikandellen. gekarameliseerde frikandellen
BBQ saus
03 juli 2022
Zoete BBQ saus
kippen pasteitjes met kaas
07 juni 2022
lekkere kip pasteitjes op zijn Russisch kip gevuld met heerlijke oude kaas gebakken in roomboter.
Chinese kippen groente soep
21 mei 2022
Chinese kippen groente soep
Bami spek bal
11 mei 2022
bami spek bal
T-bone steak
11 mei 2022
T-bone steak
Dronken kip met koolrabi
02 april 2022
Dronken kip met koolrabi
Gele curry rijst met varkenshaas en krokant gebakken spekjes
30 maart 2022
Gele curry rijst met varkenshaas en krokant gebakken spekjes
Arroz con polo- rijst met kip
27 februari 2022
Arroz con polo rijst met kip
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Het team

Paul Hinskens
Paul Hinskens Oprichter Hobby kok
Oprichter en houder van deze site. Mijn keuken, is een hobby website waar we leuke en heerlijke recepten delen. Koken we met  plezier. En leren we er elke dag weer wat bij. We zijn geen professionele koks,  maar koken we met veel  lol in onze keuken. Heeft u ook een leuk recept, deel het met ons en wie weet plaatsen we het. U mag natuurlijk altijd een bericht bij een recept achter laten graag zelfs. Dat is onze doel voor deze pagina.  Veel kook plezier.
Hanny
Hanny Hinskens Inspirator super kokkie
Vele familie recepten komen van Hanny. Die ze al jaren voor ons maakt met veel passie en plezier.Met handige tips en leuke recepten. Daarnaast vinden we het leuk om recepten met elkaar te delen. alle recepten worden eerst uitgeprobeerd voor ze op de website gaan. Dus niet elk recept wordt er zomaar op gezet. Deze recepten komt vanuit de ervaring die we zelf op doen in onze familie keukens.
patricia
Patricia van der Meer Hobby kok
Patricia is een groot deel verantwoordelijke voor de bakkerij. De heerlijkste koeken en taartjes
Roy
Roy van der Meer Aspirant kok
Roy is onze aspirant kok. Hij leert veel en experimenteert graag in de keuken. Ook zijn recepten zijn terug te vinden in onze keukens