cropped-wp3cce90b8-e1572888879923.png

startpagina Hinskens

Scones

Jouw winkel pagina

Scones
heerlijk broodje voor ontbijt ,lunch of borrelhap

De scone is een klein broodje (of cake indien er suiker aan het recept is toegevoegd), dat oorspronkelijk uit Schotland komt. Scones zijn erg populair in het Verenigd KoninkrijkAustraliëIerland en Canada, maar worden ook elders in de wereld gegeten. In het Verenigd Koninkrijk zijn scones met clotted cream en jam een vast hapje bij de afternoon tea. Verder worden ze genuttigd bij het ontbijt of bij de koffie.

Scones

Scones

schotse broodjes voor bij het ontbijt ,thee lunch of als borrelhapje
Prep Time 15 mins
Cook Time 15 mins
Total Time 30 mins
Course Bijgerecht
Cuisine schots
Servings 4 personen
Calories 48 kcal

Equipment

  • 1 kom bloem
  • 1 oven
  • 1 vel bakpapier

Ingredients
  

  • 250 gram bloem
  • 3 theelepel bakmeel
  • 1 theelepel zout
  • 60 gram Roomboter
  • 1/5 deciliter melk
  • 1 Potje sjam
  • 1 potje slagroom
  • 1 stuk ei

Instructions
 

  • zet alle ingrediënten klaar
    Scones
  • weeg 250 gram bloem af
    Scones
  • 1 theelepel zout erbij
    Scones
  • 3 theelepels bakpoeder
    Scones
  • 60 gram boter
    Scones
  • 1,5 deciliter melk erbij
    Scones
  • En kneden goede kneden
    Scones
  • bakplaat met bakpapier bedekken en bolletjes draaien
    Scones
  • smeer de bolletjes in met het los geklopte ei
    Scones
  • als ze ingesmeerd zijn oven voor verwarmen 200 graden
    Scones
  • in de oven
    Scones
  • 200 graden 15 minuten
    Scones
  • Heerlijk goudbruin
    Scones 1
  • slagroom en jam klaar zetten
    Scones
  • serveren
    Scones
  • eetsmakelijk
    Scones 2
Keyword scones
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Website en recepten GRATIS. Maar wil je ons helpen doen dan en kleine donatie

0
Ik zie u idee / melding graag te gemoed , Geef uw commentaar hier.x