Startpagina

Sinds 2010

Rempejek

Startpagina Hinskens

Voor jong en oud

Rempejek

Rempejek 

 Rempeyek of peyek is een gefrituurde hartige Javaanse cracker [gemaakt van bloem (meestal rijstmeel ) met andere ingrediënten, gebonden of bedekt met knapperig bloembeslag . Het meest voorkomende type rempeyek is peyek kacang (” pinda peyek”); echter ook andere ingrediënten worden gebruikt, zoals teri (gedroogde ansjovis ), rebon (kleine garnaal) of ebi ( gedroogde garnaal ). Tegenwoordig wordt rempeyek veel aangetroffen in Indonesiëen Maleisië , maar ook in landen met een aanzienlijke Indonesische migrantenpopulatie, zoals Nederland en Suriname .

Kokosmelk , zout en kruiden zoals gemalen kandelaar en koriander worden vaak in het bloembeslag gemengd. Sommige recepten voegen ook een gehakt citrusblad toe . Het gekruide beslag, gemengd of bestrooid met de korrelingrediënten, wordt gefrituurd in hete kokosolie . Het bloembeslag fungeert als bindmiddel voor de korrels (pinda’s, ansjovis, garnalen, etc.). Het hardt uit tijdens het bakken en verandert in een goudbruine en knapperige cracker.

In Indonesië is het maken van rempeyek van oudsher een kleinschalige thuisindustrie, maar tegenwoordig hebben sommige rempeyek-producenten een grotere productieschaal bereikt en op grote schaal gedistribueerd met een handelswaarde van het rempeyek-merk van 25 miljoen Rupiah (ongeveer US $ 2.100) per maand. [5] In Maleisië wordt rempeyek nu op grote schaal met machines gemaakt.

Rempejek

Rempejek

pindakoek
Prep Time 30 mins
Cook Time 30 mins
Total Time 1 hr
Course Bijgerecht
Cuisine aziatisch
Servings 4 personen
Calories 85 kcal

Equipment

  • wok
  • schaal
  • lepels schuimspaan

Ingredients
  

  • 250 gram rijstmeel
  • 300 ml water
  • 150 ml kokosmelk
  • 2 theelepels koriander
  • 1/2 theelepel peper
  • 2 eetlepels Tapioca maïzena kan ook
  • 1 theelepel zout
  • 1 stuk bouillonblokje groenten
  • 8 stuk citroenblaadje of citroen rasp
  • 4 stuk kemir nootjes
  • 4 teentje knoflook
  • 1/2 duim kentjoer
  • 150 gram pinda's ongezouten pinda's
  • 250 cc olie

Instructions
 

  • maak het beslag
    presentatie
  • zet de pan met olie aan
  • neem 1 eetlepel beslag en doe er 1 koffielepel nootjes in
    presentatie
  • strooi het beslag langs de rand
    presentatie
  • het beslag blijft aan de rand plakken
  • schep voorzichtig met schuimspaan olie over het beslag tot het los laat
    presentatie
  • daarna omdraaien
    presentatie
  • eet smakelijk
    Rempejek
Keyword Rempejek
Rempejek
0 0 votes
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

De recepten van Mijn-keuken zijn gratis.
Ook de website is gratis. Doneer een kop koffie voor de moeite

Fit chef family,

het kookboek voor het hele gezin.leuke recepten leuk om te doen

fit chef family