cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Rempejek

Jouw winkel pagina

Website en recepten GRATIS. Maar wil je ons helpen doe dan en kleine donatie
Heerlijke pinda koekjes Rempejek

Rempejek 

 Rempeyek of peyek is een gefrituurde hartige Javaanse cracker [gemaakt van bloem (meestal rijstmeel ) met andere ingrediënten, gebonden of bedekt met knapperig bloembeslag . Het meest voorkomende type rempeyek is peyek kacang (” pinda peyek”); echter ook andere ingrediënten worden gebruikt, zoals teri (gedroogde ansjovis ), rebon (kleine garnaal) of ebi ( gedroogde garnaal ). Tegenwoordig wordt rempeyek veel aangetroffen in Indonesiëen Maleisië , maar ook in landen met een aanzienlijke Indonesische migrantenpopulatie, zoals Nederland en Suriname .

Kokosmelk , zout en kruiden zoals gemalen kandelaar en koriander worden vaak in het bloembeslag gemengd. Sommige recepten voegen ook een gehakt citrusblad toe . Het gekruide beslag, gemengd of bestrooid met de korrelingrediënten, wordt gefrituurd in hete kokosolie . Het bloembeslag fungeert als bindmiddel voor de korrels (pinda’s, ansjovis, garnalen, etc.). Het hardt uit tijdens het bakken en verandert in een goudbruine en knapperige cracker.

In Indonesië is het maken van rempeyek van oudsher een kleinschalige thuisindustrie, maar tegenwoordig hebben sommige rempeyek-producenten een grotere productieschaal bereikt en op grote schaal gedistribueerd met een handelswaarde van het rempeyek-merk van 25 miljoen Rupiah (ongeveer US $ 2.100) per maand. [5] In Maleisië wordt rempeyek nu op grote schaal met machines gemaakt.

Rempejek

Rempejek

pindakoek
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Course Bijgerecht
Cuisine aziatisch
Servings 4 personen
Calories 85 kcal

Equipment

  • wok
  • schaal
  • lepels schuimspaan

Ingredients
  

  • 250 gram rijstmeel
  • 300 ml water
  • 150 ml kokosmelk
  • 2 theelepels koriander
  • 1/2 theelepel peper
  • 2 eetlepels Tapioca maïzena kan ook
  • 1 theelepel zout
  • 1 stuk bouillonblokje groenten
  • 8 stuk citroenblaadje of citroen rasp
  • 4 stuk kemir nootjes
  • 4 teentje knoflook
  • 1/2 duim kentjoer
  • 150 gram pinda's ongezouten pinda's
  • 250 cc olie

Instructions
 

  • maak het beslag
    presentatie
  • zet de pan met olie aan
  • neem 1 eetlepel beslag en doe er 1 koffielepel nootjes in
    presentatie
  • strooi het beslag langs de rand
    presentatie
  • het beslag blijft aan de rand plakken
  • schep voorzichtig met schuimspaan olie over het beslag tot het los laat
    presentatie
  • daarna omdraaien
    presentatie
  • eet smakelijk
    Rempejek
Keyword Rempejek
0 0 votes
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gepaneerde karbonaden
10 mei 2024
Heerlijk gepaneerde karbonaden.gebraden vanuit de pan
Tortilla Boursin,salami en veldsla
07 oktober 2023
Heerlijke Tortilla Boursin en salami
Gyoza Japans dumpling
16 augustus 2023
Gyoza Japans dumpling
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
05 augustus 2023
Rode curry met wokgroenten en witte rijst
slagroom knoflookboter
02 augustus 2023
Heerlijke slagroom knoflookboter voor op toast of stokbrood
Rookworst spek shots
05 juli 2023
rook worst met boursin en ontbijtspek
Gevulde kippenbol
28 juni 2023
Gevulde kippenbol Heerlijke gevulde kipfilet met gehakt en groenten. Een leuke nieuwe presentatie waarin...
Pickled eggs
29 april 2023
Pickled eggs, gepekelde uien
Gekruide kip met mie of tortilla
05 april 2023
Gekruide kip met Mie of tortilla
Varkenshaas met spek en kastanjechampignons uit de oven
15 maart 2023
Varkenshaas met spek en kastanjechampignons uit de oven
0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x