De scone is een klein broodje (of cake indien er suiker aan het recept is toegevoegd) dat oorspronkelijk uit Schotland komt. Scones zijn erg populair in het Verenigd Koninkrijk, Australië, Ierland en Canada, maar worden ook ergens anders in de wereld gegeten. In het Verenigd Koninkrijk zijn scones met clotted cream en jam een vast hapje bij de afternoon tea. Verder worden ze genuttigd bij het ontbijt of bij de koffie.
Scones
schotse broodjes voor bij het ontbijt ,thee lunch of als borrelhapje
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 15 minutes mins
Total Time 30 minutes mins
Course Bijgerecht
Cuisine schots
Servings 4 personen
Calories 48 kcal
Equipment
- 1 kom bloem
- 1 oven
- 1 vel bakpapier
Ingredients
- 250 gram bloem
- 3 theelepel bakmeel
- 1 theelepel zout
- 60 gram Roomboter
- 1/5 deciliter melk
- 1 Potje sjam
- 1 potje slagroom
- 1 stuk ei
Instructions
- zet alle ingrediënten klaar
- weeg 250 gram bloem af
- 1 theelepel zout erbij
- 3 theelepels bakpoeder
- 60 gram boter
- 1,5 deciliter melk erbij
- En kneden goede kneden
- bakplaat met bakpapier bedekken en bolletjes draaien
- smeer de bolletjes in met het los geklopte ei
- als ze ingesmeerd zijn oven voor verwarmen 200 graden
- in de oven
- 200 graden 15 minuten
- Heerlijk goudbruin
- slagroom en jam klaar zetten
- serveren
- eetsmakelijk
Keyword scones